Samsung Galaxy Buds 3 Review: traducătorul tău "de buzunar", căști bune la voci şi înalte, au chiar şi ANC (Video)

3.739 ori
<b>Samsung Galaxy Buds 3 Review: traducătorul tău "de buzunar", căști bune la voci şi înalte, au chiar şi ANC (Video)</b>Atunci când am mers să filmez hands on-ul cu Samsung Galaxy Z Fold6 şi Galaxy Z Flip6, mi-a rămas în minte un produs de la eveniment: căştile Galaxy Buds 3 şi Buds 3 Pro. De ce? Pentru că mi s-a promis "abilitate de a le pune în urechi şi a te uita

Atunci când am mers să filmez hands on-ul cu Samsung Galaxy Z Fold6 şi Galaxy Z Flip6, mi-a rămas în minte un produs de la eveniment: căştile Galaxy Buds 3 şi Buds 3 Pro. De ce? Pentru că mi s-a promis „abilitatea de a le pune în urechi şi a te uita la un jurnal TV în chineză şi a auzi în engleză traducere în timp real”. Mulţumită acestor căşti. Vă daţi seama că a trebuit să încerc asta chiar eu... Aici avem Samsung Galaxy Buds 3, căşti de 849 de lei, care oferă anulare de zgomot, deşi nu au dopuri, care aduc un design nou pentru Samsung, drivere de 11 mm, acustică la 360 de grade, certificare IP şi multe alte bunătăţi. Le aflaţi mai jos.

Design

Lumea e oarecum supărată pe Samsung că a imitat Apple AirPods cu acest model. Ce e drept măcar tija căştilor e angulara şi nu rotunjită că la toate clonele de AirPods. "Bulbul" e la fel totuşi... Nu avem dop, avem un corp din plastic în ureche şi îl poţi simţi incomod şi rigid iniţial. Apoi te obişnuieşti. Tocul e ceva special, cu capac transparent, cu buton de Pairing joc, lângă portul USB-C. 

Transparenţa mă duce cu gândul la Nothing, iar designul per total la... Apple. Căştile vin pe argintiu sau alb, iar angularitatea tijei face uneori incomoda punerea lor în toc când eşti pe fugă şi nu ai timp să le potriveşti din ochi, ci... pe simţite. Măcar avem marcajele de culoare, albastru pentru stânga şi portocaliu pentru dreapta.

Controlul se face prin ciupire a tijei (declanşezi anulare de zgomot, Spotify, Interpreter şi altele) sau swipe pentru a umbla la volum. Avem şi certificare IP57, deci se pot scufunda la un metru în apă. Mai degrabă rezista la ploaie şi perspiraţie.

Sunet

În primul rând nu au aşa mult bas şi volum că Huawei FreeBuds Pro 3. Dar, sunt foarte clare şi au înalte bune. Nu ai nici bleeding-ul căştilor Huawei, adică nu o  să audă lumea din jur ce asculţi sau ce spune persoană cu care vorbeşti la telefon. E un sunet echilibrat şi mi se pare că odată conectate la Galaxy Z Flip6 s-au auzit mai tare decât conectate la iPhone 15 Pro.

Chitara mi-a plăcut şi driverele duale de 11 mm au livrat o acustică plăcută şi voci calde şi umane. Bluetooth 5.3 se ocupă de conexiune. Nu mă înțelegeți greşit, basul nu e rău, dar... astea nu sunt căşti orientate spre bas, trap, rap, drop-uri de dubstep. Codecurile suportate sunt AAC, SBC şi ceva aparate, SSC, adică Samsung Scalable Codec.

Oferă acustică 24 bit la 95 kHz, în tandem cu terminalele Samsung. 

Autonomie

Samsung Galaxy Buds 3 oferă 5 ore de autonomie cu anularea de zgomot activată sau 19 ore cu tot cu tocul. Dacă scapi de anulare de zgomot ai parte de 6 ore şi respectiv 24 de ore. În vreo oră se încarcă tocul.

Anulare de zgomot

Să fie clar din start: anulare activa de zgomot nu ai cum să ai fără dopuri. Totuşi Samsung promite teoretic aşa ceva chiar şi pentru aceste căşti. E o raritate mare de tot. Când porneşti anularea din setări resimţi imediat o presiune în urechi, dar te obişnuieşti cu ea. Aş zice că face faţă într-un birou aglomerat, într-un autobuz, într-o intersecţie. La metrou totuşi e posibil să răzbată ceva zgomot, dar şi în avion.

