X-Cam Sight 2 Review: gimbal pe 2 axe şi o unealtă utilă pentru vloggeri (Video) (Introducere, Video Review)

988 ori
<b>X-Cam Sight 2 Review: gimbal pe 2 axe şi o unealtă utilă pentru vloggeri (Video)</b>Am testat multe tipuri de gadgeturi la viaţa mea, dar cumva cu gimbal-urile nu am luat contact până acum. Ghinion, lipsa de coincidenţe fericite sau lipsa unei pasiuni mari pentru vlogging ar cam fi cauzele. Dar iată că a venit şi rândul..

Introducere

Am testat multe tipuri de gadgeturi la viaţa mea, dar cumva cu gimbal-urile nu am luat contact până acum. Ghinion, lipsa de coincidenţe fericite sau lipsa unei pasiuni mari pentru vlogging ar cam fi cauzele. Dar iată că a venit şi rândul unui astfel de device (YUPPI LOVE TECH X-Cam Sight 2) să fie testat la Mobilissimo.ro şi l-am pus la treabă serios, în tandem cu un Samsung Galaxy A5 (2017) şi un iPhone 7. Produsul costă 47 dolari la TomTop.com, deşi preţul fluctuează şi unei mai scade.

Să vă explic ce este acest produs întâi! Avem de-a face cu un stabilizator pe 2 axe, cu suport Bluetooth şi un braţ rotativ. Telefonul e fixat cu ajutorul a 2 cleme speciale pe acel braţ şi sunt suportate terminale cu diagonală până la 5.5 inch. Fabricat din plastic şi metal, acest produs vine la pachet cu un săculeţ, care îl face mai uşor de transportat.

YUPPI LOVE TECH X-Cam Sight 2

YUPPI LOVE TECH X-Cam Sight 2 are şi Bluetooth şi se sincronizează cu telefonul fără să fie nevoie de vreo aplicaţie specială. Sincronizarea se face pentru că butonul lateral al acestui gimbal să fie folosit şi pentru controlul camerei. Astfel, respectivul buton/rotita e folosit de obicei pentru a roti telefonul la panning vertical, dar dacă apăsam rotița în adâncime (ca butonul R3 la PS4) putem declanşa shutter-ul camerei pe telefon.

Trecând peste tehnicalități, braţul gimbal-ului se desface uşor din mica fantă unde stă şi apoi vine la 90 de grade faţă de corpul accesoriului. Putem să facem panning şi să rotim cât dorim, să filmăm din mers şi stabilizarea va fi clar îmbunătăţită. Recunosc că nu am ales cele mai fericite mostre în prezentarea video, dar credeţi-mă pe cuvânt că am simţit aportul acestui accesoriu. Şi asta mai ales la al meu iPhone 7, de la care ştiu exact la ce să mă aştept la filmare.

Cât despre motoraşele incluse de X-Cam Sight 2, ele se activează apăsând pe butonul Power şi permit o stabilizare activă, mecanică a telefonului, câtă vreme a fost poziţionat acătării între cleme. Mecanismul va încerca să ţină mereu telefonul pe o axă dreapta, indiferent dacă voi mergeţi rapid, faceţi skateboarding, alergaţi sau sunteţi fugăriţi de dinamovişti.

Nu am avut vreo problemă cu confortul, acest gimbal fiind plăcut de ţinut în mână şi uşor la 189 de grame. Are un unghi de utilizare destul de generos şi bateria de 1000 mAh îi asigură între 2 şi 5 ore de funcţionare. Se încarcă în aproximativ 2 ore. Scopul gadgetului este de a elimina imaginea tremurată la mişcările de tilt şi roll. Intuitivitate ridicată, eficientă şi ştiu că sunt persoane care spun că acest gimbal pe 2 axe nu se compară cu unul pe 3 axe, ei bine se prea poate, dar eu nu am testat încă unul de gen şi pot să zic că sunt mulţumit de acesta, mai ales la preţul său.

Pentru vlogger-ul amator şi persoana care filmează în vacanţă eu zic că e mai mult decât suficient. Îl găsiţi la TomTop.com la 47 dolari sau pe eMAG la 299 lei şi parcă încep să înţeleg modă asta cu gimbal-urile...

Video Review

  • 1
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×