ASUS ZenPad 7.0 Review: tableta gamer-ului casual, cu jumătate din farmec venind din partea accesoriile sale (Video)

Autor:  | Publicat în:  Asus 1.620 ori
<b>ASUS ZenPad 7.0 Review: tableta gamer-ului casual, cu jumătate din farmec venind din partea accesoriile sale (Video)</b>ASUS ZenPad 7.0 Z370C este o tabletă lansată de ASUS &icirc;n cadrul lui Computex 2015, acolo unde debuta şi ZenPad S 8.0, ce a primit deja o recenzie detaliată de la Mobilissimo.ro. &Icirc;n cazul lui Z370C avem de-a face cu o tabletă cu preţ...

ASUS ZenPad 7.0 Z370C este o tabletă lansată de ASUS în cadrul lui Computex 2015, acolo unde debuta şi ZenPad S 8.0, ce a primit deja o recenzie detaliată de la Mobilissimo.ro. În cazul lui Z370C avem de-a face cu o tabletă cu preţ accesibil şi cu diagonală de 7 inch, care se remarcă prin zona din spate interschimbabilă. Produsul costă 689 lei la eMAG.ro.
 

În ce priveşte designul, tableta de faţă aduce o talie de 8.7 mm şi cântăreşte 272 de grame. Grosimea e fix aceeaşi ca la Nexus 7 2013, iar noul model e cu 18 grame mai uşor. Privit din faţă, ZenPad 7.0 arata puţin ca un Nexus 7 2013, la drept vorbind. De remarcat totuşi muchiile destul de groase ale ecranului, carcasa fabricată din plastic, dar şi faptul că avem aderență bună aici.
 

ASUS ZenPad 7.0

Tableta e uşor de folosit cu o singură mână şi e axată pe utilizarea în mod portrait. Acest device e comod şi are o textură soft touch pe porţiunile laterale, în vreme ce partea detaşabilă din spate are o textură ce imită un fel de "piele dură". În fata găsim senzorii, camera frontală, un difuzor de mari dimensiuni şi un logo mare ASUS sub ecran.
 

ASUS ZenPad 7.0 din spate
 

În spate se află camera principală, capacul spate înlăturabil, iar sub acesta găsim slotul microSD. Capacul se poate înlocui cu un ASUS Audio Cover, ce aduce 6 difuzoare, inclusiv un subwoofer sau PowerCase, ce asigură 14 ore de utilizare. Sus descoperim un jack audio, în vreme ce în zona inferioară există un microfon şi port microUSB. În cele din urmă în stânga nu avem nimic, iar în dreapta pot fi accesate butonul Power şi cele de volum, cu feedback OK.

Acest terminal vine în următoarele culori: negru, alb şi "aurora metalic", iar el ar fi inspirat de lumea modei. Corpul său e destul de solid şi poate fi accesorizat cu un Zen Clutch, un "fashion cover" special, sau un ZenCase colorat. Aş spune că designul lui ZenPad 7 e OK pentru o tabletă cu preţ accesibil şi apreciem talia destul de subţire şi posibilitatea de personalizare cu accesorii.
 

Specificatii ASUS ZenPad 7.0

Trecem acum la hardware, unde ne întâmpină un ecran de 7 inch IPS LCD, cu iluminare LED şi rezoluţie de 1280 x 800 pixeli. În plus avem parte de un procesor quad core 64 bit la bord, un Intel Atom x3 C3200 (aparent tactat până la 900 MHz conform lui CPU-Z), GPU Mali 450 MP4, 2 GB RAM (dar există şi o versiune cu 1 GB RAM) şi 8 sau 16 GB stocare internă.

Slotul microSD oferă până la 128 GB extra stocare şi primim şi 5 GB stocare în cloud prin ASUS WebStorage, dar şi 100 GB de stocare în Google Drive timp de 2 ani. În spate se afla o cameră principală de 5 MP, iar în faţă una de 0.3 MP. Pe partea de conectivitate avem microUSB, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, Miracast şi GPS, în vreme ce senzorii sunt următorii: G Sensor, busola, senzor de luminozitate şi senzor hall. Lista se încheie cu difuzorul frontal şi bateria Li-Po de 13 Wh, care oferă pe hârtie 8 ore de utilizare, în regim de playback video HD cu luminozitate la 100 LUX.
 

