Xiaomi Amazfit Bip Review: mini ceasul de fitness pe care uiţi să îl încarci (Introducere, Video Review, Disponibilitate)

2.211 ori
<b>Xiaomi Amazfit Bip Review: mini ceasul de fitness pe care uiţi să îl încarci</b>Am testat aici la Mobilissimo în ultima perioadă și smartwatch-ul Xiaomi Amazfit Bip, un gadget tare interesant pentru pasionații de jogging și nu numai. Se remarcă în mod special printr-o baterie cu autonomie deosebită, dar avem parte și de

Introducere

Nu prea testam noi brăţări de fitness sau ceasuri inteligente prea des, dar când o facem, avem grijă să fie speciale. Produsele din gama Xiaomi Amazfit am înţeles că sunt foarte căutate în România, fie prin prisma designului lor sau a preţului foarte accesibil. Noi am testat versiunea Xiaomi Amazfit Bip, care ne-a făcut o impresie bună. Găsiţi produsul la Banggood.com la suma de 66.49 dolari.

Combinaţie între smartwatch şi brăţară de fitness, purtabilul a primit şi unboxing şi review, 2 în 1 în materialul nostru. Disponibil pe negru, roz, portocaliu, gri şi argintiu, acest ceas cântăreşte doar 31 de grame şi vine cu încărcător şi manual la pachet. Am testat produsul în tandem cu al meu iPhone 7, instalând aplicaţia dedicată Mi Fit. Ce m-a surprins din start este promisiunea a 30+ zile de funcţionare a bateriei.

Xiaomi Amazfit Bip scos din cutie

Cred că în 3 săptămâni am încărcat doar o dată ceasul şi atunci fugitiv şi vreo 3-4 zile am stat cu el pe "roşu", aproape de pragul critic al bateriei. Vine şi cu GPS la bord, plus senzor de puls, care e cam hiperactiv uneori, activându-se puţin cam des, chiar şi nu faci sport şi nici măcar nu porţi ceasul. Îmi imaginez că asta ar cam ştirbi din baterie. Un aspect inedit faţă de alte produse de gen e că display-ul e de tip Always On şi reuşeşte asta fără un consum exagerat.

Pe lângă GPS, primim şi barometru şi notificări doar prin vibraţii, fără semnale acustice. Vom vedea notificări de la aplicaţiile de socializare, apeluri ratate şi altele de gen. Când primiţi un mesaj pe telefon, el va fi redat şi pe ecranul ceasului, doar că fără a putea genera exact simbolurile şi emoticoanele, ci doar template-uri generice. Avem la bord şi barometru şi accelerometru pe 3 axe.

Xiaomi Amazfit Bip

Acest ceas poate monitoriza paşii realizaţi, dar şi somnul şi are norocul că e comod de purtat chiar şi când dormiţi. La jogging e un pic mai incomod, pentru că transpiră rău încheietura din cauza curelei de silicon. Corpul lui Amazfit Bip e realizat din plastic şi este foarte uşor şi destul de bine construit. Ecranul e acoperit cu sticlă 2.5D care arată bine şi e destul de luminos, chiar şi la soare.

Avem o diagonală de 1.28 inch aici, iar ceasul are rating IP68, fiind rezistent la apă şi praf. Bateria de 190 mAh e vedeta aici, cu o autonomie uriaşă, iar pentru interacţiuni avem atât ecranul touch, cât şi un buton Crown, cu care activăm sesiunile de fitness spre exemplu, oprim ceasul sau sesiunea de jogging. Interfaţa e simplă, pe bază de swipe-uri şi nu se complică cu prea multe funcţii.

Incarcator Xiaomi Amazfit Bip

Împarte activităţile fizice pe categorii şi îmi place că aplicaţia de pe telefon poate recomanda şi behaviour tracking, astfel încât să înregistraţi când mergeţi cu maşina, săriţi coarda sau alte activităţi atipice care ar putea confuza aparatul. Din păcate când aveam sesiuni mai lungi de mers pe jos şi mai luăm autobuzul, mersul cu maşina păcălea sistemul, care credea că tot pe jos merg.

Asta cel puţin în timp real, pentru că la final când se trăgea linie şi erau număraţi paşii, ei figurau OK, dar pe hartă tot apărea zona rulării cu autobuzul ca "mers pe jos". Aplicaţia de pe iOS (disponibilă şi pe Android) are şi watch faces, alarme, harta sesiunii de sport, grafice complexe şi recomandări legate de somnul ideal. Vedem perioadele când am fost treziţi şi avem şi întrebări personalizate după o noapte de somn, pentru a identifica problemele.

Xiaomi Amazfit Bip

Senzorul de puls e OK, deşi tinde uneori să arate un puls cam mare după o perioadă lungă de sport, exagerat de mare mă refer. E un plus că Amazfit Bip ştie să facă diferenţa între jogging şi bicicleta eliptică din casă. Vibraţiile ceasului sunt foarte puternice, poate prea puternice şi am apreciat că aplicaţia de pe telefon îmi spunea în căşti când am mai parcurs un kilometru şi în cât timp am făcut-o.

Mai avem şi busolă, numărătoare de calorii, greutate ţintă şi chiar un sistem de Friends în aplicaţie. Deşi la design e sub Misfit Shine, ca funcţionalitate nu am multe de reproşat acestui purtabil. Stă bine la numărătoarea de paşi, calorii şi ore de somn, dar pulsul şi afişajul pe hartă al distanţei per pedes putea fi mai precis. Îi dăm un 8.6 din 10 şi găsiţi produsul aici.

Video Review Xiaomi Amazfit Bip

Disponibilitate Xiaomi Amazfit Bip

Prețuri actualizate
  • 1
Xiaomi Amazfit Bip
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×