Prezentare Lanmodo Vast 1080P; Cameră video auto cu Night Vision pentru îmbunătățirea vizibilității la volan

1.642 ori
<b>Prezentare Lanmodo Vast 1080P; Cameră video auto cu Night Vision pentru îmbunătățirea vizibilității la volan</b>Aici la Mobilissimo mai testăm uneori și device-uri/gadget-uri inedite, un exemplu fiind acest produs numit Lanmodo Vast 1080P Night Vision. După cum îl dă de gol și denumirea sa, este vorba despre

Aici la Mobilissimo mai testăm uneori și device-uri/gadget-uri inedite, un exemplu fiind acest produs numit Lanmodo Vast 1080P Night Vision. După cum îl dă de gol și denumirea sa, este vorba despre un sistem de vedere nocturnă creat special pentru utilizarea în automobil. Acesta se amplasează direct pe bord și asigură șofatul în siguranță chiar și în condiții de ceață, vizibilitate scăzută, ba chiar și pe ploaia puternică atunci când câmpul vizual este limitat. 

Lanmodo Vast 1080P în acțiune (Cameră video cu Night Vision pentru mașini)

Fix acest sistem l-am testat în ultima săptămână iar astăzi avem și impresii formate. Aflați din rândurile de mai jos ce rezervă acest dispozitiv, care sunt promisiunile livrate de către producător și de ce ar putea salva viața ta sau a celor din jur. 

Design și dotări

Începem cu procesul de unboxing, în cutie fiind regăsite rând pe rând următoarele: suport auto cu ventuză, cablu de alimentare de la bricheta auto, cablu de input, o șurubelniță, adaptor ODB și un pad anti-alunecare. Amplasare dispozitivului este foarte simplă mai ales pe automobilele mai vechi unde nu stau în cale display-urile sistemelor de infotainment. Urmând pas cu pas instrucțiunile oferite în pachet nu ar trebui să aveți probleme în configurarea dispozitivului.

Galerie foto Lanmodo Vast 1080P

Cât despre design-ul adoptat, acesta chiar seamănă cu un display de infotainment și nu va ocupa prea mult loc pe bordul automobilului încât să distragă atenția. Are o dimensiune de 22.5 cm x 8.5 cm și ecranul este unul de tip IPS cu diagonală de 8.2 inch și rezoluție Full HD. Ca dotări include un cip Sony MCCD photosensibil, lentile Night Vision 28 mm (7 straturi de sticlă) și un senzor infraroșu ce înregistrează imagini Full HD la 30 cadre pe secundă.

Lentilele capturează imagini în infraroșu alb-negru sau color (în funcție de preferințe) la un unghi de 36 grade și distanța acoperită în infraroșu ajunge la până 300 metri. Revenind la ecran, aflați că acesta nu este unul ce oferă input tactil, astfel că interacțiunea se face prin intermediul unor butoane fizice din zona superioară. Avem butoanele plasate în următoarea ordine

  1. Buton semnal video - pentru trecerea de la camera frontală la cea din spate (dacă este instalată)
  2. Meniu - ajustare luminozitate și contrast
  3. Rotație ecran 
  4. Buton Power on/off
  5. Scroll up
  6. Scroll down
  7. Schimbare Night Vision - alb-negru sau color

Impresii

După cum spuneam și mai sus, am testat această cameră în ultima săptămână și mă pot declara surprins de capabilitățile sale, cu toate că părerile pot fi împărțite. Dispozitivul de față numit Lanmodo Vast 1080P Night Vision chiar face ceea ce zice, poate vedea pe întuneric, acolo unde ochiul uman vede doar bezna, un exemplu de asemenea situație fiind surprins și în materialul nostru video la minutul 1:42.

Lanmodo Vast 1080P

Această funcționalitate de Night Vision (vedere nocturnă) devină utilă în multe scenarii, nu doar pe beznă, ci și în condiții de ploaie puternică atunci când câmpul vizual este limitat iar ștergătoarele abia fac față. Activând camera putem vedea clar ce se află în fața noastră, printre picăturile de ploaie dacă putem spune astfel. La fel de utilă este și pe ceață, fiind uimitor cât de bine și clar poate reda drumul, chiar și la o vizibilitate extrem de precară în mod real. 

Ideea din spatele acestei camere este aceea de a ne îmbunătăți vizibilitatea la volan, o super-putere de care ne putem bucura în multe cazuri. Văd acest aparat util mai degrabă pentru șoferii de tir, dar cumva și în agricultură la recoltările sau arăturile făcute noaptea când farurile mașinăriilor nu fac față. Sunt cazuri semnalate de cei care au achiziționat această cameră și au reușit să vadă obiecte pe carosabil, ba chiar și câini/pisici pe care i-au evitat și astfel salvat o viață.

Sistemul e ok și pe drum lung în cazul mașinilor personale mai ales pe autostradă acolo unde nu ne întâlnim cu faruri ce vin din față, acestea deranjând atât pe noi șoferii, cât și camera. La fel se întâmplă și în oraș în circulație seara, deoarece farurile din față strălucesc prea tare pe ecran, la fel și iluminatul stradal - elemente afișate foarte strălucitor pe display-ul dispozitivului, ce pot deranja și distrage atenția. 

Per total, acest sistem Lanmodo Vast 1080P Night Vision este un dispozitiv selectiv. Poate fi ok pentru unii, în vreme ce pentru alții reprezintă doar o cheltuială nejustificată. 

Preț și disponibilitate

În acest moment Lanmodo Vast 1080P Night Vision este listată de către producător pe site-ul oficial la un preț de 499 dolari, livrarea fiind complet gratuită. Totuși, avem pentru voi codul de reducere LMDNVS_MOB care odată aplicat în secțiunea de comandă, va reduce prețul cu 100 dolari. Găsiți dispozitivul chiar aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×