Motorola RAZR 2022 rulează Android 12, într-o ediţie aproape stock şi cu multe opţiuni de customizare, din zona My UX. E vorba de layout, fonturi, culori, formă de icon, sunete, mărime afişaj, font, tema de sistem. Aş fi dorit să văd Android 13 la bord totuşi.
Video-review Motorola RAZR 2022, secțiunea OS, UI & UX & APPS
Privind interfaţa avem o multitudine de setări de personalizare. Putem opta pentru butoane sau gesturi pentru navigare. Avem şi un set de wallpapere active puse la dispoziţie de Moto, gratuit. Unele se animă când închizi şi deschizi clapeta. Apare şi functionalitatea de Auto Theming, prin Material You, care ia culori din wallpaper şi le aplică la meniuri şi iconuri.
Telefonul vine şi cu Ready For, pentru cei care vor să cupleze telefonul la un display mai mare. Asta inseamana conectarea la un monitor extern sau TV via wireless sau USB, dar şi la tastatură şi mouse, ba chiar la controller dacă te joci. Poţi conecta telefonul şi la PC pentru a îl face webcam.
Vei primi un mediu desktop pe monitor sau TV, vei naviga folosind ecranul ca touchpad, dacă nu ai mouse. Dacă vei conecta RAZR 2022 la un PC cu Windows , experiența sa va ajunge într-o fereastră minimizată pe PC. E bun pentru dezvoltatori aş zice sau cei care vor să nu mai tot ridice telefonul de pe birou în mod obsesiv.
Pentru Quick Display, adică ecranul exterior, cel Cover avem o secțiune dedicată în setări. Găsim pentru el setări pentru look-ul afișării ceasului (cu opţiuni analogice fancy), panel-uri şi câteva customizari privind notificările. Sincer, mi-aş fi dorit o interacțiune mai vastă în acest mod. Mărimea lui nu cred că e un impediment. Evident e util şi pentru a face selfie-uri folosind camera principală. Putem şi să activăm aplicaţii din setări pentru a rula şi apărea în app drawerul de pe ecranul cel mic. Unele nu vor fi scalate propice totuşi.
Eu mă bucur că YouTube şi Google Maps merg bine pe acest mic ecran. Mai sunt şi meteo, calendar, contacte şi alte câteva. Va trebui să acordaţi permisiuni şi setări pentru fiecare aplicaţie afişata pe ecranul extern.
Faţă de alte telefoane pliabile nu prea avem un mod "Flex" aici. Practic doar Camera, care pe jumătate de ecran lasă cătarea electronică şi pe jumătate butoanele. Aşa capăta un soi de "mod trepied". Şi YouTube suporta modul Flex.
Moto promite 2 ani de actualizări software şi ne oferă extra securitate prin Privacy Dashboard, dar şi cititorul de amprente lateral, care e responsiv şi rapid. Atenţie totuşi, ca alte flagshipuri Moto primesc 3 actualizări de OS şi 4 ani de security patch-uri. Aş menţiona şi iconurile verzi pentru cameră şi microfon, care apar sus pe ecran pentru a indica că ele sunt accesate de aplicaţii.
Galerie capturi de ecran Motorola RAZR 2022
Pe lângă navigarea prin gesturi, avem şi o sumedenie de gesturi pentru split screen, screenshot, DND, Silence, lanterna şi altele. Peek Display şi Attentive Display sunt alternative la Always On Display şi la sistemele acelea care ţin ecranul pornit când te uiţi la el.
Gamerii au zona Gametime, care oferă blocare de notificări şi apeluri, captură de ecran, setari legate de performant. Nu am remarcat bloatware la bord.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 Badabumaflă prețul
- 🛒 evoMAGaflă prețul
- 🛒 IT Galaxyaflă prețul
- 🛒 Vexioaflă prețul
- 🛒 IT Arenaaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul