Samsung Galaxy S10+ mini-review + primele impresii: mult ecran, Bokeh mai bun, destul de comod (Video)

2.182 ori
<b>Samsung Galaxy S10+ mini-review + primele impresii: mult ecran, Bokeh mai bun, destul de comod (Video)</b>Nu se putea să treacă marea săptămână a prezentării lui Samsung Galaxy S10+ fără ca Mobilissimo.ro să vă ofere un review hands on. Imediat cum au ajuns telefoanele S10 în România în showroom-uri am fost pe fază şi am purces spre Media Galaxy Iris Titan..

Nu se putea să treacă marea săptămână a prezentării lui Samsung Galaxy S10+ fără ca Mobilissimo.ro să vă ofere un review hands-on. Imediat cum au ajuns telefoanele S10 în România în showroom-uri am fost pe fază şi am purces spre Media Galaxy Iris Titan în Bucureşti să vedem cum arată şi cum se mişca noul flagship. Nu e fitecine, e aniversar, la 10 ani de Galaxy S şi costă 4.799 lei.

Acesta e genul acela de telefon care arată mai bine în realitate decât în randări sau fotografii. Dacă v-a plăcut în ele, o să îl adoraţi în realitate. Decupajul din ecran pentru camera selfie nu mă deranjează absolut deloc şi deseori am şi uitat de el. Sunt destule aplicaţii în care nici nu se vede. Apropo, vreau să menţionez din start că acest material nu este unul cu specificaţii, ci unul de impresii, mai la sentiment, concis, mai personal.

Samsung Galaxy S10+ Prezetare Video Hands-on

În ciuda faptului că are un display de 6.4 inch, telefonul stă mult mai comod în mână decât un Galaxy Note 8 sau Note 9. Nu mi s-a părut nici o secundă ca e prea lung, prea lat sau greu de mânuit cu o mână. Ecranul Dynamic AMOLED mă face să mă simt ca şi cum ţin un televizor HDR OLED în mână, poate chiar QLED, dar cred că deja exagerez. Ce e drept precedentele Galaxy S-uri erau excelente la ecran, deci va fi greu să vezi vreun salt (poate doar cu HDR activ). 

Galerie foto hnads-on cu Samsung Galaxy S10+

Este şi un display imersiv, cu muchii tăiate serios, inclusiv jos (adio bărbie, nu te vom uita!). Ce mi se pare ciudat în acest moment e felul în care arată One UI cu acele elemente de interfaţă uriaşe. Primul lucru de făcut când cumperi acest telefon e să umbli la elementele de UI zic eu, să le faci mai mici. Am început să mă învăţ totuşi cu One UI de la recenzia făcută pe Note 9 încoace.

Mi-a plăcut cum se mişca telefonul, dar ori sunt eu prea îndrăgostit de Oxygen OS, ori nu îi regăsesc fluiditatea aici. Nu că aş contesta performanţa lui Exynos 9820 şi cei 8 GB RAM. Sărim direct la cameră, cu un Bokeh care începe să mai arate cumva. Samsung Galaxy S9+ a avut un Bokeh OK, dar a pălit serios faţă de ce oferea Huawei P20 Pro şi Mate 20 Pro.

Mostre foto de tip Selfie realizate cu Samsung Galaxy S10+

Samsung a plusat acum, oferind şi 4 opţiuni Portrait, de vignetare, spirală, fundal alb-negru, pe lângă cea de bază. Miroase a poze bune de Instagram cu aceste efecte, dar cea alb-negru, cu faţa rămasă în culori mi se pare puţin bizară. Focalizarea e rapidă, filmările nu arată rău şi tonalităţile sunt naturale, la capitolul culori. Subliniez şi că nu avem grain, o problemă eternă indoors la 99% din telefoane.

Îmi plac selfie-urile realizate cu camera frontală duală, chiar dacă nu am avut a "good hair day". Claritatea şi textura ochilor şi părului sunt bine prinse. Captura ultra wide prinde o sumedenie de detalii la camera principală, m-aş hazarda să zic mai mult decât am văzut chiar şi pe alte telefoane cu ultra wide. Zoom-ul a fost şi el excelent şi deja Note 9 se descurcă bine, iar acum aş zice că am depăşit iPhone XS Max şi eventual ne batem cu Mate 20 Pro.

Mostre foto Samsung Galaxy S10+ făcute la interior

Putem comuta între cele 3 camere din spate din interfaţa camerei, fără vreun lag. Am căutat şi cititorul de amprente în setări să îl testez, cel integrat în ecran, dar era o unitate demo şi nu apărea acea funcţie. Avem şi Night Mode, o tastatură plutitoare şi un buton Bixby personalizabil ca acţiuni. Aş zice că Samsung a progresat la 4 capitole după scurtul meu hands on: zoom, Bokeh, design şi ecran.  Nu sunt mare fan al nuanţei alb perlat, ca o constatare personală. 

Revenim cu review full şi până atunci nu uitaţi că telefonul este 4.799 lei şi ajunge în magazine pe 8 martie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×