Samsung Gear Fit Review: gadget de fitness cu design atractiv, dar cu unele lipsuri (Video)

4.942 ori
<b>Samsung Gear Fit Review: gadget de fitness cu design atractiv, dar cu unele lipsuri (Video)</b>Samsung Gear Fit are marele avantaj că nu sunt prea versat în alea gadgeturilor de fitness, altfel ar fi putut primi un review mult mai critic. Nu-i nimic, aici intervine puțină lectura și puțin YouTube și ne dăm seama cum stăm. De asemenea Gear...

Samsung Gear Fit are un oarecare avantaj din pricina faptului că nu sunt prea versat în alea gadgeturilor de fitness, altfel ar fi putut primi (probabil) un review mult mai critic. Nu-i nimic, aici intervine puțină lectura și puțin YouTube și ne dăm seama cum stăm. De asemenea Gear Fit are șansa ca eu să fiu pasionat de modalități de analiză a sănătății și fitnessului. Hai să vedem ce ne rezervă acest accesoriu.

Acest gadget a fost anunțat la MWC 2014 și costă 899 lei la eMAG.ro. Avem de-a face cu un smartwatch care are și rol de fitness tracker rezistent la apă și praf. La capitolul design, avem parte de un ceas foarte subțire și ușor, cântărind 27 de grame. Designul sau este ultraslim și minimalist, iar corpul său integrează doar un singur buton fizic, cel On/Off. Lui i se pot asocia și alte funcții, activate prin apăsare dublă.

Samsung Gear Fit

Noi am testat terminalul conectat la Galaxy S5 prin pairing, dar el se poate conecta și la alte 16 terminale Samsung. Brățara ceasului este ușor de prins cu acei pini, iar în zona frontală avem un display curbat Super AMOLED foarte arătos, în vreme ce în spate se află pinii pentru conectarea la încărcător și senzorul cardiac. Avem parte și de un mic accesoriu pentru încărcare, care se clipsează ușor la corpul lui Gear Fit.

Caracteristicile lui Samsung Gear Fit

Cureaua acestui device este interschimbabilă și puteți folosi numeroase astfel de curele de diferite culori. Remarcăm că ecranul are o margine cu look cromat, iar corpul său este fabricat din plastic. Cureaua este cauciucată, iar ceasul stă bine pe mână și aproape că nu îl simțiți, ceea ce e util mai ales când dormiți cu el la mâna pentru a monitoriza somnul.

Device-uri compatibile cu Samsung Gear Fit

Printre device-urile compatibile cu Gear Fit se număra Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 3, Galaxy S4, S3, S4 Mini, Note 3 Neo și câteva tablete. Trecând la hardware, avem la dispoziție aici un display curbat Super AMOLED de 1.84 inch, cu densitate de 244 ppi. Acesta este un display touch cu rezoluție de 432 x 128 pixeli. Alte dotări includ accelerometru, giroscop, senzor cardiac, Bluetooth 4.0 LE, iar bateria să de 210 mAh va asigura cam 3 zile de funcționare.

Curea Samsung Gear Fit

Mai remarc și faptul că Gear Fit are o curea destul de greu de scos, după cum se vede în video review. în ce privește ecranul, acesta oferă un contrast bun, nivel adânc de negru, culori vii, unghiuri bune de vizualizare și luminozitate ajustabilă, cu opțiune specială pentru mod outdoor. Creierul acestui Gear este un procesor ST Microelectronics Cortex M4 de 180 MHz, iar trecând la UI, veți interacționa cu acesta pe bază de swipe și tap.

Veți răsuci ușor încheietura cu ceasul spre voi pentru a activa automat ecranul și a vedea oră și data. Sistemul de operare nu este Android sau Tizen și nu putem chiar numi această platformă un OS, ci din câte am înțeles un Real Time OS. Samsung Gear Fit nu are parte de o cameră sau de un difuzor și nici nu suporta instalarea de aplicații. Puteți schimba orientarea imaginii din landscape în portrait, dacă vi se pare mai bună aceasta încadrare.

Samsung Gear Fit Review

Revenind la UI, ecranul Home este cel care afișează ora, vremea și data, dar este customizabil și puteți afișa ora și calendarul, ore pe glob sau ora și pedometrul. Trecând la altă funcție a ceasului, pedometrul, aflați că acesta include un istoric al pașilor voștri în ultimele zile și o țintă zilnică pe care o puteți seta. Puteți sincroniza pașii măsurați de ceas cu telefonul sau tableta voastră cu ușurință, iar datele vor fi preluate de aplicația S Health.

Probabil cea mai importantă funcție a ceasului este Exercise, care include alergare, ciclism, drumeții și mers, toate cu istoric, țintă în calorii, distanță său timp și posibilitatea de a afișa din când în când ritmul cardiac în timp ce faceți sport. Aveți și o opțiune coaching, care vă oferă vibrații dacă sunteți prea lent sau aveți pulsul prea rapid, îndemnându-vă să vă grăbiți sau să o lăsați mai ușor. Există și aici un istoric și un afișaj pentru viteză maximă și medie și pasul vostru.

Functii Samsung Gear Fit

Toate tipurile de sport au aceleași opțiuni, iar aici am fost ușor dezamăgit, deoarece toate activitățile sunt menite pentru a fi practicate în aer liber și nu la interior. Dacă alergați pe banda sau bicicleta statică, acest ceas este inutil practic. Atunci când selectați Cycling de exemplu, ceasul va caută sincronizarea cu telefonul pentru a afla unde sunteți pe harta și va trasa un workout mai detaliat. Astfel, opțiunea e inutilă când alergați pe bicicletă eliptică, de exemplu.

