No. 1 D7 Review: mai mult decât smartwatch, cu adevărat un smartphone la purtător (Video) (Introducere, Disponibilitate)

40 ori
<b>No. 1 D7 Review: mai mult decât smartwatch, cu adevărat un smartphone la purtător (Video)</b>Printre ultimele smartwatch-uri testate aici la Mobilissimo s-a aflat și modelul No.1 D7, acesta dovedindu-se a fi mai mult decât un simplu ceas inteligent. Este mai degrabă un smartphone la purtător, unul despre care aflați impresiile noastre..

Introducere

O să vă şocheze acest lucru, dar chiar nu îmi amintesc când am testat un smartwatch ultima dată, unul clasic cu Android Wear sau un model Apple Watch să zicem. Ne-am mai jucat cu produse de gen din China, dar cu purtabile mainstream... nu prea. No. 1 D7 nu e primul ceas No. 1 pe care îl testăm şi primul a făcut o impresie bună, deşi nu avea cel mai sexy design din lume. Ei bine, acest aspect s-a rezolvat pe acest model, care costă 82 de dolari pe site-ul oficial No. 1, sau 78 de dolari pe GeekBuying.com sau 83 de dolari pe Aliexpress.com.

Îl găsiţi chiar şi la eMAG.ro la 596 de lei, dacă nu aveţi chef să vă complicaţi cu vămi şi perioade lungi de aşteptare. Practic avem de-a face aici cu un smartphone convertit în ceas ataşat unei curele din piele. Şi când zic "piele" chiar e piele, pentru că se simte ca pielea, miroase ca pielea, arată că pielea, deci e piele. Ceasul nu arată rău deloc, dar îi descoperim şi prima lipsă când vedem că butonul Crown doar se apasă, nu se roteşte, cel puţin nu în mod funcţional.

Practic îl roteşti, dar degeaba, pentru că nu vei declanşa vreo funcţie. Acest smartwatch măsoară 15 mm în grosime şi vine cu rezistenţă la apă în regim IP65, deci mai degrabă e rezistent la ploaie şi stropire, decât la un salt spontan în piscină. Corpul său este fabricat din metal şi plastic şi integrează un ecran de 1.3 inch cu rezoluţie de 240 x 240 pixeli.

Ceasul are un cadran circular, iar ecranul este luminos şi are un contrast excelent, chiar şi în bătaia soarelui. La interiorul acestui purtabil se află un procesor MediaTek MT6572 dual core, plus 1 GB RAM, 8 GB stocare şi un slot pentru cartela nano SIM. Ei bine da, putem realiza şi prelua apeluri pe ceas, scrie şi trimite SMS-uri şi realiza şi transfer de date 3G.

Evident primim şi WiFi, dar şi GPS, Bluetooth 2.1 şi surprinzător chiar şi NFC. Bateria ceasului este de 500 mAh şi mi-a oferit cam o zi şi jumătate de utilizare destul de intensă, poate chiar două dacă nu sunt mereu cu 3G-ul pornit. Acest device rulează Android 4.4, dar cu mult mai multe funcţii decât aţi crede. Pe lângă faptul că putem accesa Play Store şi instala aplicaţii de acolo (doar cele care chiar rulează la aşa o rezoluţie mică), avem şi Gmail, Whatsapp şi Facebook la bord.

E drept că tastatura uber minusculă a ceasului nu e comodă nici dacă o apeşi cu stylus-ul, dar aici intervine comanda vocală, din fericire. Am ascultat şi muzică pe ceas, ba chiar am văzut şi clipuri (laggy), plus că am navigat pe web via un browser (cam lent) instalat. Avem şi senzor de puls în spate, nu chiar cel mai precis din lume totuşi.

Primim şi pedometru pe acest device, funcţie de numărare a caloriilor, monitorizare a somnului şi avertizare anti sedentarism. Simt nevoia să precizez că acest smartwatch poate opera complet independent de un smartphone. Îl puteţi evident şi conecta la un telefon cu Android şi să îi personalizaţi watch face-uri cu aplicaţia dedicată pe mobil sau să vă sincronizaţi datele de fitness.

Cred că acesta este ceasul cel mai supradotat pe care l-am văzut în ultimii ani, depăşind orice aşteptare pentru preţul practicat. Evident încearcă să facă prea multe lucruri şi nu toate îi ies (input, browsing, volumul muzicii e cam scăzut, playback video cu lag), dar cele care îi ies, îi ies bine. Mă gândesc la conectivitate, la funcţiile de fitness, convorbirile se aud OK dacă aveţi headset Bluetooth şi comanda vocală e utilă.

La sub 100 de euro e genul de cadou pe care nu cred că s-ar supăra nimeni dacă l-ar primi. Merită un 8.5 din 10 lejer.

Disponibilitate NO.1 D7

Prețuri actualizate
  • 1
NO.1 D7
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×