Prezentare MIO MiVue J85: Cameră video auto cu filmare QHD 2.5K, GPS și Wi-Fi

1.133 ori
<b>Prezentare MIO MiVue J85: Cameră video auto cu filmare QHD 2.5K, GPS și Wi-Fi</b>Astăzi pe Mobilissimo marcăm o premieră dacă nu mă înșel și anume prezentarea primei camere video auto de pe site, fiind vorba despre modelul MIO MiVue J85 pe care îl puteți vedea în imaginile de față

Astăzi pe Mobilissimo marcăm o premieră dacă nu mă înșel și anume prezentarea primei camere video auto de pe site, fiind vorba despre modelul MIO MiVue J85 pe care îl puteți vedea în imaginile de față. O asemenea cameră video se dovedește a fi tare utilă la bordul automobilului, fie doar pentru păstrarea unor imagini deosebite din călătoriile voastre, fie în cazuri nefericite de a servi drept dovadă în cazul unei tamponări.

MIO MiVue J85

Revenind totuși la prezentarea lui MIO MiVue J85, veți afla din rândurile de mai jos ce știe să facă această cameră, cu ce accesorii sosește în cutie și care sunt impresiile formate după utilizarea sa. În primul rând veți găsi camera video, însoțită de un suport special ce se va lipi pe parbriz. Există în cutie și alimentatorul ce se conectează la bricheta mașinii, dar și câteva manuale de utilizare prin care trebuie să treceți dacă vreți să aflați totul despre funcțiile camerei. 

MIO MiVue J85

Această cameră video auto vine echipată cu un senzor STARVIS IMX326 cu diafragmă f/1.8 ce permite filmarea 1080p@25fps, 2K@25fps, respectiv 2.5K@25fps și în format .mp4. Unghiul de vizualizare este de 150 grade și se oferă aici și funcția de înregistare audio, dar și un mod de captură pe timp de noapte. Dispozitivul aduce și un senzor giroscop pe 3 axe care detectează schimbări bruște de direcție, moment în care înregistrarea video este protejată și nu poate fi suprascrisă.

Un tracker GPS se află de asemenea la bord, astfel că locația și viteza sunt înregistrate în timpul fiecărei înregistrări video - date stocate și păstrate în siguranță. De asemenea, camera este prevăzută cu informații preinstalate privind camerele de radar fixe, informații actualizate automat pe întreaga durată de viață a dispozitivului. Se oferă alerte vocale la depășirea vitezei și se poate schimba limba în funcție de preferințe.

WiFi-ul este prezent aici și facilitează conectarea camerei video la smartphone prin intermediul unei aplicații dedicate, iar un mod interesant pus la dispoziție este cel Parcare, acesta odată activat înregistrând automat atunci când detectează mișcare lângă partea din față a vehiculului, colectându-se dovezi și atunci când nu sunteți în mașină. Camera oferă slot microSD, port de alimentare miniUSB, buton power on/off, respectiv Wi-Fi și mute. 

Instalarea camerei video auto este foarte ușoară și cablul lung al alimentatorului brichetă permite aranjarea în așa fel încât nu veți avea firul pe mijllocul parbrizului ci integrat subtil pe sus și ulterior torpedou. După ce ați realizat acest pas trebuie să descărcați aplicația MiVue Pro pe smartphone și asocia via Wi-Fi camera. Din aplicație se pot controla multe aspecte ale filmării, de la rezoluție, durată (1, 3 sau 5 minute) și până la alertă oboseală sau volum, dată, oră. 

Trecând la impresii acum aflați că per total camera video oferită de Mio în cazul de față are parte și de bune și de rele, după cum vedeți listat mai jos. Sunt de părere că aplicația este veriga slabă din această situație, un software cu adevărat problematic.

Plusuri:

  • ușor de instalat
  • captură video de calitate
  • alerte vocale
  • GPS

Minusuri:

  • aplicația dedicată problematică
  • probleme cu unele carduri microSD
  • suportul de parbriz nu mai poate fi reutilizat

M-am confruntat de multe ori cu situații în care modul Live View nu funcționa, descărcarea clipurilor pe telefon este un proces anevoios pentru că nu știi când se termină de transferat materialul dorit, iar lista poate continua cu asemenea mici probleme care în final contribuie la o experiență nu tocmai ideală de utilizare. Și conexiunea Wi-Fi mai dă rateuri..

Se compensează însă prin faptul că filmările capturate sunt unele de calitate, atât cele din timpul zilei, cât și cele nocturne. Per total dacă ar fi să acord o notă acestei camere video auto, ar fi 7 din 10 din cauza aplicației prost optimizate și al celorlalte aspecte mai sus menționate. Găsiți camera video MiVue J85 în oferta retailerilor de mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×