NVIDIA Shield TV Review: un set top box ideal pentru consumul 4K şi o consolă cu exclusivităţi şi ceva bug-uri (Video)

4.363 ori
<b>NVIDIA Shield TV Review: un set top box ideal pentru consumul 4K şi o consolă cu exclusivităţi şi ceva bug-uri (Video)</b>Probabil ştiţi că sunt mare pasionat de gaming, at&acirc;t pe consolă şi pe mobil şi c&acirc;nd am auzit că există un device care combină un set top box cu o consolă am devenit imediat interesat. E vorba despre NVIDIA Shield TV, pe care l-am...

Probabil ştiţi că sunt mare pasionat de gaming, atât pe consolă şi pe mobil şi când am auzit că există un device care combină un set top box cu o consolă am devenit imediat interesat. E vorba despre NVIDIAShield TV, pe care l-am testat timp de o săptămână la Mobilissimo.ro. Produsul costă 200 de dolari la nivel internaţional, în varianta cu 16 GB stocare, în vreme ce modelul cu HDD 500 GB a ajuns la noi la un preţ apropiat de 2000 lei mai degrabă.

NVIDIA Shield TV seamănă foarte mult cu un PlayStation 2 slim şi are un design angular artsy, în stilul unui monument post modernist. E un design plăcut şi care atrage privirea... dar şi praful, device-ul fiind glossy. Nu am apreciat faptul că la cea mai mică atingere a suprafeţei consolei ea intră în standby, având senzori dedicaţi.

Odată conectat device-ul la TV am avut acces la streaming Netflix, streaming de jocuri de pe PC, YouTube în 4K şi evident gaming. Ne putem conecta la Internet via WiFi pe acest model sau via Ethernet, primim şi porturi USB 3.0, un microUSB 2.0 pentru încărcare şi slot microSD. Evident avem şi port HDMI 2.0 pentru conectarea la TV.

NVIDIA Shield TV Review: un set top box ideal pentru consumul 4K şi o consolă cu exclusivităţi şi ceva bug-uri (Video)

La pachet cu NVIDIA Shield TV vine şi un joystick, care aminteşte de controllerul unui Xbox 360 şi e mai puţin ergonomic decât cel al unui PlayStation 4 spre exemplu. Butoanele capacitive specifice Android nu oferă un feedback clar şi prezenţa lor nu e bine delimitată în zona superioară. Un plus ar fi că avem butoane de volum pe controller şi ieşire audio astfel încât să nu deranjăm pe cei din jur când ne jucăm.

Aceasta este o consolă cu Android TV, adică o variantă de Lollipop adaptată pentru set top box. Primim un Google Play Store gol de aplicaţii, dar plin de jocuri, o secţiune NVIDIA unde găsim jocuri în exclusivitate şi opţiunea GameStream, cu care facem streaming direct de pe PC pe consola chiar şi cu GTA 5, dacă avem o placă GeForce performantă.

NVIDIA Shield TV

GeForce Now e un serviciu de streaming al jocurilor, cu preţ de 10 dolari pe lună şi vă oferă titluri premium şi clasice, inclusiv cele din seria Batman Arkham, Saints Row sau Witcher. NVIDIA Shield TV e un gadget puternic, cu procesor Tegra X1, ce oferă un GPU cu 256 de core-uri, deci poate duce lejer titluri care au rulat pe console şi PC-uri în ultimii ani, lucru cu care alte device-uri Android nu se pot lăuda.

Modern Combat 5

În schimb când am testat Asphalt 8 am sesizat un mic delay între mişcările mele de joystick şi ce vedeam pe ecran, iar în Modern Combat 5 arma se mişca la întâmplare uneori. Grafica arata excelent, nu se pierd frame-uri, dar texturile uneori joacă feste, nici măcar hardware-ul puternic NVIDIA neputând compensa limitele unor jocuri create totuşi pentru mobil.

NVIDIA Shield TV - YouTube

De abia vizionarea de content Netflix 4K sau YouTube 4K dezvăluie că Shield TV e mai mult set top box şi mai puţin consola. Aici device-ul sta binişor, cu toate că trecerea la o rezoluţie şi claritate maximă se face puţin mai lent decât aş fi dorit. Avem parte şi de funcţie de Casting, ce transforma Shield TV în înlocuitor de Chromecast, primim şi suport Plex şi Google Play Music.

Pentru cei care vor ceva mai mult, există şi un stand special pentru produsul NVIDIA, dar şi o telecomandă, care costă câteva zeci de dolari în plus. NVIDIA Shield TV suportă şi comandă vocală cu microfonul integrat în joystick şi dacă sintagma "Mobilissimo" a fost recunoscută în căutarea vocală, alte cerinţe şi termeni au trecut pe lângă asistent fără vreo acţiune.

NVIDIA Shield TV Review: un set top box ideal pentru consumul 4K şi o consolă cu exclusivităţi şi ceva bug-uri (Video)

Ca set top box NVIDIA Shield TV îşi face treaba foarte bine, dar când vine vorba de gaming, am spus-o şi o repet: un Galaxy S5 mai bătrâior spre exemplu, cu un cablu HDMI conectat la TV oferă fix aceleaşi rezultate. E drept că nu primim exclusivităţi sau streaming de pe PC, dar personal nu mă ajută acestea. De ce? Pentru că nu pot realiza streaming-ul, având placă video AŢI, iar "exclusivităţile" sunt jocuri vechiuțe, încercate deja pe alte platforme şi puţin ciuntite pentru a rula pe Shield TV.

NVIDIA Shield TV

Cam aşa arată prezentarea lui NVIDIA Shield TV şi o recomanda doar dacă aveţi deja un PC cu placa GeForce, nu aveţi Chromecast şi nici un set top box modern şi vreţi să consumaţi Netflix şi jocuri Android pe TV.

​Puteți comanda produsul de pe Amazon.

NVIDIA Shield TV Video Review

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×