Săptămânile acestea am avut la teste căștile Xiaomi Buds 3T Pro. Acestea au sosit la mine chiar la momentul oportun, având în plan o călătorie în Franța. Cu siguranță știți ce înseamnă asta: zgomot, agitație în jur etc. Așadar, aveam nevoie de o pereche de căști care să aibă Noise Cancellation și un sunet bun, ca să mă pot bucura în liniște de peisajele văzute din tren în Franța sau din avion.
Partea interesantă a acestei recenzii a fost aceea că nu am avut de testat un singur produs, ci am avut ocazia de a vedea cum se comportă acesta în ecosistem. Astfel că cei de la Xiaomi au trimis la mine perechea de căști, casul Xiaomi Watch S1 și telefonul Xiaomi 12, oferindu-mi astfel șansa de a experimenta viața unui fan adevărat Xiaomi. Las câteva imagini din mica mea aventură în Franța mai jos.
Unboxing
Xiaomi Buds 3T Pro vin într-o cutie simplă, în care nu găsim foarte multe lucruri. Aici sunt incluse căștile, evident, manualele și cablul de alimentare. Este un pachet ce conține exact ceea ce este necesar pentru a putea utiliza căștile fără probleme.
Să discutăm puțin despre produs: Xiaomi Buds 3T Pro sunt niște căști in-ear ce vin la un preț destul de bun, ce încearcă să ofere o experiență audio plăcută și funcții utile pentru utilizatori. Acestea vin într-o cutiuță ce cântărește 48 de grame, iar conectivitatea se bazează pe tehnologia Bluetooth 5.2, ultima generație. Avem rezisență la apă IP55, ceea ce a fost un avantaj pentru mine, pentru că m-a prins ploaia atunci când mă întorceam spre casă, însă nu asta nu a reprezentat o problemă. Autonomia este una lungă, de 6 ore pentru căști, cu un total de 24 de ore cu tot cu încărcările suplimentare în cutia lor. Recenzia lor completă o puteți citi aici.
Specificații
- Greutate: 4.9 grame / cască, total 48 de grame (+ cutia de încărcare)
- Tip căști: In-Ear
- Difuzor: 10mm
- Răspuns în frecvență:
- Bluetooth: 5.2
- Formate audio acceptate:
- Mod sunet ambiental: Da
- Rezistență la apă: IP55
- Autonomie căști muzică: max 6 ore
- Timp de încărcare: 70 de minute
- Conținut pachet: dopuri de urechi, cablu de încărcare, manuale
În total am petrecut 10 ore pe tren și 7 ore în avion, plus orele de așteptat în gări și în aeroport. Am avut timp să testez toate funcțiile disponibile aici, iar părerea mea după această perioadă de testare este una bună, însă există mici nemulțumiri aici.
Aș începe prin a spune că aceste căști nu oferă posibilitatea de a regla sunetul în funcție de preferințele muzicale direct din meniul de control din aplicația dedicată. Sigur, putem face asta din setările telefonului, însă mi se pare a fi un pas în plus ce putea fi evitat foarte ușor. Pe lângă asta, Active Noise Cancellation-ul și Transparency Mode-ul nu funcționează fără ca ambele căști să fie utilizate, ceea ce poate fi uneori enervant.
Aș adăuga aici și faptul că există anumite momente în care este nevoie să scot o cască din ureche pentru că senzorii nu au detectat faptul că eu o folosesc, moment în care mă lovesc de aceeași situație în care este imposibil să folosesc funcțiile mai sus amintite.
În afară de asta, experiența audio e bună. Nu e cea mai bună pe care am avut-o, dar e bună. E destul de „balanced”, deși aș fi preferat ceva mai mult bass. ANC-ul funcționează bine și anulează zgomotul de fond până la 40dB, iar Transparency mode-ul lucrează corect, redând sunetul exterior destul de realist. Aș adăuga aici și faptul că ambele funcții pot fi ajustate în funcție de nevoi, iar anularea zgomotului se poate face și adaptiv, automat.
Acum să vorbim despre modul în care aceste căști funcționează în ecosistem. Pe scurt, totul merge bine. Muzica poate fi pornită și oprită direct din căști, prin controlul tactil, de pe telefon sau de pe ceas. De asemenea, multe dintre funcțiile căștilor pot fi controlate de pe telefon sau prin apăsare, prin gesturi. Controlul de pe ceas este ceva mai limitat, însă oferă acces la funcții basic, ceea ce e ok. Din telefon pot fi reglate și alte setări, direct din meniul Bluetooth din setări. De asemenea, conexiunea la telefon se realizează instant, fără lag, iar fereastra pop-up care se deschide în momentul conectării căștilor afișează procentul de baterie pentru fiecare cască în parte, dar și pentru cutie.
Control tactil
- Apăsare lungă: activare ANC/Transparency Mode
- O singură apăsare: Redare/Oprire melodie & Primire/Încheiere apeluri
- Apăsare dublă: Următoarea melodie
- Apăsare triplă: Revenire la melodia anterioară
Așadar, recomand căștile Xiaomi Buds 3T Pro? Răspunsul este puțin mai complicat.
Presupunând că dețineți deja un telefon Xiaomi, atunci căștile astea vor fi o adiție perfectă la colecția dumneavoastră de gadget-uri. Există probleme, însă pot fi remediate printr-un update. Eu nu am primit niciunul, dar sunt sigur că vor exista.
Dacă nu aveți un telefon Xiaomi, e bine să luați în calcul și alternative, dat fiind faptul că pe piață există o mulțime de modele de căști de la diverși producători. Buds 3T Pro sunt o opțiune bună, însă nu aș descalifica și alte opțiuni de la Samsung, Huawei, Sennheiser, B&O, Sony etc.
Per total, experiența mea cu aceste căști nu a fost perfectă, însă m-au ajutat atunci când zgomtoul din jur era prea puternic și tot ceea ce îmi doream era să mă relaxez, să mă odihnesc sau să mă concentrez mai bine asupra a ceea ce fac.
Preț și disponibilitate
Căștile Xiaomi Buds 3T Pro sunt disponibile la vânzare în România, pe negru, verde sau pe alb, și pot fi găsite la următoarele magazine online: