Oppo îşi numeşte varianta de software aplicat peste Android 10 Color OS 7.1. Aduce un UI plat şi minimalist cu un slider pentru luminozitate pătrăţos, care îmi aminteşte de MIUI. Avem şi app drawer, ceva ce Huawei şi Xiaomi nu oferă. Iconurile sunt personalizabile şi avem şi Dark Mode.
Video-review Oppo Find X2, secțiunea OS & UI & UX & APPS
Putem umbla şi la animaţiile aplicaţiilor, iar butoanele navigaţionale de jos pot fi înlocuite cu gesturi swipe, inclusiv cele native din Android 10 (swipe-uri laterale pentru Back). Pe partea de securitate avem deblocare facială, dar fără infraroşu nu riscăm, plus cititorul de amprente integrat în ecran. Oppo Find X2 e foarte rapid, mai rapid decât la Galaxy S20 Ultra şi mereu precis. Nu are nici animaţia prea lungă, cum am văzut la alte telefoane. Cel mai din stânga homescreen e pentru Smart Assistant, care adună împreună scurtături, widget-uri şi panouri cu informaţii şi aplicaţii utile.
Ciupind homescreen-ul putem umbla la layout, widget-uri şi fundaluri, dar şi tranziţii. Widget-urile sunt albe şi transparente, cum se poartă acum mai ales în One UI. Multitasking-ul se face printr-un carusel orizontal, dar şi split screen, plus ferestre plutitoare. Avem şi o bară laterală de shortcut-uri care ne poate declanşa rapid aplicaţiile necesare. Porţiunea dropdown de pe Oppo Find X2 e foarte aerisita şi curată, iar aici accesăm rapid Dark Mode, Auto Rotate, Lanternă şi alte funcţii de bază, inclusiv captura video de ecran. Notificările sunt și ele bine spaţiate.
Interfață grafică Oppo Find X2 (screenshots)
Oppo oferă şi modalităţi alternative de control precum gesturi: poţi desena litere pe lockscreen pentru a declanşa aplicaţii. Avem şi Digital Wellbeing, dar şi un App Cloner, cu care deschidem două instanțe de Facebook, cu 2 conturi diferite, plus GameSpace pentru gameri. Pe lista de aplicaţii preinstalate pe Oppo Find X2 nu remarc bloatware, dar mi-au sărit în ochi 2 aplicaţii. E vorba despre Oppo Relax, o aplicaţie de meditaţie şi relaxare cu nişte bule colorate şi o abordare tip lava lamp, dar şi Soloop.
Acesta din urmă este un editor video de colaje pe steroizi, cu la fel de multe opţiuni că Galeria de pe Galaxy Note 10+, poate şi mai multe. Poţi decupa video-uri, adăuga fotografii, text, o sumedenie de filtre şi efecte, dar şi tranziţii. Poţi umbla şi la viteza video-urilor.
Disponibilitate
Prețuri actualizate