LG V10: Display-uri duale, cu senzaţia de gimmick (sau nu) și luminozitate scăzută

1.085 ori
<b>LG V10: Display-uri duale, cu senzaţia de gimmick (sau nu) și luminozitate scăzută</b>LG V10 este unul dintre puţinele terminale dual display de pe piaţă, un model care pe lângă ecranul principal de 5.7 inch se prezintă la apel şi cu o "fâşie" LCD deasupra acestuia, fix lângă camerele duale

LG V10 este unul dintre puţinele terminale dual display de pe piaţă, un model care pe lângă ecranul principal de 5.7 inch se prezintă la apel şi cu o "fâşie" LCD deasupra acestuia, fix lângă camerele duale. Rolul acelei zone este fix acelaşi cu cel al muchiei curbate de pe modelele Samsung Galaxy Edge.

Revenim totuşi la ecranul principal, un IPS LCD de 5.7 inch, cu rezoluţie Quad HD şi tehnologie Quantum Display. Ecranul secundar plasat deasupra să are diagonală de 2.1 inch, rezoluţia de 160 x 1040 pixeli şi are şi funcţie Always On. Nu primim player video pe acest model, aşa că recurgem la aplicaţia Gallery, care aduce şi funcţii precum QSlide, subtitrări sau screen raţio, dar oferă şi suport pinch to zoom în timpul playback-ului.

Distributia pixelilor pe ecranul ui LG V10 este de tip RGB Stripes

Experienţa de vizualizare pe ecranul principal a implicat o luminozitate rezonabilă, contrast OK, dar şi culori mai spălăcite decât ne aşteptam, astfel că roşul e mai degrabă roz aici. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii sunt de tip RGB Stripes. La testul cu luxmetrul am atins 363 unităţi LUX, ceea ce nu prea impresionează.

Luminozitatea maxima a ecranului lui LG V10 este de 363 unităţi LUX

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 259.LG V10363 (LUX)
 • 260.Xiaomi Redmi 4363 (LUX)
 • 261.HTC One M9362 (LUX)
 • 262.BlackBerry Passport362 (LUX)
 • 263.HTC Desire 816362 (LUX)
 • 264.iHunt Freedom357 (LUX)
 • 265.UMIDIGI C Note 2356 (LUX)
 • 266.Oppo Find 7a354 (LUX)
 • 267.Huawei Mate 9 PRO354 (LUX)

Suntem cu 2 LUX sub LG G5, dar şi sub LG G4, care atingea 432 LUX. Măcar depăşim LG G3 şi Huawei G8, dar apare o altă problemă şi anume light bleed-ul, ca la LG G5. Setările ecranului ne duc la secţiunea specială Second Screen, unde putem regla ce anume să afişeze ecranul cel mic când display-ul principal e pornit sau oprit.

Ecranele lui LG V10

Când ecranul e oprit, putem vedea o semnătură cu numele utilizatorului, oră şi dată, dar şi câteva shortcut-uri. Când ecranul de 5.7 inch e activat, oferta e mai bogată, iar fâşia LCD afişează control media pentru player audio, shortcut-uri pentru diferite aplicaţii şi contacte, aplicaţiile din zona Recents şi întâlniri din calendar.

Semnătura poate fi personalizată cu un text şi font dorit. Alte reglaje ale ecranului, de această dată principal au de-a face cu fonturile, luminozitatea, panoul Home/Easy Home şi butoanele touch. Din păcate nu avem vreun mecanism de reglare a culorilor. În vreme ce ecranul principal nu impresionează, cel secundar e la fel de util ca şi panourile Edge. Dacă acelea vi s-au părut gimmick, atunci la fel se va întâmpla şi aici, sau din potrivă!

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×