Acer Aspire Switch 12 S Review (Cameră, Benchmark-uri, OS, UI & Apps)

1.701 ori
<b>Acer Aspire Switch 12 S Review</b>Am tot testat în ultimul an tablete, modele 2 în 1 şi tablete care se conectează la tastaturi, dar nici un detaşabil veritabil cu procesor Intel Core M. Ei bine iată-ne intraţi şi în această nişă, datorită lui Acer Aspire Switch 12S, analizat în..

Cameră Acer Aspire Switch 12 S

Intel şi Acer duc productivitatea la un nou nivel

Ultimul an a adus tot mai multe proiecte legate de realitate argumentată (augmented reality) şi cartografiere şi captură 3D, atât cu ajutorul tehnologiei Intel RealSense, cât şi cu ajutorul celei Project Tango. Acer nu a stat deoparte şi a primit ajutorul celor de la Intel pentru integrarea unor camere RealSense la bord.

Primim atât o cameră frontală de 2 MP pentru Skype şi apelurile sale video, cât şi o cameră principală, dar şi senzori speciali în spate pentru captura 3D. Aplicaţiile RealSense îi scot funcţiile în evidenţă, inclusiv una care permite captura unui corp uman în 3D, pentru ca apoi să îi aplicaţi digital o rochie, haina şi alte obiecte vestimentare. Extrem de util pentru cei din lumea modei.

Acer Aspire Switch 12 S

Apoi există o aplicaţie Chroma care decupează oamenii filmaţi sau fotografiaţi şi le pune un fundal haios sau business în spate. Şi lista continuă, cu multiple aplicaţii care ne permit să scanăm persoane şi obiecte în 3D, să ne jucăm cu grafică tridimensionala şi să realizăm şi gesturi în tandem cu aceste camere. Iar tehnologia e de abia la început deci tableta are un viitor bunicel în faţă, în nişa sa de productivitate artistică.

Benchmark-uri Acer Aspire Switch 12 S

Excelează mai degrabă la stocare, decât la procesare

Acer Aspire Switch 12 S se prezintă în faţa unui juriu foarte dur, pentru că noi ne aşteptăm ca o tabletă de 1000 de dolari să aibă un procesor Core i3 măcar. Primim un Core m3 din generaţie Skylake, pe care l-am pus la treabă în benchmark-uri totuşi. El e ajutat de 4 GB RAM LPDDR3 şi 128 sau 256 GB stocare SSD.

Terminalul are şi slot microSD şi funcţionarea sa e net mai lina decât cea a ultimelor tablete mari din China pe care le-am testat. Nu am avut lag la navigarea în meniuri, la deschiderea aplicaţiilor sau în general la utilizarea lui Windows 10. Jocurile au rulat fără probleme şi mă refer aici la Riptide GP 2, joc benchmark până în această vară când a venit Riptide GP Renegade, dar el nu a ajuns în Windows Store încă.

În testul GFXBench am atins dublul rezultatelor obţinute de un model cu CPU Intel Atom, precum ASUS Transformer Book T100 Chi să zicem. Din păcate AnTuTu şi 3DMark nu au vrut să ruleze, primul chiar resetând tableta. O veste bună e că testul de viteză al SSD-ului a adus rezultate excelente: viteza de citire de 418 Mbps şi de scriere de 133 Mbps.

În Relative Bench avem un scor de 4135 puncte, adică mai mult decât dublu faţă de ASUS Transformer T100 Chi. În Sunspider avem un rezultat excelent de 122 puncte, care face Microsoft Edge să sară şi peste Safari. Performanţa e bună şi temperatura e OK, cel puţin aşa se simte la atingerea device-ului după sesiuni de gaming şi lucru cu grafică 3D.

OS, UI & Apps Acer Aspire Switch 12 S

Pachetul standard Win 10 Home, cu aplicaţii 3D extra

Acer Aspire Switch 12 S oferă fix aceeaşi experienţă ca un laptop la nivel de software, aducând un Windows 10 Home familiar. Asta înseamnă că putem folosi Cortana, Skype şi Office după cum ne-am obişnuit pe terminale similare.

Avem totuşi şi câteva extra-uri, precum aplicaţiile Intel RealSense pe care le putem descărca, pentru a face captură 3D. Există şi un magazin dedicat de aplicaţii Acer, Acer Explorer, dar şi un 3D Builder, în care lucrăm cu obiecte şi grafică 3D, putând chiar importa capturile noastre. Putem crea şi obiecte 3D numai bune de scos la imprimantă, reconfirmând statutul de produs de nişa al tabletei cu accent pe industria printării 3D, a modei şi a altora asemenea.

La pachet mai găsim şi aplicaţia Sway, care face parte din pachetul Office şi e un fel de PowerPoint cu elemente online, tweeturi şi zona de embed. Cât despre lucrul cu tastatura, ea are butoane moi, bune mai degrabă pentru scris decât pentru gaming, se iluminează când o utilizăm şi permite tastarea rapidă. Primim şi trackpad generos, iar terminalul vine şi cu suport pentru stylus.

Windows 10 mai înseamnă şi acces la Windows Store, aplicaţii x86, multi desktop, foldere şi puterea unui OS desktop.

  • 1234
Acer Aspire Switch 12 S8,1810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×