Samsung Galaxy Gear review: un smartwatch elegant, dependent de terminalele Samsung; Vine cu cameră destul de bună (Video)

4.915 ori
<b>Samsung Galaxy Gear review: un smartwatch elegant, dependent de terminalele Samsung; Vine cu cameră destul de bună (Video)</b>Samsung Galaxy Gear e primul smartwatch Samsung, produs anunțat la IFA 2013 în septembrie și primit în teste de noi de la evoMAG.ro. Retailerul vinde acest produs la prețul de 1.349 lei și aflați că acesta este un companion pentru Galaxy Note 3,...

Samsung Galaxy Gear e primul smartwatch Samsung, produs anunțat la IFA 2013 în septembrie și primit în teste de noi de la evoMAG.ro. Retailerul vinde acest produs la prețul de 1.349 lei și aflați că acesta este un companion pentru Galaxy Note 3, Galaxy S4, Note II și S III, neputând funcționa de sine stătător.

în privința designului am numai cuvinte de laudă, deoarece apreciez construcția acestui model, cu fața din metal și sticlă și cele 4 șuruburi montate la margini în scopul obținerii unui design industrial. Corpul ceasului este fabricat din plastic și integrează o serie de pini în zona din spate, care se conectează la un cradle pentru încărcare.

Samsung Galaxy Gear review: un smartwatch elegant, dependent de terminalele Samsung; Vine cu cameră destul de bună (Video)

Singurul buton al acestui ceas este cel lateral On/Off și aflați că pe partea metalică a curelei ceasului se afla un difuzor. Cureaua acestui smartwatch este din cauciuc și pe ea regăsim o cameră de 1.9 megapixeli, orientată în exteriorul încheieturii utilizatorului. Avem integrate și 2 microfoane pe acest device și în video review vedeți și sistemul de închidere ajustabil al curelei, cu diferite găuri pentru diferite mărimi de încheietură.

Design Samsung Galaxy Gear

Ceasul e destul de mare, dar încape sub o mânecă de sacou sau hanorac fără probleme. Galaxy Gear măsoară 11.1 mm în grosime, cântărește 73.8 grame și per total are un design pe care îl apreciem. în ce privește hardware-ul, acest gadget vine cu un procesor Exynos de 800 MHz, care îi permite să ruleze Android 4.2.2 într-o variantă personalizată.

Specificatii Samsung Galaxy Gear

Ecranul este un Super AMOLED de 1.63 inch, cu rezoluție de 320 x 320 pixeli, iar lista de dotări include și cameră de 1.9 MP cu senzor BSI și captura 720p, Bluetooth 4.0, accelerometru, giroscop, 4 GB memorie internă și 512 MB RAM. Avem parte și de o baterie de 315 mAh, care asigură o zi și jumătate sau 2 de funcționare, ceea ce e OK pentru un smartwatch.

Samsung Galaxy Gear

Trecem la analiza ecranului, care e destul de luminos și are unghiuri bune de vizualizare. Acest display se comportă bine în bătaia soarelui și interfața sa monocolora e ușor de distins în orice condiții, dar și culorile arată bine în fotografii, clipuri sau aplicațiile colorate. Trecând la cameră, putem realiza capturi 4:3 cu rezoluție de 1280 x 960 pixeli sau 1:1 la o rezoluție de 1392 x 1392 pixeli. Fotografiile arată surprinzător de bine, iar clipurile HD nu impresionează în mod deosebit, mai ales că suntem și limitați la doar 15 secunde de captură.

Mostre foto realizate cu Samsung Galaxy Gear

Ceasul dispune și de un mod Macro, de Sound & Shot și posibilitatea de a inscripționa Galaxy Gear pe fotografii. Veți apăsa pe ecran pentru a face captura și va fi cam greu să vedeți ceea ce capturați din cauza unghiului la care e ținut ceasul. Fotografiile sunt transferate ușor pe Galaxy Note 3, după cum se vede și în clipul video. Per total performanța acestei camere e echivalentă cu cea a unei camere frontale de smartphone. Culorile sunt vii si realiste, luminozitatea fotografiilor e bună, iar macro-urile arată surprinzător de bine. Nici captura video nu arata rău, deși parcă aici se mai putea lucra puțin.

Recenzie Samsung Galaxy Gear

în ce privește interfața acestui smartwatch, ea este minimalistă și presupune swipe-ul lateral între opțiuni ca notificări, S Voice, aplicații sau setări. Un Swipe în jos într-o aplicație înseamnă comanda Back, iar un swipe în sus în vreme ce sunteți în ecranul Home înseamnă accesarea camerei. Swipe în sus în același ecran înseamnă intrarea în dialer.