Samsung Gear Fit - Heart Rate

O altă opțiune a acestui ceas este Heart Rate, care pur și simplu măsoară pulsul vostru cu acel senzor din spatele ceasului. Problema e că el nu e prea precis și după o sesiune de jogging lungă transpirația și părul de pe mâna par a împiedica senzorul să își facă treaba. Uneori am observat și că măsurătorile de puls de pe Galaxy S5 și Gear Fit nu coincid, deși... inima este aceeași.

Sleep Tracker - Samsung Gear Fit

Sleep Tracker mi s-a părut cea mai interesantă funcție, deoarece nu am mai testat niciodată asta ceva. Ideea e simplă: intrați în aplicație, apăsați pe Start, vă așezați pe pat și dormiți. Dimineața opriți aplicația și aflați cât la sută din timp ați stat nemișcați în noaptea trecută. în cazul meu din 8 ore și 9 minute am fost nemișcat 91%, ceea ce înseamnă ca somnul a fost bun. Este folosit aici accelerometrul, dar nu putem analiza datele în S Health, deoarece el nu include încă o secțiune Sleep.

Alte opțiuni ale ceasului sunt cronometru și timer, plus Find My Device, care vă găsește telefonul, dacă v-a căzut sub pat de exemplu, făcându-l să sune la maxim. în zona de setări avem opțiuni de customizare pentru ecranul Home, wallpaper-uri variate și opțiuni pentru display (luminozitate, încheietura dreaptă/stânga, rotirea imaginii pe ecran, timeout al ecranului, mărimea iconurilor, mărimea fonturilor și gestul de activare a ceasului.

Samsung Gear Fit Review

Putem atribui și apăsării duble a butonului On/Off una dintre funcțiile de mai sus. Avem și opțiunea Profil (masculin/feminin) și Privacy Lock, adică un PIN pentru utilizatori. O aplicație utilă aici este Media Controller, cu care am controlat playback-ul video și audio pe Galaxy S5, punând melodia sau filmul pe pauză sau play și umblând la volum.

Putem primi și notificări pe Gear Fit în zona notificări, de la calendar, Gmail, Facebook, apeluri, mesaje text și multe altele. Ceasul vibrează și ecranul afișează notificarea atunci când este cazul. în cazul apelurilor telefonice, puteți respinge apelul său selecta opțiunea respinge + trimite mesajul "call you later", direct de pe ecranul ceasului.

Notificari pe Samsung Gear Fit

Atunci când primiți un mesaj text, puteți să îl citiți pe tot pe ecranul ceasului și aveți și câteva mesaje predefinite de genul "Da/Nu/Ok", cu care să îi răspundeți direct de pe ceas. și la mail-uri se aplică această abordare, astfel că puteți citi mail-uri întregi pe ecranul ceasului și dacă folosiți aplicația de mail Samsung puteți să și răspundeți cu un reply special.

Samsung Gear Fit pareri despre device

Noi am primit notificări de la Dropbox, Gmail, Twitter și Samsung Apps pe ceas, printre altele, deși e ușor enervant să vibreze ceasul de 100 de ori atunci când urci fișiere pe Dropbox. Trecând la experiența Gear Fit Manager de pe telefon, aceasta aplicație va permite să personalizați ecranul de start al smartwatch-ului cu diferite wallpaper-uri și selecții de shortcut-uri, să schimbați layoutul aplicațiilor, dar și să transferați datele de fitness/pasi/puls în S Health.

Samsung Gear Fit Review: gadget de fitness cu design atractiv, dar cu unele lipsuri (Video)

Există opțiuni și pentru notificări, pentru răspunsurile pe care le trimiteți la apeluri și mesaje sau ce aplicații vă oferă notificări pe ceas (limita maximă e 10). Avem și opțiuni ce țin ecranul lui Gear Fit oprit la notificări și opțiunea Preview pentru a vedea o parte din mail și mesaj direct pe ecranul accesoriului, înainte de a intra în notificare.

Rețineți că cele 10 aplicații de mai sus sunt separate de notificările principale, legate de apeluri, mesaje, mail-uri sau altele de gen. și acum hai să tragem și concluzii legate de Gear Fit.

Iată aspectele Pro:

 • ușor și subțire
 • un ecran foarte arătos și cu imagine clară
 • tracker de somn
 • senzor cardiac
 • multe notificări compatibile
 • rezistent la apă și praf

și aspectele Contra:

 • senzorul cardiac nu e precis
 • nu puteți monitoriza eficient sportul făcut la interior
 • fără difuzor/cameră
 • preț relativ mare
 • curea greu de scos
 • viața bateriei sub alte brățări moderne de fitness (cu mențiunea că majoritatea nu dispun de display)

Samsung Gear Fit primește de la Mobilissimo.ro o notă de 9.3 din 10 pentru design, un 7 pentru hardware și un 8 pentru OS și UI, pentru o notă finală de 8.1 din 10. Personal, eu fac sport pe o bicicletă eliptică în casă și astfel Gear Fit nu îmi este foarte util. Dacă mă apuc de jogging, mă va tenta, mai ales că la capitolul design este excelent. [FORUM]

Samsung Gear Fit prețuri actualizate:

Review Samsung Gear Fit

Samsung Gear Fit
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×