ASUS ZenPad 7.0 - test baterie, video playback

La testul nostru de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit și luminozitate la 200 LUX, am prins doar 4 ore şi 32 de minute de playback, ceea ce e destul de slab chiar şi pentru o tabletă cu preţ accesibil. Acest model e aproape pe ultimul loc în clasamentul nostru al bateriilor de tablete, mai jos fiind doar Evolio Go Fun 3G, cu 4 ore şi 22 de minute de playback.
 

ASUS ZenPad 7.0 - test baterie PCMark

Suntem sub Chuwi Vi8, care atinge 5 ore şi 58 de minute de playback, Nexus 7 2013 cu ale sale 7 ore sau ASUS ZenPad S 8.0, cu 6 ore şi 50 de minute de playback. În PCMark, testul care simulează utilizarea continua am atins 4 ore şi 19 minute, ceea ce e OK să zicem. Suntem peste Evolio Go Fun 3G, ce atinge 2 ore şi 34 de minute, sau Chuwi Vi8, care ajunge la 3 ore şi 29 de minute.
 

ASUS ZenPad 7.0 - Durata de incarcare a bateriei

Evident, ne încadrăm sub ZenPad S 8.0 (4 ore şi 59 de minute), Nokia N1 (7 ore) şi acest model nu prea impresionează la capitolul baterie. Încărcarea se realizează în 2 ore şi 16 minute, rezonabil pentru o tabletă şi mai rapid decât Xiaomi Mi Pad, care necesită 2 ore şi 30 de minute pentru încărcare, faţă de Chuwi Vi8 (2 ore şi 58 de minute) sau faţă de ZenPad S 8.0 (3 ore şi 24 de minute).
 

ASUS ZenPad 7.0

Evolio Go Fun 3G se încarcă mai rapid în 1 oră şi 45 de minute. În zona de Setări găsim Power Management, cu modul Ultra Saving, care limitează performanța şi conectivitatea, dar şi modul Optimized (care e undeva la mijloc) şi cel Custom, care permite reglaje aduse luminozităţii, notificărilor push şi conectivităţii. Există şi funcţia Auto Start Manager, care permite selectarea aplicaţiilor ce au voie să pornească automat în fundal.

Bateria ar putea fi mai bună, dar e salvată oarecum de accesoriul Power Case, cu cele 14 ore extra oferite. Trecem la acustică acum, primind un difuzor frontal de mari dimensiuni, cu sonorizare DTS HD. ASUS oferă aici tehnologie SonicMaster şi surround la 360 de grade la căşti. Playerul muzical este cel tipic ASUS şi include un Sleep Timer şi egalizator, cu opţiuni pentru bas, volum şi treble, dar şi amplificare a dialogului.
 

ASUS ZenPad 7.0, pe partea acustica

Există şi 5 canale de personalizare a experienţei acustice în diferite frecvente şi puteţi opta şi pentru egalizatorul stock din Android dacă doriţi. Experienţa acustică în sine ne-a oferit un volum destul de ridicat, sunet clar, bas OK, note bine redate şi fără pic de distorsionare. Audio Wizard oferă un mic visualizer şi următoarele opţiuni: Movie, Music, Smart, Gaming sau Vocal, fiecare cu opţiuni evidente asociate numelui lor. Unele amplifica vocea, altele basul sau notele înalte.
 

Putere volum ASUS ZenPad 7.0

La testul cu decibelmetrul am atins 84.4 dBA în spate şi 85.6 dBA în faţă, ceea ce e foarte bine. Depăşim astfel ASUS ZenPad S 8.0 (79.3 dBA) sau Xiaomi Mi Pad (83.3 dBA), dar suntem sub Nokia N1 (89.8 dBA) sau Galaxy Tab S 8.4 (87.6 dba). Per total nimic de obiect în zona audio. Să vedem cum stăm cu display-ul acum. ZenPad 7.0 vine cu un ecran de 7 inch cu panou IPS LCD cu iluminare LED şi cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, oferind şi suport pentru input multitouch cu 10 degete.

