Samsung Gear S Review: ceasul-smartphone cu preţ de smartphone, dar fără independenţă totală de handset-uri (Video)

9.143 ori
<b>Samsung Gear S Review: ceasul-smartphone cu preţ de smartphone, dar fără independenţă totală de handset-uri (Video)</b>Samsung Gear S este cel mai nou smartwatch testat la Mobilissimo.ro, model care ne-a sosit cu c&acirc;teva săptăm&acirc;ni &icirc;n urmă la teste. El a debutat &icirc;n vara lui 2014 şi a ajuns &icirc;n magazine toamna trecută. Gadgetul este un...

Samsung Gear S este cel mai nou smartwatch testat la Mobilissimo.ro, model care ne-a sosit cu câteva săptămâni în urmă la teste. El a debutat în vara lui 2014 şi a ajuns în magazine toamna trecută. Gadgetul este un smartwatch ce poate fi folosit şi că telefon mobil şi funcţionează independent de smartphone pentru funcţiile sale de bază.

El costă 1.514 lei la Cel.ro sau 1.649 lei la Altex şi măsoară 12.5 mm în grosime, cântărind doar 67 de grame. Ecranul lui Gear S este curbat, iar ceasul vine cu o carcasă rezistentă la praf şi apă, până la o adâncime de 1 metru şi timp de 30 de minute. Corpul e fabricat din plastic şi se poate ataşa un cradle special pentru încărcare, ce are şi o mică baterie extra înăuntru.

Curele colorate Samsung Gear S

Cureaua lui Gear S este interschimbabilă şi în recenzie aţi văzut şi câteva curele extra colorate, pe roşu, albastru sau gri. Mecanismul de închidere şi prindere la încheietura e destul de user-friendly, mai ales dacă aţi mai avut de-a face cu un model de smartwatch Samsung. El include o porţiune metalică, ce se rabatează uşor şi introduce un pin în orificiile curelei.

Review Samsung Gear S

Apoi odată prins la încheietură ceasul va trebui să fixaţi mecanismul de închidere apăsând uşor pe porţiunea unde scrie "Samsung". Ceasul este destul de masiv ca design, dar e şi destul de uşor. Curelele sunt din plastic cauciucat şi zona frontală include ecranul cu margini cromate, butonul fizic Home/On/Off, senzorii (luminozitate, UV), în vreme ce în spate se află difuzoarele, slotul nano SIM, care se deschide foarte greu şi senzorul pentru puls.

În plus tot în spate găsim şi pinii pentru conectarea la cradle-ul de încărcare. Acest cradle e destul de greu de ataşat şi detaşat de la device. Samsung Gear S e un ceas destul de masiv, dar şi rezistent şi din păcate cei care îl poartă o perioadă îndelungată vor afla că materialul le face mâna să transpire. Un lucru e sigur: nu veţi trece neobservaţi cu Gear S la mână.

Speciticatii Samsung Gear S

Pe partea hardware, avem la dispoziţie un display curbat AMOLED de 2 inch, cu rezoluţie de 360 x 480 pixeli. La interiorul ceasului se afla un procesor dual core Snapdragon 400 de 1 GHz, plus 512 MB RAM şi dotările includ şi 4 GB stocare, un microfon, iar pe partea de conectivitate avem Bluetooth 4.1, WiFi b/g/n, 3G, AGPS, Glonass şi microUSB 2.0.

Senzorii oferiţi aici sunt: accelerometru, giroscop, busola, senzor pentru puls, senzor de lumină ambientală, senzor UV şi barometru. Bateria este o unitate Li-Ion de 300 mAh, iar cradle-ul de încărcare aduce încă o unitate de 350 mAh. Bateria oferă în jur de 24 de ore de funcţionare pe hârtie, dar la utilizarea mea personală, acest model a prins cam o zi şi jumătate.

Am folosit ceasul cu WiFi şi Bluetooth activat, cu o sesiune de fitness de 30 de minute, câteva minute de jocuri şi aplicaţii, plus verificare a mailului o dată la 2-3 ore şi 2-3 apeluri telefonice. Încărcarea lui Gear S durează 2 ore şi 20 de minute, cu tot cu cradle. Viaţa bateriei este OK, având în vedere ce funcţii complexe primim de la acest ceas. Reţineţi şi că sesiunile ceva mai intense de fitness pot scădea bateria şi cu 30%, mai ales dacă aveţi toate tipurile de conectivitate pornite şi senzorul de puls mereu activat.

Pareri despre Samsung Gear S

În ce priveşte acustica, acest model are difuzoare destul de bune, cu volum rezonabil, iar în melodii clapele se aud bine. Există puţină distorsionare totuşi la volum maxim, iar basul este OK. Puteţi controla şi playback-ul muzicii de pe telefonul sincronizat cu Gear S, dar şi ascultă melodii local pe ceas, fără să aveţi telefonul în zona apropiată. Ecranul acestui smartwatch oferă unghiuri de vizualizare excelente, este luminos şi clar şi are culori vii.

