Prezentare Tenda AC 15: Router dual-band Gigabit ideal pentru gaming și streaming video HD fără întreruperi

352 ori
<b>Prezentare Tenda AC 15: Router dual-band Gigabit ideal pentru gaming și streaming video HD fără întreruperi</b>Din când în când aici pe Mobilissimo mai primesc spre testare și diverse routere, un exemplu recent fiind Tenda AC15 (AC1900), un dispozitiv interesant atât prin prisma design-ului adoptat, cât și prin prisma dotărilor oferite la pachet

Din când în când aici pe Mobilissimo mai primesc spre testare și diverse routere, un exemplu recent fiind Tenda AC15 (AC1900), un dispozitiv interesant atât prin prisma design-ului adoptat, cât și prin prisma dotărilor oferite la pachet. Descoperiți din rândurile de mai jos ce știe să facă cel mai bine acest router, care sunt accesoriile oferite în cutie și la ce sume îl veți găsi la vânzare pe plan local. 

Tenda AC15

Primul punct bifat de pe listă este unboxing-ul, proces prin care se trece foarte rapid. Veți găsi în cutie pentru început manualele de utilizare printre care și ghidul de instalare și setup, adaptorul de alimentare la rețea, cablul Ethernet, un stand și desigur unitatea router care atrage la prima vedere prin patternul de tip diamant din zona frontală.

Tenda AC15

Din punct de vedere al porturilor acest router oferă un port USB 3.0, 4x porturi Internet și jack-ul pentru alimentator. Există și buton power on/off aici, dar și un port de reset puțin mai sus ce poate fi accesat cu o cheiță SIM în caz de nevoie. Apropo, în zona frontală sunt și LED-uri pentru afișarea stării routerului, semnalului WiFi și funcționare USB. Routerul are 3 antene externe de 3 dBi.

Revenind la manualul de instrucțiuni, acesta este disponibil în mai multe limbi printre care și lb. română și procesul de setup este tare simplu după cum aveți listat mai jos:

  1. Conectare router la priză
  2. Conectare cablu internet la router
  3. Conectare PC-ul la router în mod wireless sau folosind cablul Ethernet din cutie

Odată ce ați trecut de acest pas tot ce trebuie să mai faceți este să configurați routerul fie prin tastarea adresei tendawifi.com sau 192.168.0.1 în câmpul dedicat din browser și să urmați instrucțiunile apărute pe ecran. Procesul de setup este după cum am spus și mai sus foarte rapid, iar routerul de față aflați că este unul dual-band ce asigură o viteză totală de până la 1900 Mbps.

Tenda AC15

Routerul oferă viteze de până la 1300 Mbps 802.11ac în banda de 5GHz, dar și 600 Mbps 802.11b în banda 2.4GHz, simultan. La pachet există un procesor Broadcom dual-core care livrează performanța necesară pentru streaming-ul video HD și gaming-ul online, asta fără întreruperi. De asemenea routerul are parte și de tehnologia Beamforming+ care sporește aria de acoperire WiFi și stabilitatea rețelei.

Un aspect interesant de care puteți ține cont la achiziție este că Tenda AC15 oferă și un port UBS 3.0, modalitate prin care puteți crea un spațiu de stocare cloud securizat folosind un hard extern, asta pentru a încărca sau descărca fișiere multimedia de mari dimensiuni. Totodată există aici și un print server integrat pentru imprimare wireless, dar și un sistem de management inteligent pentru activarea/dezactivarea automată a funcției Wi-Fi și indicatorul LED pentru reducerea consumului de energie. 

Tenda AC15

Tenda AC15 este un router bine echilibrat și pe lângă vitezele mari de acces, asigură și extra funcții cu adevărat utile. Am făcut și câteva teste de download/upload folosind banda de 2.4 GHz cât timp am avut la dispoziție acest dispozitiv, cu toate că rețeaua de 300 Mbps DL / 150 Mbps UL oferită de abonamentul meu nu este cea mai potrivită pentru a pune la treabă un asemenea router. Rezultatele vă sunt afișate mai sus.

Per total consider routerul Tenda AC15 un model tare interesant de luat în calcul, unul care vă va oferi acoperirea de care aveți nevoie într-o casă cu 3-4 camere sau apartament și care pe deasupra livrează viteze mari de acces la internet și posibilitatea de a crea un cloud pentru fișierele voastre multimedia. Mai jos aveți câteva dintre magazinele ce vând acest router pe plan local:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×