Samsung Galaxy Watch Active Review: ceas compact de fitness, cu funcţii premium de pe rivalii mai scumpi (Video) (Introducere, Plusuri și minusuri, Video Review, Disponibilitate)

2.177 ori
<b>Samsung Galaxy Watch Active Review: ceas compact de fitness, cu funcţii premium de pe rivalii mai scumpi (Video)</b>Samsung Galaxy Watch Active este cel mai nou smartwatch de la Samsung, care a debutat în această primăvară şi după cum arată şi numele său, e gândit pentru persoanele active. Are un corp compact, aş zice că e unisex

Introducere

Samsung Galaxy Watch Active este cel mai nou smartwatch de la Samsung, care a debutat în această primăvară şi după cum arată şi numele său, e gândit pentru persoanele active. Are un corp compact, aş zice că e unisex, doar că mi se pare mititel pentru un bărbat şi rulează Tizen OS. Costă 1049 lei la eMAG.ro şi i-am realizat un unboxing + review mai jos.

Incarcator Samsung Galaxy Watch Active

În cutia sa se află cureaua şi încărcătorul wireless magnetic, plus manualul. Puteţi să îi schimbaţi cureaua cu una mai lungă, inclusă în pachet, dacă aveţi încheietura mai groasă. Ceasul este disponbil pe negru, auriu rose şi argintiu. Ca design mi se pare un purtabil foarte compact, chiar prea mic pentru un bărbat.

E cu 20% mai mic decât Galaxy Watch şi cu 60% mai uşor. Cântăreşte doar 25 de grame, ceea ce e un plus, pentru că uiţi că îl ai la încheietură. Măsoară 10.5 mm în grosime şi are un ecran de 1.1 inch. Designul este minimalist, la graniţa dintre feminin şi unisex. Avem două butoane fizice laterale, cel de sus cu rol de Back şi cel de jos cu rol de Power şi Home.

Samsung Galaxy Watch Active

Carcasa este fabricată din aluminiu, iar în față avem sticlă curbată şi un ecran cu muchii groase. Curelele de 20 mm sunt compatibile cu acest device, interschimbabile evident. Samsung Galaxy Watch Active rezistă la apă şi praf în regim IP68, putând fi scufundat până la 50 de metri adâncime. Are şi certificare MIL-STD, deci e mai dur decât un gadget standard.

Varianta de 40 mm e cea pe care o folosim noi şi cred că era indicat să punem mâna pe una de 44 mm, dacă există. Poate nu era o idee rea să avem şi acea margine rotativă cu rol de navigare, dacă tot e atât spaţiu în jurul ecranului.

Samsung Galaxy Watch Active

Apropo de display, este un OLED de 1.1 inch, cu suport pentru input tactil. Oferă o rezoluţie de 360 x 360 pixeli, este luminos şi are contrast perfect la soare. E clar, afişează textul clar şi are culori vii. Se descurcă bine şi ţinut la luminozitate mai mică. La interiorul acestui purtabil se află un procesor Exynos 9110, alături de 768 MB RAM şi 4 GB stocare.

Avem şi o baterie de 230 mAh, care asigură o zi de funcţionare, poate o zi şi jumătate. Încărcarea se face în puţin sub o oră, din ce am constatat. Pe partea de conectivitate avem WiFi şi Bluetooth, dar şi NFC, care ne ajută să facem plăţi prin Samsung Pay. Pentru localizare există GPS, Glonass, Beidou şi Galileo, iar în spate se află senzorul pentru puls.

Samsung Galaxy Watch Active

Lista de dotări hardware continuă cu accelerometru, barometru, giroscop şi senzor de luminozitate. Ca OS primim Tizen OS 4.0, care se conectează fără discriminare la iPhone-uri şi telefoane cu Android. Noi am folosit un Samsung Galaxy S10e pentru a ne monitoriza paşii şi sesiunile de fitness, a face update-uri si sincroniza content. Interfaţa se bazează pe mult scrolling lateral şi avem un Watch Face principal, pe care îl putem personaliza cu culori şi mini widget-uri.

În stânga sa se află notificările, iar cu un swipe în jos accesăm Quick Settings. Printre aplicaţii avem o galerie, player muzical, email, remidner, calendar, alarmă, vreme, Galaxy Store, Samsung Health, dar şi Bixby, pe care vi l-am prezentat în video. E cam lent asistentul, dar nici nu aveam aşteptări foarte mari sincer să fiu.

Samsung Galaxy Watch Active

În zona de Activity putem alege dintre o sumedenie de activităţi sportive, inclusiv alergare, pedalat pe bicicletă, înot şi bicicletă eliptică. Îmi place şi acea măsurătoare de stres şi exerciţiul de respiraţie aferent care te calmează. Cât despre puls, mi s-a părut că acest ceas arată cam multe bătăi, faţă de cât ştiam eu că scot pe bicicletă eliptică sau în repaos. Se apropie cam mult de 200 BPM. E mai puţin precis decât un Apple Watch şi decât unele brăţări de fitness chiar.

Avem şi o funcţie care analizează somnul şi calitatea sa, ceea ce Apple Watch 4 nu are nativ. Putem şi vedea notificări cu mesaje primite pe telefon şi asculta muzică pe Spotify via căşti Bluetooth conectate direct la ceas. Mai putem şi prelua apeluri telefonice prin acelaşi mod. Pedometrul mi s-a părut destul de precis cu măsurarea paşilor, doar că la interior mai dădea greş uneori dacă mergeai prin mall-uri.

Samsung Galaxy Watch Active

Păcat că nu avem şi o variantă LTE independentă de telefon. Probabil cel mai mare atuu al acestui ceas e că e capabil să recunoască şi înregistreze 40 de exerciții de fitness diferite, cu variaţiuni pe repetări la ridicare de greutăţi şi bazine la înot. Poate monitoriza până la 7 sesiuni de antrenament. Şi dacă vă deranjează cineva când suntem aproape de puls de 200 BPM aveţi şi mesaje predefinite cu care le puteţi răspunde.

Există chiar şi o tastatură virtuală şi comenzi prin dictare pentru a trimite mesaje. Toate datele adunate din sesiuni de fitness, pași etc. sunt adunate pe telefonul vostru prin aplicaţia Wear. De aici puteţi umbla la Watch Face, instala aplicaţii, adăuga conţinuturi, poze, muzică şi ce mai vreţi voi. De aici se fac şi update-urile şi avem şi funcţie Power Saving şi Find My Watch.

Galerie foto Samsung Galaxy Watch Active

Concluzii despre ceas? Mic, uşor, compact, oarecum feminin şi superdotat la partea sportivă. Excelent ca pedometru, la puls nu prea m-a convins ca acurateţe. Mai ieftin decat rivalii de la Garmin, asta ar fi un plus.

Plusuri și minusuri Samsung Galaxy Watch Active

Părți pozitive
 • - funcţii pe care le găseşti pe ceasuri premium scumpe
 • - comod
 • - ecran foarte luminos
 • - multe exerciţii sportive recunoscute
 • - Bixby
 • - destul de multe aplicaţii
 • - se conectează şi la iOS
 • - arată binişor
Părți negative
 • - muchii groase
 • - gros
 • - mic pentru un bărbat
 • - fără versiune 4G
 • - senzorul de puls arată cam multe bătăi
 • - doar 4 GB stocare
 • - Tizen OS e sub WatchOS
 • - am văzut baterii mai bune

Video Review Samsung Galaxy Watch Active

Disponibilitate Samsung Galaxy Watch Active

Prețuri actualizate
 • 1
Samsung Galaxy Watch Active
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×