El răspunde excelent la atingere, iar opţiunile sale permite schimbarea luminozităţii, setarea sa pe Auto sau schimbarea fonturilor. Negrul este adânc, iar ceasul nu are vreo problemă cu afişajul în bătaia soarelui. Contrastul este foarte bun şi el. Am remarcat şi că acest display nu se murdăreşte aproape deloc şi nu e magnet de amprente. Până şi funcţia de zoom în în fotografii răspunde OK la atingere.

Samsung Gear S

Pe partea de telefonie, ceasul smart Samsung ne-a oferit convorbiri clare, cu volum ridicat, dar şi cu puţin ecou, din păcate. Nu avem parte de anulare a zgomotului de fond, iar semnalul a fost pe la 60% din tărie. În schimb, persoană de la celălalt capăt al apelului afirma că ne aude perfect, deci microfonul face o treabă bună. Puteţi scrie şi SMS-uri pe tastatura QWERTY înghesuită pe ecran, dar mai bine apelaţi la dictare sau un soi de Swype.

În ce priveşte aspectul fitness, avem la dispoziţie un pedometru, cu un grafic al performanţei, un jurnal cu paşii parcurşi în fiecare zi, minute de mers, kilometri şi calorii arse. Puteţi seta o ţintă zilnică de paşi şi primi o recomandare de pas mai alert timp de 10 minute. Există şi o alertă specială pentru sedentarism, ceasul avertizându-vă că staţi de prea mult timp nemişcaţi.

Samsung S Health - Gear S

Puteţi să creaţi un profil asociat lui S Health sau să îl folosiţi pe cel existent, care afişează greutatea, înălţimea şi vârsta. În zona Exercise avem alergare, mers, ciclism şi drumeţie că opţiuni. Şi aici ne întâmpină un grafic cu sesiunile de fitness, un jurnal, care include timpul, distanţă, caloriile, viteza medie şi maximă şi chiar şi o hartă cu parcursul vostru.

Reţineţi că GPS-ul vă va găsi destul de greu când începeţi să mergeţi sau alergaţi. Pedometrul este destul de precis, lucru care nu poate fi spus şi despre senzorul de puls, din păcate. Evident, vina poate fi a părului de pe mână, cred eu. Şi aici avem grafice şi un Log. După măsurarea pulsului veţi putea alege activitatea asociată acestuia, fie că sunteţi supăraţi, veseli, făceaţi sport sau aţi băut o cafea.

Samsung Gear S Review: ceasul-smartphone cu preţ de smartphone, dar fără independenţă totală de handset-uri (Video)

Diferenţele de măsurare a pulsului au fost prea mari, două măsurători consecutive arătându-mi atât 50 BPM, cât şi 99 BPM, ceea ce e cam greu. În ce priveşte analizarea somnului, acest ceas e pur şi simplu prea mare şi incomod pentru a fi purtat când dormiţi, motiv pentru care nu am testat această funcţie. În mare ea operează ca de obicei, implicând un accelerometru pentru a detecta dacă vă foiţi în somn.

Funcţia UV măsoară nivelul de radiaţii solare din atmosferă, lucru util mai ales vara, la plajă. Trecând la aspectul software, acest smartwatch vine cu Tizen OS, cu o interfaţă în stil TouchWiz. Homescreen-urile includ acel Watch Face clasic, dar şi câte un homescreen dedicat câte unui widget, de la Music Player, la Fitness, News, Calendar sau Vreme.

Review Samsung Gear S

Ştirile sunt foarte uşor de citit pe ecranul curbat, prin scrolling vertical. În ce priveşte modalitatea de navigare şi control, aflaţi că veţi face swipe în jos într-o aplicaţie pentru a o închide, swipe în jos pe homescreen pentru a ajunge la Homescreen-ul principal şi swipe în sus pentru opţiuni în anumite aplicaţii. Dacă faceţi swipe în jos în Homescreen-ul principal veţi declanşa zona Quick Settings, care include setări legate de volum audio, luminozitate sau Do Not Disturb.

Interfaţa este fluidă şi bazată foarte mult pe swipe, în special orizontal. Dacă faceţi swipe în sus în Homescreen-ul principal veţi ajunge la lista de aplicaţii. În zona superioară a acestei liste se afla o zonă Recent Apps, care serveşte pentru multitasking. Vedeţi aici aplicaţiile deschise şi le puteţi închide cu un swipe lateral.

Aplicatii Samsung Gear S

Din Homescreen-ul central, un swipe către dreaptă vă va duce la Notificări, iar dacă veţi continua să faceţi swipe în dreapta veţi vedea fiecare notificare pe rând. Acestea pot fi văzute pe ceas sau pe telefon, dacă e vorba de un mail sau postare pe Facebook de exemplu. Reţineţi şi că veţi avea nevoie de telefonul cu care e asociat ceasul pentru a instala aplicaţii, deşi şi ceasul vostru are parte de conectivitate WiFi şi 3G.

