Prezentare Acer Switch 7 Black Edition: Laptop 2 în 1 cu kickstand, ecran tactil de 13.5 inch și 16 GB RAM

560 ori
<b>Prezentare Acer Switch 7 Black Edition: Laptop 2 în 1 cu kickstand, ecran tactil de 13.5 inch și 16 GB RAM</b>În vreme ce picajul tabletelor continuă, dispozitivele de tip 2 în 1 se bucură de succes pe piața globală - acestea fiind terminale care oferă într-un singur pachet atât funcționalitatea pusă la dispoziție de către un laptop, cât și pe cea

În vreme ce picajul tabletelor continuă, dispozitivele de tip 2 în 1 se bucură de succes pe piața globală - acestea fiind terminale care oferă într-un singur pachet atât funcționalitatea pusă la dispoziție de către un laptop, cât și pe cea de tabletă. Aici la Mobilissimo am primit în ultima săptămână un asemenea device pe care vi-l prezint astăzi în rândurile de mai jos și anume modelul Acer Switch 7 Black Edition.

Design și display

Ca de fiecare dată încep a vă vorbi despre design, capitol la care modelul Acer de față se prezintă foarte bine din punctul meu de vedere, cu mici excepții care pot fi trecute cu vederea și pe care le veți descoperi mai jos. Terminalul sosește frumos prezentat într-un pachet de culoare neagră și ca accesorii veți găsi aici doar cablul de alimentare într-o cutie separată de cea în care este inclus notebook-ul.

Acer Switch 7 Black Edition

Laptop-ul adoptă o construcție metalică și aflați că panoul din spate atrage foarte rapid amprentele, astfel că trebuie să aveți grijă cu manevrarea sa încât să evitați aceste urme neplăcute. Un detaliu care nu îmi place atât de mult în cazul de față sunt marginile groase din jurul ecranului, acestea având o dimensiune destul de mare și similară cu cea văzută pe laptop-urile de buget - element care nu m-aș fi așteptat să apară pe un laptop din această zonă de preț...

Acer Switch 7 Black Edition

Greutatea dispozitivului împreună cu tastatura dock qwerty (care se poate detașa) ajunge la 1.6 kg iar grosimea la 10 mm. Cât despre display, aflați că se oferă un panou IPS de 13.5 inch cu rezoluție de 2256 x 1504 pixeli și cu suport tactil, respectiv multi-touch. Ecranul afișează imagini clare și detaliate, bogate la nivel de coloristică și am fost încântat și de luminozitate, asta după ce am umblat prin setări pentru a dezactiva numeroasele setări de economisire energie.

Display-ul răspunde rapid la comenzile tactile și este perfect pentru savurat materiale video, capitol la care își aduce aportul și kickstand-ul pentru îmbunătățirea experienței. 

Hardware

Partea hardware bifează o notă mare de trecere, aici fiind oferită soluția Intel Core i7-8550U - procesor quad-core de 1.8 GHz care după cum și denumirea sa indică, este creat pentru eficiență energetică. Nivelul de performanță oferit este unul optim și este ajutat de cei 16 GB RAM de la bord pentru un multitasking eficient, deschiderea rapidă a aplicațiilor și zero lag în soluțiile instalate din magazinul Windows.

Acer Switch 7 Black Edition

Se oferă și 512 GB de stocare SSD și o placă video NVIDIA GeForce MX150 de 2 GB utilă la rularea de aplicații mai solicitante din punct de vedere grafic. Pe parcursul testării nu am avut ce reproșa din punct de vedere al performanței, menționând totuși că acesta este un laptop îndreptat către segmentul business și nu e cazul să vă așteptați la rezultate deosebite în materie de gaming.

Conectivitate, audio și securitate

La nivel de conectivitate Acer Switch 7 Black Edition se prezintă relativ bine cu 1x port USB 3.0 la bord, 1x slot microSD, jack audio 3.5 mm și cu un port USB-C Thunderbolt. Există și portul de alimentare desigur și tot la partea de conectivitate intră și portul magnetic de la bază care ajută la atașarea dock-ului tastatură care apropo este foarte slim ținând cont de faptul că oferă și retroiluminare a tastelor. Apropo, există Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac și Bluetooth 4.0 aici.

