Huawei Nova 5T: OS, UI, aplicaţii cum le ştim de la Mate 20 Pro încoace, avem GMS și Gapps

2.653 ori
<b>Huawei Nova 5T: OS, UI, aplicaţii cum le ştim de la Mate 20 Pro încoace, avem GMS și Gapps</b>Huawei Nova 5T este cel mai nou telefon ajuns în România şi totuşi are avantajul serviciilor şi aplicaţiilor Google, deci nu trebuie să vă faceţi griji. Rulează Android 9 Pie cu EMUI 9.1 şi recent a primit un update incremental. Experienţă e fix cum am..

Huawei Nova 5T este cel mai nou telefon ajuns în România şi totuşi are avantajul serviciilor şi aplicaţiilor Google, deci nu trebuie să vă faceţi griji. Rulează Android 9 Pie cu EMUI 9.1 şi recent a primit un update incremental. Experienţă e fix cum am lăsat-o pe Huawei Mate 20 Pro.

Video-review Huawei Nova 5T, secțiunea OS & UI & UX & Apps

Avem un homescreen dedicat Google, unde vedem ştiri, informaţii meteo şi altele de gen. Multitasking-ul se face pe bază de thumbnail-uri mari scrollabile orizontal şi cu opţiunea de split screen pentru a rula două aplicaţii simultan pe jumătăţi de ecran. Interfaţa este una colorat-jucăuşă, plăcută. Aşteptam EMUI 10 pentru culori mai "mute" şi extra alb şi transparență. Am remarcat şi că avem un wallpaper care se potriveşte mănuşa cu spatele mov şi face un luciu fix ca spatele când activăm ecranul.

Când facem swipe de sus în jos accesăm zona de Quick Settings şi notificări, destul de curată. La Quick Settings găsim şi foarte utilă funcţie de înregistrare video a ecranului. Dacă vom ciupi homescreen-ul dăm peste 4 opţiuni: Wallpaper, widget-uri, tranziţii şi layout. Widget-urile sunt neschimbate de câţiva ani şi poate doar EMUI 10 să le fi adus ceva suflu nou. Nu avem app drawer, iar toate aplicaţiile sunt direct pe homescreen.

Galerie capturi de ecran Huawei Nova 5T

Printre ele găsim un Optimizer care curăţă resursele şi optimizează funcţionarea telefonului, dar şi magazinul de aplicaţii App Gallery, Health şi nişte Tools. Avem şi GPU Turbo pe acest dispozitiv pentru că jocurile să ruleze mai bine şi pe partea de securitate beneficiem de recunoaştere facială şi un cititor de amprente lateral, în butonul Home cel adâncit şi plat. E printre cele mai rapide cititoare laterale testate vreodată de mine, mai ales în tandem cu securitatea facială.

Setările includ opţiuni clasice legate de conectivitate, memorie, display, audio, utilizarea cu o mână, gesturi de control şi Digital Balance, adică varianta Huawei pentru Digital Wellbeing. Și repet, telefonul e certificat Google și rulează Google Mobile Services și toate aplicațiile din suita Google, inclusiv Play Store.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×