Pe lista de aplicaţii disponibile pe Gear S se număra Contacts, Email, Schedule, dar şi Settings, cu multe opţiuni. Printre ele se număra Style, care ne permite să folosim multiple cadrane şi wallpaper-uri pe Homescreen-ul central, schimbând culori, teme, font şi widgeturi afişate. În zona sound putem pune ceasul pe vibraţii sau pe muz şi putem chiar seta tăria vibraţiilor.

Prezentare Samsung Gear S

Se pot seta şi anumite sonerii, iar în zona Display putem regla timeout-ul, luminozitatea şi ecranul de activare din standby. În zona de conectivitate avem opţiuni pentru head seturi Bluetooth, WiFi, mod Zbor, o zonă în care vedem utilizarea datelor pe device şi GPS. Notificările pot fi dezactivate din Setări, ca şi funcţia Do Not Disturb, iar butonul Home poate avea o aplicaţie sau funcţie asociată dublei sale apăsări.

Există şi o opţiune Privacy Lock, cu PIN asociat şi o selecţie de gesturi: ridică ceasul spre fata pentru a activa sau pune mâna pe ecran pentru mut/pauză. În zona de input avem următoarele funcţii asociate tastaturii: Smart type, Swipe şi feedback. Ceasul are până şi o opţiune Power Save, care trece în mod Greyscale, cu o interfaţă alb/negru, trafic date dezactivat, WiFi dezactivat şi procesor la frecventa redusă.

Pret Samsung Gear S

Pe partea de navigaţie avem la dispoziţie preinstalat HERE Maps, care are puţin lag şi tinde să ne localizeze destul de greu. Interfaţa sa este minimalista, iar ghidarea se face destul de intuitiv, turn by turn pe ecran. Avem la bordul lui Gear S şi o aplicaţie de fitness Nike, o aplicaţie Vreme, News Briefing, S Voice, care în continuare e lent şi robotic, dar şi Alarm şi Galerie, plus Find My Device.

Am testat şi câteva jocuri pe acest ceas, precum Pixel Ninja, care implică să sărim de pe o platformă pe alta cu un ţap pe cele două săgeţi disponibile pe ecran, sau Flying Bird, care e un fel de Flappy Bird mai slab. Am jucat şi puţin Back to Candyland, care se vrea a fi Bubble Witch Saga şi are puţin lag. Am instalat şi Opera Mini pe acest ceas, pentru web browsing, cu menţiunea că încărcarea site-urilor a fost destul de lentă.

Review Samsung Gear S

Trecând la experienţa Gear de pe smartphone, am folosit un Galaxy A5 sincronizat cu ceasul. Pe Galaxy A5 e instalată aplicaţia Samsung Gear, care va permite să personalizaţi lookul homescreen-ului (Styler), cu diferite wallpaper-uri, ceasuri digitale virtuale, widgeturi şi altele. Există şi funcţii de transfer de fotografii şi muzică şi posibilitatea de a sincroniza datele din S Health.

Avem la dispoziţie şi opţiuni speciale pentru notificări şi setări pentru notificările asociate aplicaţiilor. O altă opţiune din aplicaţia de pe telefon este Find My Gear, iar în zona de Setări avem funcţiile pe care le putem asocia dublei apăsări a butonului Home de pe ceas, dar şi opţiuni legate de gesturi, control vocal şi instalare/dezinstalare de aplicaţii.

Samsung Gear S Review

Puteţi şi să editaţi template-uri asociate SMS-urilor trimise când nu puteţi răspunde. Din păcate nu avem aplicaţii oficiale Facebook, Twitter sau Gmail pe Gear S încă, ceea ce e un neajuns, iar în mare lista de aplicaţii dedicată lui Gear nu e foarte generoasă. Să vedem acum şi verdictul pentru acest smartwatch.

Iată aspectele Pro:

 • ecran de calitate, luminos şi cu unghiuri bune de vizualizare
 • baterie OK
 • difuzoare bune
 • pedometru precis
 • funcţii de fitness atractive
 • bateria de backup din cradle e utilă
 • rezistenţa la apă şi praf
 • interfaţa intuitivă, posibilitatea de apelare şi GPS

Şi cele Contra:

 • preţ ridicat
 • aveţi nevoie de telefon pentru a instala aplicaţii
 • aveţi nevoie de telefon pentru setup
 • prea masiv
 • senzor de puls imprecis
 • tastatura incomodă
 • S Voice lent

Samsung Gear S primeşte de la noi nota 8 din 10 pentru design, un 9 pentru hardware şi un 8 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.33 din 10, iar acest smartwatch cu funcţii de telefonie dă senzaţia mai degrabă de telefon low end pus la încheietură. Independenţa sa faţă de handset e doar parţială, dacă măcar putem realiza apeluri telefonice şi trimite mesaje din mers, calitatea nefiind totuşi rea. Am apreciat totuşi interfaţa şi ecranul de calitate.

Samsung Gear S prețuri actualizate:

Samsung Gear S Review​

Samsung Gear S
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×