Misfit Shine Review + concurs: un fitness tracker discret, elegant și cu un feeling de device Apple (Video)

2.185 ori
<b>Misfit Shine Review + concurs: un fitness tracker discret, elegant și cu un feeling de device Apple (Video)</b>Misfit Shine este "iPhone-ul" fitness tracker-elor și putem spune asta nu doar datorită designului, ci și pentru că are ceva în comun cu Apple: fostul CEO al firmei din Cupertino e cofondator al acestei companii. Am primit de la MobileTrend.ro acest...

Misfit Shine este "iPhone-ul" fitness tracker-elor și putem spune asta nu doar datorită designului, ci și pentru că are ceva în comun cu Apple: fostul CEO al firmei din Cupertino e cofondator al acestei companii. Am primit de la MobileTrend.ro acest gadget în teste și voi îl puteți câștiga la concursul de mai jos.

Prețul produsului este de 445 lei, iar el vine pe negru, roșu, coral, topaz sau gri și are și o alternativă cu o curea din piele. Designul acestei brățări este minimalist, iar gadgetul e compact și veți uita că îl aveți cu voi, atașat la haine sau încheietură. Pe lângă cureaua de tip ceas pe care o puteți folosi la acest device, există și un mic accesoriu magnetic care permite purtarea în buzunar la cămașa sau chiar în slip când înotați.

Misfit Shine

Shine e fabricat din aluminiul utilizat și la avioane și este rezistent la apă până la o adâncime de 50 de metri. Acest produs este circular și are o canelură specială pe mijloc, care permite o atașare mai ușoară a brațărilor. Greutatea lui Misfit Shine este de 9 grame, iar el vine la pachet cu o curea din cauciuc, drept accesoriu standard. în spatele acestui gadget descoperim gravat numărul 12, după care ne vom orienta în privința purtării corecte a acestui accesoriu la încheietură.

Misfit Shine

Idealul e că acel 12 să fie în sus pentru a citi corect ora. în mare, Misfit Shine are mărimea unei monede, iar grosimea sa este de doar 3.3 mm. Hardware-ul acestui tracker include o serie  de LED-uri care afișează ora pe partea frontală a sa sau afișează gradul de completare al scopului vostru zilnic (puncte/activități fitness). Există 12 LED-uri, care vor semnala cele menționate anterior clipind cu lumina albă. Ora e marcată de un LED nemișcat și "minutarul" clipește intermitent.

Misfit Shine Review

Misfit Shine include și un accelerometru cu 3 axe, iar fiecare LED al său corespunde la 5 minute pe ceas sau 5% din punctele zilnice de obținut prin mișcare. Gadgetul suporta și Bluetooth LE și are o baterie care oferă în jur de 4-6 luni de funcționare, baterie similară cu cea a unui ceas electronic standard. Shine e capabil să monitorizeze și somnul vostru, dar și activitățile sportive, iar în softul asociat veți putea să țineți în evidență și greutatea voastră.

Misfit Shine Review + concurs: un fitness tracker discret, elegant și cu un feeling de device Apple (Video)

Există o aplicație Android și una iOS pentru sincronizare, iar mai nou a apărut și una pe Windows Phone. Fiecare are o interfață specifică, cu una minimalistă și arătoasă pe iOS, una banală pe Android și una pe bază de tile-uri pe WP. Acest Misfit e compatibil cu terminale ce rulează de la Android 4.3 în sus și cu modele Apple cu versiuni de software de la iOS 6.13 în sus. O măsurare mai precisă a activităților voastre e realizată mai ales dacă purtați obiectul circular pe haine mai degrabă decât la mână. Aplicațiile asociate sunt disponibile gratuit, iar pe iOS trebuie să facem un singur tap pentru sincronizare.

