Top 10 cele mai populare smartphone-uri high-end pe Mobilissimo.ro în luna mai 2019: startup-uri, camere rotative şi companii interzise

1.775 ori
<b>Top 10 cele mai populare smartphone-uri high-end pe Mobilissimo.ro în luna mai 2019: startup-uri, camere rotative şi companii interzise</b>Dacă s-a terminat luna mai, e clar momentul ca iunie să înceapă cu un Top 10 al celor mai populare smartphone-uri high end pe Mobilissimo.ro. Luna mai a fost plină de lansări, cu OnePlus 7 şi ZenFone 6 în centrul atenţiei

Dacă s-a terminat luna mai, e clar momentul ca iunie să înceapă cu un Top 10 al celor mai populare smartphone-uri high end pe Mobilissimo.ro. Luna mai a fost plină de lansări, cu OnePlus 7 şi ZenFone 6 în centrul atenţiei, dar şi câteva lansări interesante de la Xiaomi, Meizu, Honor şi Oppo. Evident ele se reflect[ în topul nostru, care începe să se contureze deja sub forma marilor învingători ai anului 2019. Cred că e pentru prima oară după mult timp când avem un top exclusiv asiatic aici, nici urmă de companie americană.

Luna mai ne-a adus interdicţia Huawei, debutul OnePlus 7, ZenFone 6, Honor 20, multe scăpări de Galaxy Note 10 şi nişte noi modele Pixel 3a. Şi acum hai să vedem topul 10 pe mai 2019, realizat în baza unui algoritm care ia în calcul accesările voastre, comparaţiile realizate pe site, dar şi cât de des a fost căutat fiecare telefon pe site-ul nostru.

10. OnePlus 7

Numiţi-mă ciudat, dar eu nu înţeleg popularitatea lui OnePlus 7. E fix OnePlus 6T ca design şi plusează doar printr-un CPU mai nou, pe care nu îl simţi acum, ci probabil peste un an sau doi când vrei să rulezi Android R sau S şi jocuri mai noi. Aş zice că e şi un upgrade de cameră, dar ştiind că OnePlus nu face salturi aşa mare la cameră sunt precaut. Şansele sunt minime să fi avut OnePlus 6T şi să cumperi un OnePlus 7. Pe de altă parte dacă vii de la OnePlus 3T sau 5, poate faci saltul. E vorba de oamenii care vor să dea 500 şi ceva de euro pe telefon şi nu le pasă de camere pop up, camere triple şi ecrane de 90 Hz.

9. Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 e probabil cel mai neglijat telefon din tripleta Galaxy S10. S10e e atractiv pentru că e mai ieftin, iar Galaxy S10+ e maximul dotărilor oferite de Samsung la ora actuală. S10 este echilibrul în acest yin şi yang. Are camera triplă a lui S10+, dar şi un ecran mai compact, în acelaşi timp unul de calitate şi luminos. Sincer să vă spun nu sunt diferenţe mari între camera singulară frontală de pe S10e/S10 şi cea duală de pe S10+. Acest telefon e pentru oamenii care îl găsesc pe S10+ prea mare şi pe S10e prea copilăros şi jucăuş.

(Cel mai bun preț actual: 3.298 lei folosind codul QUICK202)

8. Huawei Mate 20 Pro

Mă şochează să îl văd pe Huawei Mate 20 Pro în acest top 10, mai ales că în aprilie nu a apărut. Ce e drept apărea în martie, dar lumea nu se familiarizase încă destul cu seria P30 pe atunci. Mate 20 Pro se ţine bine şi acum la captura low light, cea wide şi cea selfie. Nuanţa sa mov-albastru nu are egal şi a fost copiată de toţi producătorii din China. Are acelaşi CPU ca P30 Pro, deci nu pierdeţi nici din performanţă. Mai mult decât atât, are rezoluţia mai mare decât P30 Pro şi acel design cu cameră pătrată a cucerit câteva inimi. Ca să nu mai vorbim şi că preţul a tot scăzut din noiembrie 2018 la debut până acum....

(Cel mai bun preț actual: 3.249 lei)

7. Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e a cunoscut o scădere impresionantă de preţ de la debut şi până acum. Dacă la lansare era în jur de 3400 de lei, acum e 2700 de lei sau chiar mai puţin la câţiva retaileri. Performanţa e fix ca la S10+, ecranul e de calitate şi acesta este cel mai compact telefon testat de noi în ultimii ani. camera oferă 85% din experienţa lui S10+, iar nuanţele mai viu colorate atrag publicul mai tânăr. Nici măcar cititorul de amprente lateral nu e chiar rău şi te obişnuieşti cu el imediat. Merită numit un "iPhone XR Killer" fără regrete.

(Cel mai bun preț actual: 2.749 lei)

6. Huawei P30

Huawei P30 rămâne un telefon extrem de solid pentru cei care nu îşi permit un Huawei P30 Pro sau nu vor zoom-ul său uriaş. La urma urmei aveţi aceeaşi rezoluţie de ecran aici, acelaşi procesor performant, o baterie mai mult decât respectabilă, o cameră ultra wide împrumutată de la Mate 20 Pro şi o cameră de 8 MP telephoto cu zoom optic 3x şi digital 30X. Avem şi telemetru laser în loc de cameră ToF, deci nu suntem vitregiţi de captură de adâncime şi nuanţele sexy de pe P30 Pro sunt disponibile şi aici.

