Netgear Nighthawk M1 Review: routerul mobil 4G de care ai nevoie în vacanţă, mai ales în afară (Video)

1.250 ori
<b>Netgear Nighthawk M1 Review: routerul mobil 4G de care ai nevoie în vacanţă, mai ales în afară (Video)</b>Pe lângă telefoane aici la Mobilissimo mai testăm din când în când și routere, un exemplu fiind acest model de la Netgear numit Nighthawk M1. Produsul de față primește astăzi o recenzie detaliată, fiind vorba despre un router mobil menit

Nu facem noi prea des recenzie la gadget-uri, dar şi când o facem, avem grijă să fie ceva special. Pentru că vin sărbătorile, mulţi dintre voi vor călători probabil în afară şi vor fi nemulţumiţi de WiFi-ul de la hotel. Aici intervine situaţia în care îţi faci telefonul router său... poţi opta pentru un router mobil. Un exemplu este Netgear Nighthawk M1, care primeşte recenzia noastră mai jos.

Netgear Nighthawk M1

Acest produs costă 1.659 lei la PC Garage sau 1.639 lei la Cel.ro. V-am prezentat atât un unboxing, cât şi o recenzie în clipul nostru, iar în cutia produsului se află un încărcător cu două adaptoare (UK şi Europa, cu 3 sau 2 vârfuri), cablu USB şi manual. Routerul mobil are un capac spate detaşabil, sub care se află bateria, slotul SIM (micro SIM) şi un slot microSD. Situaţiile în care poţi folosi un astfel de gadget sunt multiple.

Netgear Nighthawk M1

Poate fi o sursă de Internet în automobil, în camera de hotel când călătoreşti în afară sau o extra sursă de Interent, care oferă conexiune pentru până la 20 de device-uri. Se poate şi conecta la desktop pentru a îi oferi Internet, în cazul în care v-a picat netul. La bază acesta este totuşi un router clasic, având şi portul Ethernet aferent şi poate furniza semnal WiFi şi în condiţii clasice.

Oferă conexiune dual band şi are un ecran circular pe care afişează traficul de date pe care îl realizaţi, tăria semnalului şi are un indicator elegant pentru nivelul de baterie. Pe acelaşi ecran vedem şi parola reţelei WiFi pe care am realizat-o pe baza cartelei SIM introduse în router. Avem parte de suport pentru LTE Categoria 16 aici, cu 4X4 MIMO şi viteze de download de până la 1 Gbps.

Netgear Nighthawk M1

Netgear Nightwawk M1 cântăreşte 240 de grame şi are o baterie de 5040 mAh, ce îi asigură 24 de ore de autonomie. Suportă şi conectare la soluţii de securitate Arlo şi are aplicaţii mobile dedicate pentru telefoanele cu Android sau iOS, de pe care putem controla funcţiile routerului. Probabil cea mai inedită funcţie şi neaşteptată pentru mine este cea de streaming.

Netgear Nighthawk M1

Putem conecta un hard sau un stick USB sau card microSD la acest device şi să îl transformăm într-un veritabil NAS de pe care facem streaming spre Plex spre exemplu. Putem face streaming spre un televizor, totul via WiFi. Setupul este intuitiv şi rapid şi există şi control parental, pentru părinţii îngrijoraţi. Toate acele detalii despre semnal, parolă, reţea, valabilitatea creditului, cartelei, abonamentului sunt afişate pe un display LCD de 2.4 inch, destul de luminos.

Netgear Nighthawk M1

Încă o funcţie neaşteptată pe lângă cea de NAS este JumpBoost, cu care putem alimenta telefoane, playere media şi alte gadget-uri de gen via port USB. Mai avem şi conectori TS-9 pentru antene extra 4G/3G opţionale. Acest device 3 în 1 (streaming, router WiFi şi powerbank chiar) este must have dacă eşti genul care munceşte din mers şi călătoreşte des. Nimeni nu îşi permite să nu aibă semnal şi acces la Internet în ziua de azi, iar Nighthawk M1 asigură asta.

Am fost mulţumit de semnalul furnizat şi conexiunile au fost stabile şi rapide, la conexiunea mea la un iPhone XS Max şi iPhone 7. Recomandăm acest produs. Îl puteți cumpăra de aici.

Netgear Nighthawk M1, prezentare video

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×