Review ochelari VR E-Boda Avatar; experiența jocurilor video dusă la un nou nivel

4.243 ori
<b>Review ochelari VR E-Boda Avatar; experiența jocurilor video dusă la un nou nivel</b>Zilele acestea am avut ocazia să petrec c&acirc;teva momente bune &icirc;n compania ochelarilor de realitate virtuală lansați pe plan local de către E-Boda, și anume cu E-Boda Avatar. Acest produs sosește pe alb sau negru la un preț recomandat de...

Zilele acestea am avut ocazia să petrec câteva momente bune în compania ochelarilor de realitate virtuală lansați pe plan local de către E-Boda, și anume cu E-Boda Avatar. Acest produs sosește pe alb sau negru la un preț recomandat de 299 lei. Pentru această sumă de bani vom primi un device prin care percepția despre jocurile video va fi dusă la un nou nivel.

Ca o mică introducere în “realitatea virtuală”, aflați că această tehnologie poate simula prezența fizică în locuri din lumea reală, sau lumi imaginare (jocuri, filme). Prin folosirea unei astfel perechi de ochelari VR, utilizatorul are impresia de prezență fizică aproape reală într-un mediu creat artificial.

Review ochelari VR E-Boda Avatar; experiența jocurilor video dusă la un nou nivel

În termeni de compatibilitate, E-Boda Avatar acceptă orice smartphone cu display între 4.6 și 6 inch (dimensiuni maxime carcasă 15.8 x 8.5 cm). De asemenea, smartphone-ul pe care urmează să îl folosim trebuie să dispună de minim 1 GB RAM, un senzor giroscop și de minim Android 4.0 KitKat. Dacă smartphone-ul îndeplinește aceste cerințe, tot ce avem de făcut ulterior este să îi introducem în ochelari.

Ochelari VR E-Boda Avatar

După cum puteți observa, E-Boda Avatar sosește într-o cutie destul de mare pe ambalajul căreia ne sunt prezentate câteva dintre funcțiile sale și a modului de utilizare. În pachet este prezent și un ghid rapid de familiarizare cu produsul. Trebuie menționat faptul că acești ochelari nu dispun de componente hardware ca și unii ochelari 3D de pe piață, ci doar de o pereche de lentile prin care suntem introduși în realitatea virtuală.

E-Boda Avatar

Din punct de vedere al design-ului, E-Boda Avatar sosește într-o carcasă lucioasă de plastic pe fața căruia putem vedea inscripționate logo-ul Avatar și cel al companiei E-Boda. Acești ochelari oferă și o curea reglabilă pentru purtare, cât și un burete în dreptul lentilelor prin care vom privi conținutul VR.

Review ochelari VR E-Boda Avatar; experiența jocurilor video dusă la un nou nivel

Odată deschis capacul ochelarilor remarcăm din nou cele două lentile însoțite de către un magnet în partea de sus pentru ca telefonul să nu scape accidental din locașul dedicat. Telefonul va fi protejat la interior prin intermediul unui burete circular pe care spatele device-ului se va sprijini, și a altor doi bureți situați la bază.

E-Boda Avatar

La capitolul protejare a terminalului, aceste soluții simple (burete) reușesc să își facă treaba de minune. Cât despre carcasa în sine, plasticul folosit poate contribui serios la greutatea totală pe care o va avea împreună cu device-ul vostru, lucru ce poate duce la oboseală în cazul unei utilizări îndelungate.

Review ochelari VR E-Boda Avatar; experiența jocurilor video dusă la un nou nivel

Trecând peste acest aspect ajungem la capitolul funcționalitate. Pentru a ne putea bucura de realitatea virtuală va trebui ca inițial să descărcăm aplicații VR din magazinul Android dedicat (Google Play). Deși magazinul prezintă numeroase astfel de aplicații, nu toate sunt atât de bune pe cât ni se promite.

Descărcăm aplicații VR din magazinul Android dedicat (Google Play)

Printre aplicațiile încercate de mine ce m-au încântat în mod special se numără Crazy Swing VR, Zombie Shooter VR (joc video prin care putem împușca zombie doar folosind privirea), Lost Kismet (un joc prin care folosim obiecte din jur pentru a evada), Roller Coaster VR, Lamper Dive (un joc interactiv de tip Subway Surfers), cât și VR Scene, aplicație ce ne prezintă un demo al jocului Shadow Gun.

Jocuri 3D pe E-Boda Avatar

Pe lângă acestea există și unele aplicații ce ne prezintă o colecție de materiale video în mediul 3D. De departe cea mai realistică aplicație pe care am testat-o este Crazy Swing VR, aplicație unde este simulată o călătorie cu o tiribombă aflată în mijlocul unui oraș. Un demo al acesteia poate fi văzut aici.

E-Boda Avatar si LG G3

Cu toate că pentru moment conținutul VR nu este atât de mare pe cât ne dorim, dezvoltatorii de jocuri lucrează permanent la crearea unor astfel de medii virtuale. Fiind prima oară când testez o pereche de ochelari VR, pot spune că am fost impresionat de nivelul la care s-a ajuns din punct de vedere tehnologic. În acest moment tehnologia doar mai trebuie perfecționată și adusă în main-stream.

Ochelari VR E-Boda Avatar

Cât despre ochelarii E-Boda Avatar, nu am multe de reproșat, carcasa produsului și modul de protejare a telefonului fiind unele dintre punctele sale forte. Singurul aspect care ar putea conta este prețul cam ridicat la care este vândut pe piață, în raportul în care Google ne oferă aproape aceeași experiență pentru doar 25$ (totuși primim o carcasă din carton care se va deteriora destul de repede).

Review ochelari VR E-Boda Avatar; experiența jocurilor video dusă la un nou nivel

Lăsând prețul deoparte, E-Boda Avatar este device-ul ce își face treaba de minune, device pe care îl recomand cu căldură pentru oricare pasionat de tehnologie ce vrea să arunce o privire asupra viitorului încă de pe acum. E-Boda Avatar poate fi comandat la prețul de 299 lei de pe eboda.ro. Cum vi se pare acest produs și cât ați fi dispuși să cheltuiți pe el?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×