Top 10 cele mai populare smartphone-uri pe Mobilissimo.ro în luna august 2019: Mult Samsung şi o surpriză la mijloc de top

3.684 ori
<b>Top 10 cele mai populare smartphone-uri pe Mobilissimo.ro în luna august 2019: Mult Samsung şi o surpriză la mijloc de top</b>Tocmai s-a încheiat ultima lună de vară şi odată cu avem clar conturate 80% din telefoanele flagship ale anului. Mai avem de bifat doar Pixel 4, iPhone XI şi Mate 30 Pro şi e gata lista pe anul ăsta. Până atunci recapitulăm

Tocmai s-a încheiat ultima lună de vară şi odată cu avem clar conturate 80% din telefoanele flagship ale anului. Mai avem de bifat doar Pixel 4, iPhone XI şi Mate 30 Pro şi e gata lista pe anul ăsta. Până atunci recapitulăm o lună de foc, în care au debutat Samsung Galaxy Note 10 şi Note 10+, dar am avut şi o sumedenie de scăpări de telefoane nelansate şi ceva debuturi interesante de terminale midrange. Topul cel nou e înţesat de Samsung, dar are şi ceva oldies şi o mare surpriză fix în mijloc. Venim după o lună iulie dominată de ZenFone 6 şi un iunie al lui Samsung Galaxy S10+. Hai să vedem cum îşi revendică Samsung coroana!

Topul 10 de mai jos a fost realizat în baza unui algoritm care ia în calcul accesările voastre, comparaţiile realizate pe site, dar şi cât de des a fost căutat fiecare telefon pe site-ul nostru.

10. Samsung Galaxy S8

Cel mai bătrân telefon din top este Galaxy S8. Se lansa în 2017 la Casa Poporului în Bucureşti şi a inaugurat ecranele cu muchii foarte înguste pentru Samsung. Începea o trilogie încheiată odată cu S10. Şi el a ajuns să coste foarte puţin şi impresionează prin faptul că are un ecran luminos, cu suport HDR10 şi foarte imersiv, mai ales în lipsa de breton sau decupaje. Procesorul Exynos 8895 sau Snapdragon 835 se ţine OK, dar camera... a cam îmbătrânit. Preţul a luat-o în jos, pe la cota de 2000 de lei sau sub.

(Cel mai bun preț actual: 2.099 lei)

9. Huawei P20

Singurul telefon cu cameră duală din top este acest Huawei P20, care apare aici strict pentru că are reduceri foarte mari. Fie la Altex, la eMAG.ro sau alţi retaileri pe la 1400 sau 1500 lei. Se ţine bine ca baterie, oarecum şi cameră, mai ales dacă ne raportăm şi la alte modele de 1500 sau 1600 lei. Spre exemplu ar bate un Galaxy A70 sau Huawei P30 Lite pe acelaşi palier de preţ. Performanţa e mult mai OK decât acele modele apropo, având un procesor de flagship de început de 2018.

(Cel mai bun preț actual: 1.649 lei)

8. Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Aş pune popularitatea acestui telefon pe seama a 2 factori: are cea mai bună cameră conform DxoMark şi... românul vrea ceea ce nu poate avea. În România avem doar modele Xiaomi şi Huawei cu 5G. Îl aşteptăm cu nerăbdare pe Galaxy Note 10+ 5G, deşi S10 5G a fost deja văzut la UNTOLD primind teste 5G de la Orange. Are fix aceleaşi dotări ca Note 10+ cel 4G acest model, doar că evident e mai future proof, prin prisma conectivităţii. E mai degrabă o curiozitate în luna septembrie a lui 2019 şi privind în urmă la august 2019. E totuşi o ramificaţie în plus pentru Note 10, faţă de seria Note, care avea doar un model de obicei.

7. Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 e unul dintre cele mai compacte telefoane din acest top, cu o diagonală de doar 6.1 inch. Are toate plusurile lui S10+ la cameră, are baterie generoasă ca autonomie, difuzoarele stereo ne încântă şi One UI îl face super uşor de manevrat cu o mână. Preţurile au luat-o la vale foarte mult în cazul său şi au picat şi sub 3000 lei sau şi mai jos, ameninţând Huawei P30-ul. A îmbătrânit frumos şi se va ţine bine şi în 2020.

(Cel mai bun preț actual: 3.199 lei)

6. Huawei P30 Pro

Bătrânul deja Huawei P30 Pro e telefonul cu cel mai bun zoom din tot acest top 10. La zoom 5X şi chiar 10X nimeni nu îl întrece, iar bateria sa e reper şi acum. Nuanţa Breathing Crystal îşi găseşte rival doar la Aura Glow de la Samsung şi atât. Mi se pare interesant să îl găsesc pe Huawei P30 Pro tot pe locul 6, pe care îl lăsasem şi în luna iulie şi mai sus de locul 7 din iunie. Dacă nu era disputa între SUA şi China cred că îl prindeam mai sus, poate chiar în top 3. A mai început să se ajusteze puţin preţul şi aici. Era să uit să vă spun de încă un superlativ: cea mai bună cameră la captura low light, deşi încă rumegăm rezultatele lui Note 10+ şi e strânsă lupta.

