Samsung Galaxy S10e mini-review + primele impresii: cel mic şi compact, cu ecran plat şi multă putere (Video)

5.645 ori
<b>Samsung Galaxy S10e mini-review + primele impresii: cel mic şi compact, cu ecran plat şi multă putere (Video)</b>Samsung a văzut potenţial în spatele lui iPhone XR, care a vândut prin prisma procesorului, camerei şi culorilor, aşa că a lansat modelul Galaxy S10e. Mai ţineţi minte pe vremuri Galaxy S4 Mini? A revenit epoca aceea, doar că mini nu mai e aşa mic. Mai jo

Samsung a văzut potenţial în spatele lui iPhone XR, care a vândut prin prisma procesorului, camerei şi culorilor, aşa că a lansat modelul Galaxy S10e. Mai ţineţi minte pe vremuri Galaxy S4 Mini? A revenit epoca aceea, doar că mini nu mai e aşa mic. Mai jos găsiţi primele impresii despre Galaxy S10e, cel mai ieftin Galaxy S10 din nouă gama, la 3.499 lei.

Am pus mâna pe el la Media Galaxy Iris Titan, în versiunea Teal Green. Sincer? Ori sunt eu cârcotaş, dar pe lângă faptul că nu îmi place nuanţă de alb perlat de Galaxy S10 Plus, nu sunt mare fan nici la Teal Green. Dacă acel alb era un "alb murdar", acest verde pare cumva diluat, fără personalitate. Îmi e dor de smaraldul lui Galaxy S6 Edge. Sunt sigur că fistichiul Galben Canar de S10e îmi va fura privirea.

Samsung Galaxy S10e prezentare video hands-on:

Telefonul e probabil cel mai mic, compact şi comod device din lume cu diagonală de 5.8 inch. E cu câţiva milimetri mai scurt decât Galaxy S8 şi S9 şi stă perfect în mână. Apple şi Huawei pot să aspire la acest grad de compactare pe viitor. Pe de altă parte, aici decupajul camerei selfie parcă e mai din topor, iar camera singulară selfie sare ceva mai mult în ochi, că o agăţătoare.

Nu mă omor nici după cameră din spate, care putea fi lejer integrată vertical, dar cred că sunt cârcotaş aici. Trecând peste, am fost şocat şi aproape impresionat că avem un ecran plat pe un device în 2019. Nu că ar fi ceva rău, ba chiar mi-a trezit nostalgie pentru Galaxy S7. Nu eram mare fân de ecrane curbate oricum. Ce nu înţeleg e de ce mai avem funcţii Edge...

Ecranul e luminos şi Dynamic AMOLED-ul are culori perfecte. Performanţa e asigurată de Exynos 9820 şi 6 GB RAM, iar aderența e OK. Spatele atrage amprente şi grăsime serios şi am şters telefonul o grămadă pentru a face capturile. Primim şi rezistenţa la apă şi praf, iar camerele sunt practic cele importante de pe S10 şi S10 Plus.

Galerie foto Samsung Galaxy S10e

În spate pierdem camera tele cu zoom-ul de paparazzi, iar în fata rămânem cu camera de 10 MP, dar păstrăm filmarea 4K. Culorile au fost naturale la capturile realizate de mine, iar fotografiile ultra wide au fost cu adevărat ULTRA wide... cu o grămadă de detalii în plus pe lateral. Selfie-urile au fost bunicele, dar nu aşa convingătoare ca la Galaxy S10 Plus, inclusiv Bokeh-ul.

Ajută foarte mult a doua cameră de pe S10 Plus. S10e rulează Android Pie cu One UI, iconuri şi elemente de UI uriaşe. E acelaşi şoc avut când l-am văzut pe HTC U11 Life: e ceva prea mare aici, ceva nu se potriveşte. Bine că putem umbla la mărimea iconografiei din setări. Lipsa de curburi ale ecranului poate face că muchiile să pară ceva mai groase, am remarcat.

Galaxy S10e o să facă furori pe Galben Canar, dar nu pe acest verde. Mi se pare mai puţin sexy decât iPhone XR Product RED, dar e al naibii de comod. Dacă pentru tine ergonomia e selling point, atunci acesta e S10-le de luat. Sunt mulţumit de ecran, destul de mulţumit de cameră şi preţul va ajunge mai rapid sub 3000 de lei decât la iPhone XR, prezic că vedem asta până în iulie. E potenţial mult aici, dar nu toate elementele de design mă conving.

Aşteptam să testăm acum mai pe îndelete camera şi performanţă. Prețul actualizat al telefonului îl găsiți în pagina dedicată.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×