Acer Switch 7 Black Edition

Pe acest laptop Acer aduce un pachet de difuzoare stereo frontale plasate în stânga și dreapta ecranului (în zona superioară), o amplasare ideală și care permite o imersiune completă. Sunetul este puternic și detaliat, iar la mijloc apare și o doză de bas. Pe deasupra sunt prezente aici și tehnologiile Dolby Audio, respectiv TrueHarmony care duc experiența audio la un nou nivel.

Acer Switch 7 Black Edition

Pentru că am precizat și “securitate” în cadrul acestui topic, aflați că dispozitivul de față aduce la pachet un cititor de amprente plasat lateral în partea din dreapta a ecranului - fiind o modalitate simplă și rapidă de securizare a datelor stocare și bineînțeles de autentificare instantă. 

Baterie și extra

Un capitol la care se fac sacrificii de dragul unei talii reduse este bateria, astfel că pe Acer Switch 7 Black Edition există o baterie de doar 2 celule (4870 mAh) care oferă autonomie de aproximativ 3-4 ore în funcție de diverși factori. La un nivel optim de luminozitate (60%) și cu browsing web ce implică editare text (modul în care l-am utilizat) nu veți trece de 4 ore de autonomie. Din păcate alimentarea nu este pe atât de rapidă pe cât ar trebui pentru a compensa cu autonomia modestă, o încărcare completă fiind realizată în aproximativ 1h40m ~ 1h50m.

Acer Switch 7 Black Edition

Cât despre extra-uri, Acer include aici un stylus ce are un locaș dedicat în corpul unității tabletă și care poate fi utilizat atât pentru navigare, cât și pentru desenat, realizare schițe și alte task-uri creative. Tastatura dock se detașează la nevoie și oferă un trackpad cauciucat care nu ar putea fi chiar pe gustul tuturor. Tastele în schimb răspund rapid la comenzi și un bonus este retroiluminarea. Nu uit nici de kickstandul automat care se activează odată ce apăsăm tableta pe o suprafață plată (cele două contacte de la bază).

Acer Switch 7 Black Edition

Tot la partea extra trebuie să menționez faptul că acest laptop nu dispune de ventilatoare pentru răcirea plăcii video sau a procesorului, folosind un sistem de răcire pe bază de lichid. La task-uri obișnuite nu se remarcă supraîncălzire, dar dacă îl veți pune la treabă pentru procesare video sau ceva gaming, se va simți o creștere a temperaturii dispozitivului. 

Concluzii

Pe parcursul unei săptămâni de utilizare a produsului de față pot spune că notebook-ul Acer Switch 7 Black Edition mi-a satisfăcut pe deplin nevoile. L-am utilizat în special pentru task-uri office precum editare text și foto, dar m-am bucurat și de streaming video unde ecranul de calitate m-a surprins plăcut și la fel și pachetul de difuzoare stereo frontale. Și kickstandul este un bonus binevenit, la fel și stylus-ul dacă vă simțiți creativi.

O parte bună este aceea că spre deosebire de alți producători ce activează în acest segment și oferă spre vânzare dispozitive similare 2 în 1, cei de la Acer nu vând accesoriile lui Switch 7 separat, atât tastatura qwerty, cât și stylus-ul fiind oferite la pachetul de bază.

Preț și disponibilitate

Cei interesați de achiziția acestui model trebuie să știe că prețul de vânzare nu este deloc unul accesibil, fiind până la urmă un laptop business după cum am mai menționat de câteva ori în cadrul acestui articol. Sumele practicate de către retailerii de la noi sunt cuprinse între 6.499 lei și 7.000 lei, iar un aspect de care trebuie să țineți cont este că acest Acer Switch 7 Black Edition vine doar într-o singură configurație, cea pe care v-am prezentat-o în articolul de față cu 16 GB RAM, i7-8550U, Nvidia GeForce MX150 și ecran QHD de 13.5 inch.

Pe Acer Switch 7 Black Edition îl găsiți acum în oferta celor de la Altex.ro

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×