Misfit Shine

La prima sincronizarea va trebui să puneți Shine-ul pe ecranul iPhone-ului, dintr-un motiv necunoscut de vreme ce sincronizarea are loc wireless. în meniurile aplicației iOS ne putem seta scopul zilnic (My Goals), care asociază un număr de puncte activităților voastre și o durată. Spre exemplu, 1000 de puncte înseamnă 1.5 ore de mers pe jos, 30 de minute de alergare sau 45 de minute de înot. La somn scopul e măsurat în ore, iar greutatea o puteți edita pe măsură ce progresați.

Misfit Shine

Aveți și o listă de aplicații partenere în meniul softului de pe iOS, dar și posibilitatea de a afișa întâi ora sau întâi progresul vostru zilnic. în zona de setări puteți înscrie și vârsta, înălțimea și greutatea voastră, dar și bifa zona corpului în care îl purtați pe Shine (piept, încheietura, mijloc, gleznă, altele). Interfața principală este un cadran cu progresul zilnic semnalat în culori, cu orele de activitate incluse, diferite badge-uri pentru efortul depus și cu posibilitatea de a captura fotografii cu mesele servite de-a lungul zilei.

Misfit Shine

Zona Sleep include o alarmă, sunete relaxante pentru somn și această funcție de monitorizare a somnului se activează și automat, teoretic cel puțin. După ce ați terminat cu somnul, veți vedea câte ore ați dormit și câte ore v-ați odihnit de fapt, stând nemișcați în pat. Mișcarea e detectată prin accelerometru. Există și o opțiune Shine With Friends, prin care vă conectați la Facebook și partajați sesiunile de fitness cu prietenii, iar revenind puțin la cadran, el afișează și numărul de pași parcurși zilnic, caloriile și distanță.

Per total interfața e arătoasă pe iOS, iar trecând la Android, aplicația e diferită, dar nu cu mult. în primul rând cadranul nu mai e centrul softului, care e mai degrabă organizat în taburi. Avem parte de grafice, leaderboard, un cadran mai mic inclus pentru fiecare secțiune și o sincronizare mult, mult mai lentă. Avem și un istoric în stil calendar pentru somn și fitness, dar și aplicații diferite asociate.

Misfit Shine Review + concurs: un fitness tracker discret, elegant și cu un feeling de device Apple (Video)

Există și o funcție în fază beta, care prin triplu tap pe ceas vă va permite să activați o anumită activitate sportivă, de la ciclism, la înot, tenis și fotbal. Apropo, afișarea de oră sau progres zilnic se face doar atunci când atingeți partea frontală a lui Shine prin dublu tap cu doua degete, sau cu unul. în afară de detectarea mai mult sau mai puțin eficientă a somnului și o aplicație Android nu foarte performanță, Misfit Shine și-a făcut excelent treaba de tracker, fiind în același timp discret, elegant și util.

Misfit Shine Review

Nu îl veți pierde ușor, nu vă va deranja și va fi mereu cu voi pentru a monitoriza sportul făcut sau somnul vostru. îi acordăm nota 9.5 din 10, iar aplicația de iOS primește nota 9, în vreme ce versiunea Android ia nota 7. Pe lângă designul atractiv adăugăm și rezistența la apă, partea frontală arătoasă cu LED-urile iluminate și designul plăcut al diferitelor brățări. Să nu uităm și de aspectul motivațional, important pentru a face sport constant!

și acum hai să vedem cum puteți câștiga acest produs!  Iată regulile:

  • Like la pagina Facebook Mobiletrend.ro
  • Accesarea paginii produsului pe site (screenshot)
  • Comment la articolul de unbox/review cu răspuns la întrebarea "de ce aveți nevoie de acest gadget?"
  • Share pe contul vostru personal Facebook al articolului nostru de review/unboxing

Toate capturile sunt trimise la adresa concurs(a)mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Misfit Shine", împreună cu adresa, nume real, număr de telefon. Extragerea are loc prin random.org la o dată pe care o vom comunica într-un articol special. Multă baftă! [FORUM]

Misfit Shine Review

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×