Motorola RAZR 40 Ultra: OS, UI, aplicaţii cu un ecran extern vedetă, Ready For, Moto Secure

1.684 ori
<b>Motorola RAZR 40 Ultra: OS, UI, aplicaţii cu un ecran extern vedetă, Ready For, Moto Secure</b>Motorola a început să ducă pe tot mai multe telefoane alte funcţii pe care le găseam până mai ieri doar pe flagshipuri. Mă refer în special la Ready For şi My UX, dar şi Moto Secure. Moto RAZR 40 Ultra rulează Android 13 şi va primi 3 ani de actualizari

Motorola a început să ducă pe tot mai multe telefoane alte funcţii pe care le găseam până mai ieri doar pe flagshipuri. Mă refer în special la Ready For şi My UX, dar şi Moto Secure. Moto RAZR 40 Ultra rulează Android 13 şi va primi 3 ani de actualizari Android. OS-ul e mai degrabă curat, vanilla, Moto a ţinut la minim modificarea să.

Video-review Motorola RAZR 40 Ultra, secțiunea OS, UI & APPS

Navigarea o facem cu gesturi swipe, iar extra-urile încep cu My UX. De aici putem face personalizare la nivel de fonturi, teme, iconuri, sunete, layout, culori. Apar şi clasicele funcţii pentru ecran, Peek Display şi Attentive Display, iar apoi găsim şi Moto Secure. Aici primim folder securizat, reţea securizată, dar şi nouă funcţie utilă PIN Pad Scramble. Ea amesteca cifrele PIN-ului, astfel încât să nu vadă cineva peste umăr ce PIN introduci.

Galerie capturi de ecran Motorola RAZR 40 Ultra

Mai sunt şi opţiuni pentru gameri, legate de notificări, performanţă, interacţiune şi DND, plus tuning de speakere Dolby Atmos. Moto oferă o sumedenie de wallpaper-uri dinamice arătoase, atât pentru ecranul principal, cât şi pentru cel extern. Atenţie totuşi că nu avem Always On Display clasic, ci Peek Display, care... e cam tot aia. Mai sunt şi multe gesturi în zona My UX care activează aplicaţii sau funcţii.

Avem şi un sidebar, care cred că a fost gândit în contextul diagonalei foarte mari, pentru a pune aplicaţii mai la îndemână. Putem rula acele aplicaţii din sidebar într-o mini fereastra pentru multitasking mai facil. Ce nu ştiam şi am aflat destul de târziu şi din greşeală e că gestul de dublă apăsare pe spatele telefonului pentru a porni o aplicaţie, cel de la iPhone e disponibil şi aici. 

Ecranul extern

Ecranul extern e totuşi miezul acestei secţiuni de review. Mi s-a părut că Motorola nu a promovat suficient faptul că Moto RAZR 2022 putea rula aplicaţii full screen pe ecranul extern. Acum avem aici un ecran perfect funcţional, mai mare şi capabil să arate interfaţa camerei, calendar, recorder audio, YouTube, TikTok şi Google Maps în full screen.

Poţi vedea Quick Settings, notificări, ba chiar să vezi filme pe Netflix. Sunt optimizate multe aplicaţii pentru acest ecran şi avem chiar şi 3 butoane pentru navigare pe el şi homescreen-uri multiple. Poţi seta multiple stiluri de ceas, lockscreen-uri cu o pisică, care îşi va schimba activitatea în funcţie de momentul zilei şi poţi chiar juca unele jocuri pe acest ecran extern.

Are chiar şi un soi de app drawer propriu şi îţi permite să faci cam tot ce ai putea face pe un telefon ceva mai low end. Iată homescreen-urile ecranului extern:

  • Agenda
  • Apps
  • Contacts
  • Google Fit
  • Google News
  • Weather

Ready For

Ready For îl ştim deja de ceva vreme şi e o suită de servicii care permite conectarea la PC sau tableta pentru a face telefonul hotspot sau webcam. Sau pentru a transfera fişiere mai facil sau a face mirroring.

Există şi posibilitatea de a conecta telefonul la un monitor sau TV via Miracast pentru a face mirroring cu jocuri, apeluri video sau filme sau a simula un mediu desktop stil Windows, cu tastatura şi mouse conectate. Era să uit, la gaming putem conecta şi controller. 

Cititorul de amprente lateral e rapid şi responsiv, iar zona de Family Space îţi permite să dai telefonul celui mic, cu un profil setat special pentru el. 

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×