Sony Xperia XA1 Ultra: Display ultra luminos, o surpriză plăcută

1.464 ori
<b>Sony Xperia XA1 Ultra: Display ultra luminos, o surpriză plăcută</b>Parcă a venit de nicăieri Sony Xperia XA1 Ultra şi luminozitatea sa deosebită. E drept că ne aşteptam la ceva bun, dar parcă nu chiar la rezultate aşa bune. Pe hârtie povestea e următoare: panou de 6 inch IPS LCD Full HD, de tip 2.5D.

Parcă a venit de nicăieri Sony Xperia XA1 Ultra şi luminozitatea sa deosebită. E drept că ne aşteptam la ceva bun, dar parcă nu chiar la rezultate aşa bune. Pe hârtie povestea e următoare: panou de 6 inch IPS LCD Full HD, de tip 2.5D.

Ecranul lui Sony Xperia XA1 Ultra vazut la microscop

Ca player video am folosit generosul Video de la Sony, cu multe opţiuni la pachet legate de acustica şi reglaje pentru ecran. Experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate excelentă, negru destul de adânc pentru un IPS LCD şi culori un pic reci, dar reglabile din software. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul e mai degrabă OK, chiar şi în soarele acelei zile pe care o ştim cu toţii de la final de iunie, când au fost 44 de grade.

Luminozitate ecran Sony Xperia XA1 Ultra

La microscop ni s-au dezvăluit pixeli RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul a venit şi marea surpriză despre care scriam mai sus. Astfel, phablet-ul a atins 611 unităţi LUX, un rezultat uriaş, cum nu am mai văzut de multă vreme. În ziua de azi rar mai sar telefoanele peste 500 LUX, chiar şi flagship-urile. Este un rezultat de top 10, sau chiar top 5 aş spune.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 13.Sony Xperia XA1 Ultra611 (LUX)
 • 14.Sony Xperia XZ1 Compact611 (LUX)
 • 15.ASUS ROG Phone610 (LUX)
 • 16.Xiaomi Mi 6609 (LUX)
 • 17.Meizu Pro 6 Plus609 (LUX)
 • 18.Apple iPhone 6 Plus605 (LUX)
 • 19.CAT S61603 (LUX)
 • 20.Xiaomi Mi Mix 3603 (LUX)
 • 21.OnePlus 6597 (LUX)

Suntem la egalitate cu Xperia XZ şi peste Google Pixel XL, iPhone 7 şi Huawei P10. Rămânem sub OnePlus 3 şi iPhone 6S, dar doar cu puţin. Setările ecranului sunt clasice, precum luminozitate, standard şi adaptiva, Smart Backlight şi Image Enhance. Această din urmă opţiune aduce selecţiile Super Vivid Mode şi pur şi simplu activarea lui Image Enhance.

Avem şi balans de alb, cu reglaje R, G şi B (slidere), mărimea fontului, a itemurilor de pe ecran şi selecţii pentru iconuri de sistem. Un ecran excelent pentru vizionarea video.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×