(Cel mai bun preț actual: 3.599 lei)

5. Meizu 16s Pro

A trebuit să mă frec la ochi de vreo 10 ori când am văzut acest nume pe locul 5. Cred că Meizu nu a prins niciodată vreun top 10 de când mă ocup eu de telefoane. Dacă a făcut-o şi acela a fost un miracol. Culmea e că a fost anunţat pe 29 august 2019 şi tot a prins topul. Ştiu că a fost prefaţat de multe scăpări şi cred că lumea adora ideea unui telefon cu procesor Snapdragon 855+ cu preţ mic. Cât de mic? Stupid de mic, de la 376 de dolari în China. Are şi acel bliţ LED în jurul camerei, ca un inel, care îl scoate în evidenţă faţa de rivali, plus nuanţele gradient. O faţadă nu prea arătoasă totuşi..

4. Samsung Galaxy S10+

Încă un telefon pe care l-aş vedea în top 3 la final de an 2019, Samsung Galaxy S10+ a început să piardă din preţ. Între update-urile constante (Night Mode, cititor de amprente, securitate) şi acel demo cu One UI 2.0 înţelegem de ce a prins această poziţie. Are cea mai bună filmare cu o cameră selfie din 2019 (până să vină Note 10), o baterie fantastică şi difuzoare stereo care îl bat pe Note 10, culmea! Are la rândul său un design arătos, performanță excelentă şi One UI ne-a cucerit de la prima privire. E în pole position să primească şi Android 10 în timp util.

(Cel mai bun preț actual: 3.599 lei)

3. OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro are şanse mari să ocupe un loc 1, 2 sau 3 în topul 10 al telefoanelor anului 2019, chiar şi în decembrie, când tragem linie. E un veteran deja al topurilor noastre, cu o urcare mare. În iulie era pe locul 9, iar în iunie pe locul 3. Zoom-ul său optic 3X a făcut senzaţie, iar ca telefon de festival gen UNTOLD sau Electric Castle, nici că vă trebuie altceva. Combinaţia de ecran de 90 Hz şi Oxygen OS cel fluid până la a fi "alunecos" îl fac cel mai viu şi rapid telefon ca interfaţă şi funcţionare de pe piaţă. E examenul de admitere OnePlus în liga băieţilor mari. Şi preţurile au început să se normalizeze şi la retailerii de la noi.

(Cel mai bun preț actual: 699 eur)

2. Samsung Galaxy Note 10

Atunci când cineva mă roagă să îl descriu pe Note 10, îi zic aşa: "imaginează-ţi dacă Samsung Galaxy S9+ ar fi incredibil de compact şi mai sexy, mai ales pe mov şi ar avea 3 camere". Cam aceasta ar fi descrierea perfectă, doar că păstrând puterea lui Note 10+ intactă şi tot ce are camera mai bun, dar şi editarea video, stylus-ul şi toate bunătăţile. Scade la 6.3 inch în diagonală, renunţă la slot microSD, dar păstrează procesorul şi camera selfie de 10 MP decupată în ecran. E prima oară când primim şi un Note mai compact, semn că Samsung i-a ascultat pe cei (sau cele) care se plâng an de an că au mâna prea mică pentru acest phablet.

(Cel mai bun preț actual: 4.170 lei folosind codul QUICK202)

1. Samsung Galaxy Note 10+

Acest loc întâi era foarte uşor de ghicit, fie şi numai pentru cât de anticipat a fost telefonul. E drept ca o perioadă a fost cunoscut ca Galaxy Note 10 Pro, dar  iată-ne cu Galaxy Note 10+ ca variantă finală de nume. E cel mai bine dotat Note din istoria seriei şi da senzaţia că are cea mai multă inovaţie, mai ales pe partea de video. E must have pentru un vlogger, editor video, blogger şi persoana care lucrează în media, new media, social media. Are şi un design foarte sexy şi în ciuda diagonalei mari, în mod curios sta excelent în mână. Nuanţa Aura Glow de una singură te poate atrage să îl cumperi, dacă îţi plac lucrurile fistichii. Iar camera e de campion, aşa cum au arătat testele noastre, în vreme ce stylusul poate desena pe video acum în timp real. Cel mai bun preț actual este de 4.752 lei folosind codul QUICK202.

Iată cum arată şi locurile 11-15:

 1. Samsung Galaxy S10e
 2. Google Pixel 3 XL
 3. ASUS ZenFone 6
 4. Samsung Galaxy Note 9
 5. Xiaomi Mi 9

Avem şi un top 10 cu telefoane neanunţate încă:

 • Huawei Mate 30 Pro
 • Huawei Mate 30
 • OnePlus 7T Pro
 • OnePlus 7T
 • Google Pixel 4
 • Apple iPhone XI
 • Samsung Galaxy S11
 • Nokia 7.2
 • Motorola One Zoom
 • Apple iPhone XI Pro

Şi nu uităm nici de topul 10 al telefoanelor midrange, care e doldora de noutăţi:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×