Review BENQ W2000 - proiectorul ce aduce experiența EURO acasă!

1.258 ori
<b>Review BENQ W2000 - proiectorul ce aduce experiența EURO acasă!</b>Recent, pe masa de teste ne-a sosit un dispozitiv ceva mai special, unul prin care experiența de vizionare a unui film sau serial este dusă la un nou nivel. Vorbim despre proiectorul BenQ W2000, un produs cum nu se poate mai potrivit în această perioadă

Timp de o săptămână am avut în teste un produs ceva mai diferit decât în mod normal, și anume videoproiectorul BenQ W2000. Un asemenea dispozitiv sună cum nu se poate mai potrivit, mai ales acum în perioada în care așteptăm startul Campionatului European de Fotbal, unde și România va participa.

Începem ca de fiecare dată cu prezentarea specificațiilor tehnice, dar nu înainte de a vă preciza faptul că avem de-a face cu un produs din gama high-end. Ei bine, proiectorul de față oferă un sistem de proiecție DLP, o rezoluție nativă de 1920 x 1080 pixeli, dar și un nivel de luminozitate de 2000 unități lumeni. Ca plus în cazul de față avem și suportul pentru redarea de materiale video 3D.

Rata de contrast este de 15000:1, iar numărul de culori afișate ajunge la o cifră uriașă de 1.07 miliarde. BenQ W2000 dispune și de două difuzoare integrate la pachet, fiecare oferind o putere audio de 5W (nivel similar cu cel întâlnit și pe televizoare). În modul standard imaginea va fi afișată în format 16:9, iar un lucru bun de știut este acela că proiectorul vine cu un nou sistem de ventilatoare, modalitate prin care zgomotul se reduce la doar 27 dBA în modul Eco.

Revenim totuși la punctul principal de atracție, și anume imaginea. Ei bine, proiectorul BenQ W2000 sosește cu numeroase tehnologii la pachet, toate având un rol bine stabilit în oferirea unei experiențe demne de un cinematograf în toată regula. Acesta vine cu un disc de culori cu viteză 6X RGBRGB, fiind calibrat pentru culori HDTV cinematice cu standardul Rec. 709 - care oferă cele mai rafinate și apropiate culori de paleta originală de culori video.

Avem posibilitatea de reglaj independent pentru toate cele 6 culori primare (R/G/B/C/M/Y), modalitate prin care putem personaliza culorile și proiecta cele mai fine detalii din natură, culoarea fețelor, sau chiar și negrul absolut. Proiectorul este totodată capabil să optimizeze culorile pentru vizionarea materialelor video pe timp de zi sau noapte, adaptându-se astfel oricărui fel de încăpere și lumină ambientală. 

Un detaliu ce contează foarte mult la alegerea unui proiector este desigur și diagonala maximă de afișare a imaginilor. Datorită tehnologiei Short Throw, putem obține imagini de până la 100 inch (2.54 metri) și asta de la o distanță de doar 2.5 metri necesară pentru proiectare. În cazul în care videoproiectorul nu este perfect aliniat cu ecranul, nu trebuie să ne facem griji, meniul produsului oferind funcții de ajustare a imaginii pe orizontală și verticală.

În meniul de setări veți da de numeroase elemente, fiecare împărțite pe categorii. Avem aici la dispoziție 4 moduri de imagine (Cinema REC.709, Game, Bright Vivid) + alte două moduri ce pot fi personalizate de către utilizatori. Putem seta luminozitatea, contrastul, culoarea, tenta de culoare, temperatura culorii, dar și puterea lămpii. 

Regăsim și secțiunea Audio, respectiv Display - aceasta din urmă oferindu-ne posibilitatea de a modifica aspectul imaginii, dar și culoarea peretelui pe care va fi proiectată imaginea (galben, roz, verde deschis, albastru). Aflați că lampa inclusă pe acest produs oferă 3500 ore de funcționare în modul Normal, 5000 ore în modul Eco, respectiv 6000 ore dacă utilizăm modul SmartEco.

Ce mi-a plăcut foarte mult la acest proiector, a fost și ușurința de utilizare. Doar ce am scos produsul din pachetul în care am sosit, l-am conectat la sursa de energie, iar cu ajutorul unui cablu HDMI am realizat conectivitatea la notebook. BenQ W2000 a fost gata de proiecție în doar câteva minute, și asta fără un proces anevoios de setup. Proiectorul mai poate fi conectat și la console de jocuri, pentru o experiență de gaming cu totul și cu totul specială.

Ca elemente de conectivitate avem aici următoarele: 

 • 1x HDMI
 • 1x HDMI2/HTML
 • 1x USB 2.0
 • 1x miniUSB 
 • 1x Display port
 • 1x port RS232
 • 1x Composite Video IN (RCA)
 • 1x Component Video IN
 • 1x Audio IN (mini jack)
 • 1x Audio L/R IN (RCA)
 • 1x Audio OUT (mini jack)

Aflați totodată faptul că puterea consumată de către videoproiector variază în funcție de modul în care îl utilizăm. Astfel, setat pe modul normal, vom avea un consum de 353W, pe când modul Eco promite un consum ceva mai redus de 292W. În standby, consumul este de 0.5W. Printre lucrurile ce vor fi găsite la pachet, se numără: capacul pentru lentile, telecomanda cu baterii incluse, cablu de alimentare, manual de utilizare pe CD, ghid de pornire rapidă și certificat de garanție.

Cum am acoperit mai toate aspectele acestui videoproiector BenQ W2000, este vremea să prezint motivele pentru care acest proiector mi-a atras atenția, dar și pe punctele negative întâlnite.

Puncte forte

 • setup-ul rapid
 • calitatea și claritatea imaginii
 • posibilitatea de redare a conținutului 3D

Puncte negative

 • caldura generată în spațiile mici
 • prețul destul de piperat 
 • costul mare de înlocuire a lămpii (aprox. 1100 lei)

În încheierea acestei prezentări pot spune că videoproiectorul BenQ W2000 este cu adevărat un produs uimitor, unul care chiar aduce experiența din cinema în sufragerie. Practic avem la dispoziție un 'ecran' cu diagonala de 254 cm - dimensiune care în cazul unui televizor contribuie la un preț cu adevărat uriaș (ex: LG 105UC9 - 99.999 dolari). BenQ W2000 este disponibil pe piața din România cu prețuri ce variază în intervalul 4.599 - 4.749 lei.

Costul este și în cazul de față piperat, dar faptul că putem proiecta un film sau un serial pe un întreg perete din sufrageria noastră sună cu totul și cu totul special, experiența de vizionare fiind dusă la un alt standard - unul ce nu poate fi obținut cu un televizor similar ca preț. În lista de mai jos puteți găsi link-urile către magazinele din România ce comercializează acest produs, iar aici câteva alte videoproiectoare BenQ vândute în perioada EURO 2016.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×