Umidigi Uwatch 2 review: un ceas de care probabil nu ai auzit, dar care îţi poate măsura tensiunea şi are un design elegant

1.937 ori
<b>Umidigi Uwatch 2 review: un ceas de care probabil nu ai auzit, dar care îţi poate măsura tensiunea şi are un design elegant</b>Aţi remarcat probabil că în ultima lună au trecut pe la Mobilissimo.ro două purtabile. Am avut un Umidigi Uwatch 2 şi un Xiaomi Mi Band 4. Culmea e că mi-a stârnit mai mult curiozitatea şi interesul modelul Umidigi

Aţi remarcat probabil că în ultima lună au trecut pe la Mobilissimo.ro două purtabile. Am avut un Umidigi Uwatch 2 şi un Xiaomi Mi Band 4. Culmea e că mi-a stârnit mai mult curiozitatea şi interesul modelul Umidigi. Îi ştiam producători de telefoane, e drept cam modeste, dar iată-i cu un ceas deloc rău. Asta prin prisma faptului că măsoară tensiunea arterială şi are şi un design elegant. Uwatch 2 costă 25 euro pe Amazon Germania şi 24 dolari pe Aliexpress. Avem impresii despre el mai jos.

În primul rând trebuie să ştiţi că în cutie se află o curea pentru ceas şi 2 "braţe" din acelea pe care să montaţi cureaua. Avem şi un manual, important pentru care are codul QR pentru aplicaţia ce trebuie descărcată pe telefon pentru conectarea ceasului. Avem şi un cablu magnetic pentru alimentare. Ca design m-a impresionat acest produs, datorită cantităţii mari de metal folosită.

Ar fi oţel inoxidabil, ceea ce mă şochează la acest preţ. La cât tam tam a făcut Apple cu oţelul inoxidabil pe latura lui iPhone X mă şi mir... Corpul lui Uwatch 2 are certificare IP67, fiind rezistent la apă. Ceasul este rotund şi oarecum gros după pretenţiile actuale. Îmi place cureaua sa subţire şi punctată, ca nişte nici zale de armura şi faptul că are o "cataramă" sub formă de magneţi care fac prinderea curelei.

Măsoară 12 mm în talie şi are diametru de 43.8 mm. Display-ul este unul IPS LCD de 1.33 inch, cu rezoluţie de 240 x 240 pixeli şi deşi cadranul e rotund, ecranul e pătrat, deci teoretic ai pierde câţiva milimetri potenţiali. Lizibilitatea sa este OK, chiar şi la soare puternic, dar culorile par un pic fade. Bateria este o unitate de 180 mAh şi se încarcă în 2-3 ore.

Ţine lejer o săptămână, poate 10 zile şi ar rezista 25 de zile în standby. Cât despre senzorul de puls, el mi se pare OK ca precizie, dar tensiometrul nu e aşa precis cred eu. Mă cunosc ca o persoană hiperactivă, agitată, cu tensiunea mereu 13 cu 9, poate chiar 14 sau 15 cu 9. Am fost şocat când mi-a arătat un 10 cu 6, care pare imposibil pentru mine. E drept că la filmări aveam 13 cu 7, deci măcar simte diferenţele... Măsoară şi oxigenarea sângelui şi o face destul de OK.

Ceasul are un singur buton jos, cu rol de Home, iar navigarea o veţi face prin swipe-uri pe ecran (nu foarte precise aş adăuga). E nevoie de fineţe şi degete ceva mai mici decât ale mele. Dacă te interesează fitness-ul, ai la dispoziţie opţiuni de Alergat, Mers, Ciclism, Fotbal, Sărit Coarda şi Badminton. Are şi notificări afişate de pe telefonul la care e conectat, include o aplicaţie vreme şi funcţie de telecomandă pentru camera de pe telefon şi pentru playerul muzical tot de pe telefon.

Mai vine şi cu cronometru şi aş zice că notificările sunt spaţiate OK, dar pot fi probleme la diacritice. Aplicaţia de pe mobil se numeşte Da Fit şi m-a surprins prin interfaţa prietenoasă şi minimalistă. Afişează paşi (bine număraţi de ceas), dar şi date legate de somn, grafice cu puls, efort, oxigenare a sângelui şi tensiune. Putem schimba şi Watch Faces de aici (nu prea multe) şi avem şi ţinte de fitness şi alertă contra sedentarismului. Fiind un ceas metalic să nu vă gândiţi că am dormit cu el la mână, dar am remarcat că tinde să ia ca "somn" orice nemişcare o perioadă mai lungă.

Îmi place designul, nu îmi place cum interpretează gesturile swipe şi nici culorile afişate. Nu sunt sigur de acurateţea tensiometrului. Ah şi era să uit: faptul că zona superioară a cadranului se iluminează cu verde îl face să arate foarte cool şi nerdy. Are şi vibraţii puternice la notificări. Pe la 100-140 de lei eu zic că faci o afacere bună dacă vrei o brăţară de fitness deghizată în ceas metalic elegant.

Îl puteți cumăra de aici.

UMIDIGI Uwatch 2
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×