Xiaomi Mi Band 3 Review: o brăţară de fitness comodă dar nu foarte precisă (Video)

4.134 ori
<b>Xiaomi Mi Band 3 Review: o brăţară de fitness comodă dar nu foarte precisă (Video)</b>Printre ultimele purtabile sosite pe masa noastră de teste s-a numărat și Xiaomi Mi Band 3, un dispozitiv care deși este comod de folosit și purtat, nu reușește să fie foarte precis. Descoperiți din recenzia noastră care sunt principalele puncte forte

Facem recenzii la purtabile la Mobilissimo.ro, dar cred că genul acesta de produse ar trebui să fie tot mai răspândite. Văd mereu ştiri că românul e predipus la probleme cardiovasculare şi zic că un program guvernamental de "fitness trackere pentru copii şi bătrâni" ar fi o idee bună. Şi cum "sitting is the new smoking", e nevoie mai mult ca oricând  de aşa ceva. Am luat brăţara Xiaomi Mi Band 3 la o tură de mers şi alergat şi ce a ieşit aflaţi mai jos. În primul rând trebuie spus că produsul costă 28.99 dolari la GearBest.com, retailer care în această perioadă are și o campanie specială de reduceri pe care nu strică să o verificați de aici!

Aşa cum se vede şi în video review găsiţi o sumedenie de curele pentru aceasta brăţară de fitness. Unele sunt transparente, altele o imită pe cea Nike de la Apple Watch, iar unele sunt roz şi feminine. A treia generaţie de fitness tracker Xiaomi vine după un Mi Band care inaugura seria la 15 dolari şi un Mi Band 2 care aducea OLED-ul la treabă, plus senzor de puls. Costa 25 de dolari în 2016.

Xiaomi Mi Band 3 trece la un ecran OLED mai mare, are un senzor de puls mai bun şi suportă extra activităţi de fitness. Corpul său rezistă la apă până la 50 de metri adâncime şi din ce am înţeles ar fi şi un model cu NFC pe piaţă. Ca design avem de-a face aici cu o brăţară de fitness destul de mică şi compactă, cu un corp care se poate scoate din curea pentru încărcare într-un soi de "sleeve" special.

Nu îmi place că are un corp plat, care se simte rigid pe mână, dar personal m-am obişnuit repede cu formatul. Ajută şi faptul că are doar 20 de grame greutate. E OK la jogging, înot, mers, ridicat greutăţi. Ecranul are o luminozitate OK, dar e slab la contrast. Când era soarele de august torid nu mai vedeam nimic pe panoul OLED de 0.78 inch. Rezoluţia este de 128 x 80 pixeli, iar îngustimea ecranului face că uneori să ratezi swipe-uri.

Avem şi un buton touch cu care navigăm prin meniuri, cu rol de Back şi selecţie. Bateria de la interior este punctul forte, o unitate de 110 mAh, care asigură LEJER o săptămână de utilizare şi se încarcă în 2 ore. Senzorul de puls are o precizie bună, fiind în grafic cu ce îmi arătau alte aparate din jurul meu, dar pedometrul e puţin pe lângă. Arată cam cu 100-200 de paşi mai mult la fiecare 3000 de paşi faţă de un iPhone sau telefon Huawei.

În rest, brăţara afişează şi informaţii meteo, notificări, calorii consumate, distanţa parcursă şi paşi. Poate şi să vă permită să respingeţi un apel de la încheietură. Se conectează prin Bluetooth 4.2 la un telefon cu Android şi iOS şi se sincronizează prin aplicaţia Mi Fit. În aceasta vedeţi grafice cu sesiunile de fitness, calorii, paşi, ore de somn.

Puteţi pune o greutate ţintă, adăuga o listă de prieteni şi înregistra doar anumite tipuri de activităţi. Puteţi alege mâna pe care purtaţi brăţara, stânga sau dreapta şi există şi o funcţie Sedentary Reminder, care vă aminteşte că staţi jos de prea multe ore sau minute. Aplicaţia este intuitivă, dar parcă are mai puţine opţiuni decât mă aşteptam. Puteţi alege din ea activităţi predefinite, ca Alergare, banda de alergat, ciclism sau mers.

Monitorizarea somnului am testat-o doar cu un pui de somn de o oră, pentru că nu îmi place să am un device la mână timp de 8 ore de somn. Aş zice că a detectat bine o sesiune de "light sleep". La doar 28.99 dolari la GearBest e OK ce primim aici, cu menţiunea că pedometrul şi contrastul sunt neajunsuri. Viaţa bateriei este excelentă, poate cea mai bună din domeniu şi senzorul de puls e precis.

Un produs de nota 8.5 din 10 și îl puteți achiziționa de aici.

Xiaomi Mi Band 3
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×