Ecranul are protecţie anti amprente şi vine cu laminare completă, iar el foloseşte tehnologie Tru 2 Life, preluată de la televizoare şi oferă unghiuri de vizualizare de 178 de grade. ASUS a inclus aici şi protecţie pentru ochii utilizatorilor, prin tehnologia Blue Light Filter. Playerul video este galeria aici, fără opţiuni speciale. Experienţa de vizualizare implica o imagine clară, puţină suprasaturare şi luminozitate nu prea ridicată, dar şi unghiuri largi de vizualizare. Contrastul nu e prea bun, iar pixelii sunt de tip RGB Stripe.
 

Luminozitate ecran ASUS ZenPad 7.0

La testul cu luxmetrul am atins 274 de unităţi LUX, ceea ce nu e impresionant, dar măcar depăşim Chuwi Vi8 (153 LUX), ZenPad S 8.0 (257 LUX) şi LG G Pad 8.3 (260 LUX). ZenPad 7.0 e depăşit de Xiaomi Mi Pad (310 LUX), Nokia N1 (355 LUX) şi Nexus 7 2013 (500 LUX). În concluzie luminozitatea e scăzută, iar în zona de setări găsim opţiuni pentru luminozitate, font şi Screen Color Mode, care permite reglarea temperaturii culorii, reglaje pentru Blue Light Filter, imagine mai vie şi pentru saturare şi nuanţă.
 

Camera lui ASUS ZenPad 7.0

În ciuda faptului că luminozitatea nu mulţumeşte, ecranul îşi face treaba OK în jocuri şi la playback video. Trecând la camere, în spate se află un senzor de 5 MP cu tehnologie PixelMaster şi deschidere F/2.0, în vreme ce în fata găsim o cameră de 0.3 MP. Camera nu se deschide rapid şi oferă opţiuni precum ISO, balans de alb, expunere şi rezoluţie (5 MP în 4:3 sau 4 MP în 16:9). Se poate regla şi modul de focalizare, iar camera principală filmează doar HD.
 

Setari camera ASUS ZenPad 7.0

Iată şi modurile de captură: Auto, HDR, Beautification, Night, Depth of Field, Effect, Selfie, GAF, Panorama, Miniature, Smart Remove, All Smiles, Slow Motion şi Time Lapse. Fotografiile realizate cu camera de 5 MP sunt cam gălbui şi nu prea detaliate, dar pentru postarea pe Facebook sunt OK şi rezonabile pentru preţul tabletei. Realizarea unei fotografii durează puţin cam mult.
 

ASUS ZenPad 7.0 atinge 43 de grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2

Editarea se face atât cu opţiuni legate de faţă subiecţilor sau cu filtre, efecte şi rame. ASUS ZenPad 7.0 atinge 43 de grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci se încălzeşte, dar nu exagerat. Browserul web include o zonă Trending, nu e foarte rapid, iar tastatura virtuală e destul de comodă, oferă un rând numeric şi suport Swype.
 

Review ASUS ZenPad 7.0

Trecem acum la benchmark-uri, unde am comparat tableta de faţă cu Allview Viva H7s, LG G Pad 8.3 şi Nexus 7 2013. Bătălia se da între un procesor Intel Atom x3 + 2 GB RAM versus un Snapdragon 600 + 2 GB RAM, versus un Snapdragon S4 Pro + 2 GB RAM şi un MediaTek MT8382 + 1 GB RAM. Iată rezultatele:
 

ASUS ZenPad 7.0 benchmarks

Modelul ASUS câştiga doar 2 din 11 teste şi nu se comportă prea bine în aceste teste. De altfel, el cam suferă de lag şi bug-uri, printre altele rămânând uneori blocat în mod landscape sau nemaiieșind din standby. Am avut şi erori ale unor aplicaţii şi tableta rămânea cu ecranul negru uneori. Posibil să fie vina unităţii de test şi presupunem că actualizări ulterioare vor rezolva problema.
 

ASUS ZenPad 7.0

Totuşi jocuri că Ski Safari 2 şi Riptide GP2 rulează OK. În ce priveşte experienţa software, terminalul vine cu Android 5.0.2 cu Zen UI aplicat peste şi experienţă e fix la fel ca şi cea de pe ASUS ZenPad S 8.0. Asta înseamnă că avem parte de numeroase opţiuni, setări şi aplicaţii, dar şi widgeturi unice. Interfaţa e plata şi colorată, iar widgeturile sunt minimaliste şi utile, precum cele legate de Task-uri sau Boost, plus Supernote.

