Chuwi Hi13 Review (Introducere, Design, Display)

1.208 ori
<b>Chuwi Hi13 Review</b>Dacă în ziua de azi delimitările dintre telefoane midrange şi flagship-uri sunt tot mai neclare şi delimitările dintre phablet şi tableta sunt gata să fie spulberate de viitoare terminale pliabile, măcar la tabletele gigantice ştim clar cum stăm.

Introducere

Dacă în ziua de azi delimitările dintre telefoane midrange şi flagship-uri sunt tot mai neclare şi delimitările dintre phablet şi tableta sunt gata să fie spulberate de viitoare terminale pliabile, măcar la tabletele gigantice ştim clar cum stăm. Sar de 12 inch, sunt clar menite pentru andocare la tastatură şi înlocuire de laptop. Dacă se descurcă şi la jocuri cu atât mai bine.

E drept că nu am prea testat mamuţi de genul şi cu atât mai puţin unii cu diagonală peste 13 inch, precum acest Chuwi Hi13. Tableta a primit un preview de la noi cu câteva săptămâni în urmă şi acum a sosit momentul recenziei. Este un terminal cu corp metalic, diagonală de 13.5 inch şi pe care îl testăm împreună cu o tastatură dedicată şi o husă specială Folio Stand.

Tableta costă 309.99 dolari la Banggood.com, iar tastatura are preţul de 63.99 dolari la acelaşi retailer. Acel Folding Stand costă 19.99 dolari şi există şi opţiunea unui stylus special HiPen vândut la 26.79 dolari. Chuwi au crescut pretenţiile în fiecare an din ce am remarcat eu testându-le tabletele şi văd că nu se dezmint nici cu Hi13.

Design Chuwi Hi13

Fără scârţâituri, compromisuri sau plastice

Chuwi Hi13 este genul de tabletă care pe vremuri şi-ar fi atras imediat porecla de "capac de laptop". Am renunţat la acest termen, pentru simplul fapt că în ziua de azi nu prea mai vezi aşa ceva. Iată că se mai întâmpla totuşi şi cazuri, iar Chuwi Hi13 e unul dintre ele.

Nu se compromite şi nu face compromisuri cu capace din plastic, zone care să scârţâie sau altele de gen. E full metal, unibody şi e cu adevărat o tabletă masivă. Măsoară 9.2 mm în grosime, ajunge la 16.5 mm cu tastatura ataşată şi este clar mai mare decât modelul testat de noi anul trecut, Chuwi Hi12. Acela măsura 8.9 mm în grosime şi cântărea 852 de grame.

Mamutul acesta ajunge la 1080 de grame, iar cu ajutorul tastaturii devine un veritabil laptop, dar se poate folosi şi în modurile Stand şi Tent. Muchiile ecranului sunt mari, dar asta ajută la gaming şi vizionare video, pentru că poţi apuca tableta mai bine şi să o ţii fixă o bună perioadă de timp. Aderența e OK, construcţia metalică e solidă şi butoanele mi-au răspuns mereu bine la apăsare. Zona frontala atrage amprente, dar nu aşa rău ca alte modele din China.

Tastatura este generos spaţiată, comodă şi aminteşte de accesoriile care veneau cu modelele de tablete ASUS Transformer Pad. E drept că e puţin rigidă în zona conectorilor şi nu pare genul să fie prea rotativă, aşa cum ni se promite online. Touchpad-ul e mare şi comod şi primim şi 2 porturi Full USB la pachet. 4 picioruşe din cauciuc asigura stabilitatea tastaturii.

Parcă totuşi butoanele sunt cam moi şi mi-a luat ceva să mă obişnuiesc cu uşurinţa lor de apăsare. În general îmi plac tastele care opun ceva rezistenţă. Concluzia e că primim un device fără compromisuri şi care îşi face treaba bine.

Display Chuwi Hi13

Livrează tot ce promite, de la rezoluţie la luminozitate

Chuwi Hi13 este o tabletă gigantică şi ca atare va fi cel mai bine pusă în evidenţă că un second screen sau că înlocuitor de laptop, în tandem cu tastatură. Primim un panou IPS LCD aici şi o rezoluţie promovată drept "3". E vorba despre 3000 x 2000 pixeli, aspectul 3:2 şi o gamă de culori sRGB de 100%.

Ecranul lui Chuwi Hi13 vazut la microscop

Pe hârtie ni se promit 480 de nits de luminozitate, unghiuri largi de vizualizare şi suport pentru Active Stylus cu 1024 de nivele de presiune. Experienţa de vizualizare ne-a adus la un nivel apropiat de cel AMOLED aş zice, ca luminozitate, culori şi chiar contrast. Unghiurile de vizualizare au fost largi, iar luminozitatea a fost ridicată. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 385 LUX, un rezultat solid, pentru că e e aproape de pragul nostru preferat de 400 LUX.

Luminozitate ecran Chuwi Hi13

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 15.Chuwi Hi13385 (LUX)
 • 16.Lenovo Yoga Book (Android)375 (LUX)
 • 17.Samsung Galaxy Note Pro 12.2371 (LUX)
 • 18.Acer Aspire Switch 12 S360 (LUX)
 • 19.Nokia N1355 (LUX)
 • 20.Apple iPad Air 2354 (LUX)
 • 21.Xiaomi Mi Pad 2353 (LUX)
 • 22.Huawei MediaPad M3348 (LUX)
 • 23.Allview Viva i8315 (LUX)

Am depăşit şi Chuwi Hi12 cu această ocazie, dar şi pe Cube i7 Remix şi iPad Air 2. Suntem totuşi sub Cube iWork 10 şi Samsung Galaxy Tab S2 9.7. Setările pentru ecran au mai mult de-a face cu setările de GPU. Umblăm la funcţii că Layout, scalare, Night Light, schimbăm rezoluţia şi umblăm şi la opţiunile Intel HD Graphics. Setam refreshul la 60 Hz, umblăm la nuanţe şi saturare sau contrast, dacă dorim.

Un ecran de calitate, greu de obţinut pe acest format mare şi la aşa preţ în ziua de azi.

 • 1234
Chuwi Hi138,6610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×