Honor Band 4 Review: brăţară de fitness cu autonomie excelentă, ecran color, nu aşa sexy ca Mi Band

1.004 ori
<b>Honor Band 4 Review: brăţară de fitness cu autonomie excelentă, ecran color, nu aşa sexy ca Mi Band</b>Dacă tot am testat Xiaomi Mi Band 3 cu ceva vreme în urmă, am zis să îi testăm şi principalul rival chinez, Honor Band 4. E tot o brăţară de fitness, cu un format apropiat, doar că are ecran color şi e ceva mai scumpă

Dacă tot am testat Xiaomi Mi Band 3 cu ceva vreme în urmă, am zis să îi testăm şi principalul rival chinez, Honor Band 4. E tot o brăţară de fitness, cu un format apropiat, doar că are ecran color şi e ceva mai scumpă. Produsul se găseşte la Banggood.com, la suma de 46 dolari.

Am sincronizat brăţara de fitness la Huawei Mate 20 Pro, pentru a vedea toate datele despre somn, fitness, calorii, paşi şi altele de gen. Brăţara e disponibilă pe albastru, negru sau roz. Are un corp compact şi se simte rigidă şi nu foarte ergonomică la prima purtare. Te obişnuieşti cu ea uşor, doar că spatele cel drept şi rigid îţi va da de furcă.

Video-review Honor Band 4

Corpul este rezistent la apă la5 ATM şi face faţă şi la scufundări la câteva zeci de metri adâncime. Honor Band 4 este uşoară şi subţire, mă rog... nu chiar foarte subţire, la 11.5 mm în talie. Faţă de rivali, avem aici un corp şi un ecran mai angular şi nu curbat, ca la Mi Band. Corpul este fabricat din silicon (cureaua) şi plastic şi cântăreşte doar 20 de grame. Avem şi sticlă 2.5D pentru ecran, deci e o uşoară curbură, hai să nu insistăm la maxim cu angularitatea.

Trecând la ecran, descoperim un panou AMOLED de 0.95 inch, unul color cu rezoluţie de 240 x 120 pixeli. Este luminos, foarte luminos clar şi are contrast excelent la soare. Nu o să aveţi niciodată nevoie de câtă luminozitate poate oferi acest ecran mititel la maxim. Chiar şi 30% e OK.

Honor Band 4

Cât despre funcţii, aflaţi că brăţara se poate conecta la terminale iOS (iOS 9+) şi cele cu Android (Android 4.4+). Vine la pachet cu un mic cradle pentru încărcare şi cablu USB. Bateria este de 100 mAh şi ține zile întregi. Ţine 4-5 zile, poate chiar o săptămână, chiar dacă foloseşti brăţara intens. Avem la bord şi senzor de puls, dar nu şi GPS.

Pe hârtie bateria poate ţine până la 17 zile şi am avut utilizatori care mi-au spus că au prins 2 săptămâni. Sub ecran se află un buton tactil, care ne ajută cu interacţiunea la navigare. Honor Band 4 are un pedometru destul de precis ca afişaj al paşilor şi un senzor de puls cu acurateţe bunicică aş zice. Nu e la nivel de Samsung sau Apple Watch, dar după standardele braţărilor e OK.

Honor Band 4

Tracker-ul de somn ratează mişcările din somn, deşi ar trebui să le arate. Are şi tendinţa de a adăuga ore de somn când de fapt eşti doar nemişcat sau laşi brăţara deoparte. Partea bună e că aplicaţia de pe telefon are grafice detaliate pentru somnul profund, REM, respiraţie şi îţi dă şi puncte pentru evoluţia ta după standarde medicale.

Îmi place că oferă avertizări cu vibraţii pentru sedentarism, când stai pe scaun prea mult. Cât despre sesiunile de fitness, brăţara vine cu opţiuni dedicate pentru sport la interior, la exterior: mers pe jos, pe bicicletă, jogging, înot şi antrenament liber.

Honor Band 4

Se pot face şi plăți (în China prin serviciul AliPay) folosind brăţara, iar interfaţa sa se axează pe navigare verticală. Putem schimba "watch faces", găsi telefonul, accesa un timer, cronometru şi umbla la luminozitate. Nu avem prea multe funcţii, chiar şi pentru o brăţară. Vestea bună e că putem primi notificări şi chiar vedem mesajele, deşi ele sunt amestecate, chiar dacă sunt de la diferite aplicaţii.

Şi diacriticele apar ciudat în mesaje, dar măcar le vedem clar şi cu caractere măricele pe ecran. Putem opta şi pentru monitorizare de puls 24 din 24, dacă vrem să fim mereu la curent cu evoluţia pulsului. În total avem un senzor pe 6 axe aici: accelerometru pe 3 axe şi giroscop pe 3 axe. Cât despre lipsa de GPS, va prelua informaţiile despre deplasarea voastră pe hartă de la telefon.

Honor chiar ţine la utilizatorii acestui purtabil şi am primit 3 update-uri software în 2 săptămâni, ceea ce nu e puţin lucru. Îţi poţi seta ţinte de greutate şi paşi şi vei avea centralizate datele, graficele, pulsul, paşii, caloriile în aplicaţia Health de pe telefon. Şi ca să vedeţi şi ce are Xiaomi Mi Band 3 în plus: e mai confortabilă şi mai sexy, dar şi mai ieftină, cu aproximativ 70 de lei. E totuşi doar monocromă şi nu are senzorul de puls aşa precis.

Iată aspectele Pro şi Contra pentru Honor Band 4:

Pro:

 • ecran excelent
 • baterie de 1-2 săptămâni
 • senzor de puls OK
 • preţ încă mic
 • sistem avansat de monitorizare somn, cu grafice şi puncte
 • pedometru precis
 • device uşor şi compact

Contra:

 • organizarea de notificări/mesaje amestecate
 • monitorizarea mişcărilor în somn
 • time out rapid al ecranului
 • fără GPS

Îl puteți comanda de aici.

Huawei Honor Band 4
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×