Pentru tren sunt destul de OK. Nu au mod Ambient, pentru că prin natura designului lasa oricum să treacă sunete de ambulanţa şi poţi semi-auzi că te strigă cineva insistent. Microfoanele preiau vocea cu la fel de multă claritate că Huawei-urile, dar nu aşa clar că AirPods. 

Interfaţă

Aici e vorba despre interfaţa lui Galaxy Wear, aplicaţie de pe Galaxy Z Flip 6. E doldora de opţiuni şi apropo am controlat căştile şi de pe ceasul Galaxy Watch 7. Putem activa sau opri ANC de pe telefon, activa 360 Audio, pentru un soi de imitaţie de surround şi de sunet redat diferit în funcţie de poziţia capului. Avem şi egalizator pe 9 canale, extra treble, bas şi voce, după preferinţe. Ba chiar am găsit şi un ghid pentru stretching-ul gâtului dacă stai cocoşat sau aplecat prea mult.

Am găsit şi o funcţie Boost Dialogue, utilă pentru filmele şi serialele în care nu se aude aşa clar dialogul, meteahnă a filmelor româneşti, dacă e să fiu sincer. Util şi la unele podcasturi. Plus Loudness Normalization, pentru a nu trece prea brusc între ceva prea gălăgios şi ceva prea calm. Mai există şi o funcţie cu care ajustezi sunetul la forma urechii, dar şi opţiune UHQ Audio, pentru acustica la 90 kHz.

Dar şi Super Wideband Speech, pentru înţelegerea vorbirii în medii zgomotoase. Poţi customiza gesturile de control, adică ciupiri şi atingeri de căşti aşa cum doreşti tu. Ele pot activa Bixby, control de zgomot, Spotify, Mindfulness în Samsung Health. Căştile pot citi notificări cu voce tare de la aplicaţii, avem şi mod Gaming cu latentă redusă, şi găsim şi Find My pe listă.

Traducere cu Interpreter

Şi am ajuns la selling point. Cu căştile în urechi am avut parte de traducere în timp real de la un discurs al lui Emmanuel Macron de la Jocurile Olimpice. Romană nu e încă pe listă, dar am avut parte de traducere directă din franceza în engleză. Mai e disponibil şi pentru germană, chineză, italiană, poloneză, portugheză, spaniolă. Util dacă vrei să înveţi o limbă, dacă eşti la cursuri, dacă eşti într-o ţară străină. Are şi mod Listening, dar şi Conversaţional şi mă refer aici la Interpret de pe Z Flip6.

Bariera lingvistică e doborâtă.

Concluzii

Pro:

  • volum suficient şi sunet clar
  • funcţie de traducere în timp real (doar cu Z Flip6, Fold 6, probabil şi S24)
  • confortabile, adică uşoare
  • egalizator generos
  • toc arătos
  • înalte plăcute
  • voci clare şi plăcute
  • control comod pe tija
  • certificare IP

Contra:

  • nu aşa mult volum şi bas ca Huawei FreeBuds Pro 3
  • presiune la anulare de zgomot
  • design angular (le face greu de pus în toc)
  • nu e ANC real fără dop
  • cam rigide în ureche la început
  • majoritatea funcţiilor cool le ai doar pe telefoanele noi Samsung

Dacă ai nevoie de traduceri în viaţa de zi cu zi, dacă tu consumi mai mult podcasturi şi seriale şi îţi petreci viaţa prin aeroporturi şi hoteluri, astea sunt căşti pentru tine. Dacă nu suporturi dopuri în urechi, iar sunt pentru tine. Dacă nu eşti genul care vrea să duduie basul din nou... căşti pentru tine. Simt că e o nişă bine definită de oameni care vor alege aceste căşti. 

Cred că e cineva mai matur, mai spre 35+ judecând după ce am scris mai sus. Nu neapărat puştan, nu neapărat gamer, nu neapărat pasionat de trap. Cred că arată mai bine pe argintiu. Şi le scoţi potenţialul la iveală cu un telefon Samsung mai degrabă.

Preț și disponibilitate

Samsung Galaxy Buds3 au un preț recomandat de vânzare de 899 lei, însă există retaileri ce le-au listat la o sumă ceva mai atractivă. Iată de unde le cumperi:

Video-review Samsung Galaxy Buds3:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×