(Cel mai bun preț actual: 2.716 lei folosind codul QUICK202)

5. Samsung Galaxy S10+

În acest top total asiatic, China domină, dar şi Coreea de Sud ridică puţin capul prin tripleta Galaxy S10. Cel mai bine dotat dintre cele 3 modele din top este clar Samsung Galaxy S10+. Nu mai are nevoie de nici o prezentare şi trebuie să reţineţi că oferă şi acum cea mai completă experiență acustică cu surround şi stereo pe mobil, are poate cel mai imersiv ecran şi o performanţă de top 3 - top 5. Camerele sale filmează mai bine decât cele ale rivalilor de la Huawei, iar One UI este în sfârşit un salt important de la TouchWiz şi Samsung Experience. A început să se mai aşeze şi preţul în ultima vreme şi au apărut oferte tot mai bune, mai ales la operatori.

(Cel mai bun preț actual: 3.999 lei)

4. Xiaomi Redmi K20 Pro

Puteţi foarte bine să substituiţi numele lui Xiaomi Redmi K20 Pro cu PocoPhone F2, pentru că în el se va transforma pe unele pieţe. Având în vedere că a fost anunţat pe 28 mai, e fantastic faptul că a prins locul 4 în acest top 10. Bine, a avut şi multe teasere înainte de debut, inclusiv un trolling al paginii de Facebook Redmi care râdea de OnePlus 7 Pro şi numea Redmi K20 Pro drept killerul său. Ce e drept la puţin peste 300 de euro să ai procesor Snapdragon 855, un design cu "valuri" pe sticlă şi o cameră triplă mi se pare fantastic. Avem şi cameră pop up selfie ca la OnePlus 7 Pro şi o baterie similară de 4000 mAh. Sincer acesta ar putea fi un best seller uriaş la final de 2019.

(Cel mai bun preț actual: 438 eur)

3. Huawei P30 Pro

Poate singurul telefon a cărui prezenţă în top 3 aş fi ghicit-o cu ochii închişi, Huawei P30 Pro continuă să rămână relevant în top 10. În luna aprilie a fost pe locul întâi, iar în martie pe locul 2. A primit o sumedenie de teste de la noi, în special cele foto, care v-au arătat că e în altă liga faţă de rivali, în special la zoom şi captura low light. Are şi cele mai arătoase şi fistichii nuanţe de pe piaţă, dar a devenit şi cam controversat din cauza problemelor pe care le are Huawei cu interdicţia din SUA. Ele sunt binecuvântare şi blestem, pentru că la unii retaileri a scăzut preţul telefonului şi dacă pică interdicţia Play Store vă alegeţi cu super telefon la preţ OK. Ecranul şi performanţa rămân şi ele în top.

(Cel mai bun preț actual: 3.899 lei)

2. ASUS ZenFone 6

Am testat multe telefoane la Mobilissimo.ro, dar extrem de puţine au avut şansa să facă poze în locaţii aşa exotice ca Valencia. Colegul Alex a fost prezent la debutul lui ZenFone 6 în Valencia şi a luat cu el telefonul într-o incursiune în istoria medievală a oraşului, dar şi cea actuală, cu structuri SF inspirate de mare. ZenFone 6 este şi unul dintre cele mai ieftine telefoane cu procesor Snapdragon 855, pe la 2.400 de lei şi e pentru prima oară când o cameră rotativă este primită de public cu braţele deschise şi chiar pare viabilă. Telefonul a primit unboxing de la noi imediat după lansare, direct din camera de hotel, dar şi un hands on detaliat din Valencia. Având în vedere tendinţele ASUS din trecut, sunt şanse ca acest model să prindă finalul de 2019 la 1999 lei sau să atingă această cotă şi mai rapid, ceea ce îl va face şi mai atractiv.

(Cel mai bun preț actual: 2.699 lei)

1. OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro nu mai are nevoie de nici o prezentare. Între teaserele zilnice propuse de OnePlus, vânzări fulger care au bătut recorduri şi faptul că Iron Man este imaginea sa, popularitatea globală e garantată. Ne-am trezit şi cu OnePlus pe locul 5 global în segmentul smartphone-urilor high end, iar compania este în plină explozie. A se observa totuşi că am trecut-o ca startup în titlul acestui material, pentru că nu e încă un gigant.

Mai are de crescut, dar deocamdată a făcut o alegere polarizantă, OnePlus 7 Pro nefiind chiar ieftin, la 700 de euro. Are totuşi plusuri faţă de rivali, precum ecranul de 90 Hz şi încărcarea warp charge pentru bateria de 4000 mAh. Vine şi cu puternicul procesor Snapdragon 855 şi pentru prima oară cu o cameră triplă pentru gama OnePlus. Cel mai bun preț actual este de 699 euro.

Iată și locurile 11-15:

 1. Huawei Honor 20 Pro
 2. Samsung Galaxy Note 9
 3. Sony Xperia 1
 4. Huawei Honor 20
 5. Huawei Mate 20

Iată cum stăm şi cu top 10 telefoane midrange pe mai 2019:

 1. Xiaomi Redmi K20
 2. Samsung Galaxy A50
 3. Allview Soul X6 Xtreme
 4. Motorola One Vision
 5. Samsung Galaxy A70
 6. Google Pixel 3a XL
 7. Nokia 8.1
 8. Huawei P30 Lite
 9. Samsung Galaxy A80
 10. Xiaomi Mi 9 SE

Evident avem şi un top 5 telefoane neanunţate:

 1. Samsung Galaxy Note 10
 2. Apple iPhone XI
 3. Samsung Galaxy S12
 4. Huawei Mate 30 Pro
 5. Samsung Galaxy M40
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×