Interfața e simplă, colorată în alb și negru și foarte intuitivă. Ecranul Home și dispunerea orei, datei și a altor informații poate fi setată de pe Galaxy Note 3 spre exemplu cu ajutorul lui Gear Manager. Interfața lui Gear se împarte în Notificări, S Voice, Voice Memo, Gallery, Media Controller, Pedometer, setări, Apps, Logs și Contacts.

Pret Samsung Galaxy Gear

în zona de notificări vedeți mail-uri ratate, tweet-uri sau apeluri de pe phablet sau telefon, în vreme ce S Voice va permite să dați comenzi vocale, precum apelarea unei persoane, setarea unui reminder sau alarme sau compunerea unui SMS. Puteți de asemenea solicita să vi se spună starea vremii sau să vi se citească un mesaj.

Voice Memo va permite să înregistrați notițe vocale și chiar transforma automat cuvintele voastre în text, funcție foarte utilă ce ține loc de dictafon. Media Controllerul va permite să controlați playback-ul audio de pe Galaxy Note 3, iar Pedometrul va număra pașii, va face programe de exerciții fizice și introduce datele în S Health pe Galaxy Note 3 sau S4.

Samsung Galaxy Gear si Galaxy Note 3

în zona de aplicații găsim o arhivă cu notificări și am instalat o aplicație numită FB QuickView, care afișează mesajele sau alte noutăți de pe Facebook. Avem și o opțiune Find Device pentru a găsi un Galaxy Note 3 sau S4, iar prin Gear Manager putem găsi ceasul dacă l-am pierdut, cu ajutorul unui semnal acustic. Alte aplicații includ un cronometru, timer, programul pe o anumită zi, o aplicație Twitter care are puțin lag și afișează mesaje, mențiuni și timeline, iar mai multe softuri descărcați direct din Samsung Apps pe Note 3.

Review Samsung Galaxy Gear

Varietatea setărilor și opțiunilor lui Galaxy Gear e uimitoare și aici mă refer la cele cu care interacționam în softul Gear Manager. Putem personaliza ecranul Home al ceasului, personaliza funcționalitatea butonului On/Off (dublă apăsare pentru S Voice sau camera de exemplu) și activă să dezactiva o multitudine de tipuri de sincronizare pentru fiecare aplicație.

Pareri despre Samsung Galaxy Gear

Am instalat și un joc de zaruri pe ceas, o aplicație Ebay și un dicționar integrat în cameră, plus un radio online. Deocamdată selecția e limitată, dar va evolua odată cu trecerea timpului și printre numele mari de aplicații disponibile aici sunt Path și Evernote. și acum să trecem și la concluziile cu privire la acest device inedit, prin prisma portofoliului Samsung.

Iată aspectele Pro:

 • durata de viață a bateriei (1.5-2 zile)
 • design atractiv și elegant
 • S Voice își face treaba bine
 • notificări eficiente
 • camera surprinzător de bună (la captura foto)
 • ecran luminos și cu unghiuri bune

și aspectele negative:

 • interfața principală alb/negru
 • dependent de telefon/phablet
 • nu există prea multe aplicații deocamdată
 • prețul
 • putem filma doar 15 secunde de video

Samsung Galaxy Gear primește de la noi o notă de 9.5 din 10, dar aici chestiunea e subiectivă și unii vor strâmba din nas la acest design, ca și la Nokia N9. Pe partea de hardware îi acordăm un 8, iar pentru OS și UI un 7. Nota finală este de 8.16, dar prețul de peste 1300 de lei face acest device să mai piardă 1.16 puncte penalizare, ajungând astfel la un 7 din 10.

Acest smartwatch rămâne totuși un început bun și poate însemnă pentru segmentul de ceasuri smart ce a însemnat iPad Mini pentru segmentul de tablete de 7/8 inch, dacă înțelegeți ce vreau să zic. Vă recomand să citiți și tutorialul nostru care vă învață cum să împerecheați Galaxy Gear cu telefonul, de asemenea nu ratați megra recenzia lui Galaxy Note 3 pe care v-am prezentat-o aici. în final vă invit bineînțeles pe forum pentru a aprofunda acest subiect!

Consultați prețul actualizat pe evoMAG.ro!

Review Samsung Galaxy Gear
 

Samsung Galaxy Gear
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×