Dacă ţinem ecranul apăsat, accesăm următoarele opţiuni:

 1. Apps + Widgets
 2. Edit Pages (homescreen-uri)
 3. Wallpapers
 4. Icon Packs
 5. Scroll Effects
 6. Launcher Fonts
 7. Preferences
 8. Settings
 9. More

Cu toate acestea personalizam tranziţiile homescreen-urilor, iconurile, layoutul iconurilor şi app drawer-ul dacă e cazul. Multitasking-ul se realizează prin obişnuitul carusel de pe Lollipop, plus opţiunea screen pinning. În zona Dropdown se afla notificările şi Quick Settings, acestea din urmă sub formă de bule mari colorate. În zona de Setări avem la îndemână ZenMotion (care permite să desenăm simboluri în standby pentru a activa anumite aplicaţii), Do Not Disturb, ASUS Cover şi ASUS Customized Settings.
 

Aplicații preinstalate pe ASUS ZenPad 7.0

Există şi Easy Mode, funcţii de securitate şi Zen UI Update. Iată şi lista de aplicaţii preinstalate, cu menţiunea că e plină de bloatware şi aplicaţiile sunt organizate inteligent în foldere dedicate:

 1. Clean Master
 2. Amazon Kindle
 3. Free Games
 4. Tripadvisor
 5. Contacts
 6. Email
 7. Omlet Chat
 8. Google
 9. Chrome
 10. Gmail
 11. Maps
 12. YouTube
 13. Drive
 14. Play Music
 15. Hangouts
 16. Photos
 17. Google+
 18. Slides
 19. Camera
 20. Gallery
 21. Photo Collage
 22. Browser
 23. Calculator
 24. Calendar
 25. Do It Later
 26. WebStorage
 27. Sheets
 28. Docs
 29. ASUS Support
 30. Audio Wizard
 31. Auto Start Manager
 32. Backup
 33. Clock
 34. File Manager
 35. Mirror
 36. Power Saver
 37. Quick Memo
 38. Sound Rec
 39. Splendid
 40. Supernote
 41. System Update
 42. Data Transfer
 43. Downloads
 44. Google Settings
 45. Play Store
 46. Settings
 47. Voice Search
 48. Kids Mode
 49. Mini Movie
 50. Music
 51. My ASUS
 52. Weather
 53. Zen Circle
 54. Zinio
 55. Street View

Supernote continua să rămână un rival solid pentru Samsung S Note, cu multe opţiuni de editare, integrare foto/video în notiţe, clipart-uri şi numeroase "vârfuri" pentru stylus-ul virtual. Do it Later creează o listă de task-uri preluate din alte aplicaţii, pe termen scurt. Şi acum hai să trecem la verdict!

Iată aspectele Pro:

 • preţ accesibil
 • format destul de subţire şi comod
 • cover-uri ataşabile cu funcţionalitate extra
 • difuzor de calitate
 • camera rezonabilă pentru preţ
 • rulează jocurile noi

Şi cele Contra:

 • prezenţa unor bug-uri, blocaje şi lag
 • bateria e aproape cea mai modestă de pe toate tabletele testate de noi
 • luminozitatea scăzută
 • benchmark-uri slabe
 • se încălzeşte peste medie
 • bloatware la bord

ASUS ZenPad 7.0 primeşte o notă de 8.7 din 10 pentru design, un 8.5 din 10 pentru hardware şi un 7.5 pentru OS şi UI, plus un 10 pentru preţ. Media acestora este de 8.67 din 10, iar tableta are un look destul de plăcut. Accesoriile fac jumătate din farmecul acestui model, în special cel cu subwoofer şi baterie extra. Luminozitatea şi bateria rămân probleme clare şi recomandăm achiziţia mai degrabă cu accesorii.
 

ASUS ZenPad 7.0 - Jocuri

Jocurile rulează OK, deci tableta e mai degrabă menită pentru gamerul casual, acela din metrou cu o sesiune de Ski Safari între 2 staţii.

ASUS ZenPad 7.0, prețuri actualizate:

ASUS ZenPad 7.0 Video Review
 

ASUS ZenPad 7.0 Z370C
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×