Căşti Sony MDR-XB950BT Review: căşti over the head cu extra bas, design confortabil

1.450 ori
<b>Căşti Sony MDR-XB950BT Review: căşti over the head cu extra bas, design confortabil</b>Odată cu Sony Xperia XZ şi Xperia X Compact am primit la teste şi căştile Sony MDR-XB950BT, dar nu lăsaţi numele ăsta complex să vă sperie. E vorba despre un headset over the head, pe care Vodafone România îl oferea cadou cu Xperia XZ la precomanda...

Odată cu Sony Xperia XZ şi Xperia X Compact am primit la teste şi căştile Sony MDR-XB950BT, dar nu lăsaţi numele ăsta complex să vă sperie. E vorba despre un headset over the head, pe care Vodafone România îl oferea cadou cu Xperia XZ la precomanda telefonului. Fără oferte speciale şi precomenzi, căştile costă în jur de 713 lei la eMAG, sau 749 lei la Sony Center, deci sunt în zona high-end a aparaturii acustice purtabile.

Căştile Sony vin cu suport Bluetooth şi NFC, conectându-se uşor şi rapid la telefonul mobil. Au un design arătos, stau excelent la ureche şi pe cap şi au volum ridicat, atât la interior, cât şi la exterior, astfel că lumea din jur va auzi ce ascultaţi, ceea ce poate fi un dezavantaj. La pachet primim şi un cablu audio dar şi unul USB, plus manual.

Headset-ul are surprinzător de multe butoane, pornind de la cel Power, care ţinut apăsat are şi rol de sincronizare Bluetooth şi până la Bass Boost, butoanele de volum, dar şi cele fast forward/rewind  şi play/pauză. Toate sunt plasate cu cap totuşi şi va fi foarte intuitiv să le apăsaţi, după câteva minute petrecute familiarizându-vă cu acest device.

Lângă butonul Power se află şi LED-ul care va anunţă sincronizarea, pornirea sau oprirea gadgetului, iar periplul nostru la marginea circulară a căştilor ne permite să găsim şi jackul audio şi portul microUSB, folosit pentru încărcare. Spuneam că aceste căşti sunt comode şi am apreciat că ele nu prind părul utilizatorului şi nici nu fac urechile să transpire la o purtare îndelungată.

Au şi o bandă extensibilă în zona superioară pentru cei cu capul mai mare şi se pot aplatiza datorită designului rotativ, pentru a fi purtate mai uşor în ghiozdan sau de ce nu, troller. Izolarea zgomotului de fond e perfectă, iar basul e profund, în vreme ce vocile au fost clare şi clapele vor satisface toţi pasionaţii de muzică clasică, dar şi de sintetizatoare.

Sony MDR-XB950BT oferă 20 de ore de funcţionare, cântăreşte 280 de grame şi permite şi purtarea de convorbiri telefonice, preluate de la handset. În ce priveşte acel buton Bass Boost, el activează o funcţie gândită pentru pasionaţii de hip hop şi dubstep. Oferă extra bas şi îi creşte profunzimea, dar aşa mult bas tinde să cam înece restul frecventelor, deci abordarea e bună doar la anumite genuri muzicale.

Personal am ţinut funcţia dezactivată, pentru că aceste căşti au bas destul şi fără acea opţiune activată. Avem drivere de 40 mm aici, răspuns în frecvenţa de 20 - 20.000 Hz, suport aptx/AAC (codec) şi putem atinge 200 de ore de funcţionare în standby. Conexiunea NFC se face rapid, prin atingerea unui device compatibil. Butoanele au feedback bun, iar odată conectat cablul audio nu vom mai consuma energie cu aceste căşti.

Am observat şi că microfonul prinde o grămadă de zgomot la convorbiri, deci limitaţi-vă mai degrabă la ascultare de muzică. Cei care au prins acest headset la ofertă cu Xperia XZ la precomandă s-au ales cu nişte căşti foarte bune, dar fără oferta preţul e destul de ridicat, aşa că un mic research înainte de cumpărare nu strică. Dintre toate căştile prezentate la Mobilissimo.ro, acestea sunt cele mai bune de până acum, dar am auzit şi mai bine de atât, culmea tot la modele Sony, care aveau design ceva mai puţin arătos și erau mai ieftine.

La final alegerea vă aparţine, dar eu apreciez aici designul rabatabil, confortul şi volumul ridicat. Îl găsiți aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×