Evolio Evotab 2 review - tabletă ieftină cu specificații rezonabile și mici defecte specifice gamei de produse (Video)

9.619 ori
<b>Evolio Evotab 2 review - tabletă ieftină cu specificații rezonabile și mici defecte specifice gamei de produse (Video)</b>Atunci când primim în teste o tabletă de sub 700 lei schimbăm puțin standardele de evaluare, deoarece la urma urmei un model Allview sau Evolio nu poate fi analizat drept un rival pentru iPad, nu-i așa? Dacă de Allview Alldro Speed ne-am ocupat...

Atunci când primim în teste o tabletă de sub 700 lei schimbăm puțin standardele de evaluare, deoarece la urma urmei un model Allview sau Evolio nu poate fi analizat drept un rival pentru iPad, nu-i așa? Dacă de Allview Alldro Speed ne-am ocupat deja, astăzi vă prezentăm o analiză detaliată a lui Evolio Evotab 2, o altă tableta vândute de o firmă românească și anume Evolio.

Device-ul costă 569 de lei, deci este mai ieftin decât Alldro Speed cu aproape 100 de lei și la acest preț livrează niște dotări hardware destul de bune. Primul contact cu tableta ne dezvăluie o carcasă albă din plastic, care scârțâie și are un feeling ușor ieftin, nu că asta ar deranja la un astfel de preț. Terminalul nu vine cu o cameră în partea din spate, iar în partea frontală prezintă un buton Home mic și discret, care amintește mai degrabă de un e-reader, decât de o tabletă. Observăm din start că Evotab 2 nu dispune de butoane de volum, folosind butoane virtuale afișate în interfața sistemului său de operare.

Evolio Evotab 2 partea spate

în lateralul acestui device se afla și butoanele Meniu, Back și On/OFF, care la fiecare apăsare fac un zgomot destul de puternic și "joacă" dacă vă treceți mâna peste ele. Ați zice că aici se termină zona de design, dar mai e de observat un aspect: dacă veți privi această tabletă pe întuneric, veți observa că prin carcasa albă se întrezăresc câteva din LED-urile din interiorul tabletei, unul din acele lucruri pe care nu știi dacă să le numești "funcție" sau bug.

Butoane de pe Evolio Evotab 2

Evolio Evotab 2 este o tabletă cu diagonală de 7 inch, cu un ecran care afișează 16 milioane de culori și suporta o rezoluție de 800 x 480 pixeli. Gadgetul ne oferă 8 GB spațiu de stocare, deci dublu față de Alldro Speed, cu care comparația este inevitabilă. în plus, avem și 512 MB RAM, iar creierul acestui terminal este un procesor Cortex A8 de 1 GHz. O surpriză plăcută a fost să descopăr pe acest device un port full USB, împreună cu un mini USB, un jack audio și un slot microSD. Device-ul suporta conectivitate WiFi și chiar și 3G, atașând un dongle special la portul full USB.

Porturi Evolio Evotab 2

Tableta folosește o baterie de 4500 mAh, care oferă cam 6-7 ore de funcționare, cu mențiunea că Evotab 2 se încarcă destul de greu, uneori chiar în 3 ore după ce l-ați conectat la priză. După cum am spus, tabletei îi lipsește camera principală, dar îi mai lipsesc și alte dotări cu care ne-am obișnuit pe alte tablete, cum ar fi GPS-ul și butoanele de volum. Trecând la software, am zice la prima vedere că acest device este unul Honeycomb, dar de fapt el rulează Android 2.3 Gingerbread cu un skin făcut special să semene cu Android 3.x. Acest skin include atât iconurile specifice lui Honeycomb în zona navigationala, cât și o zonă de setări în partea dreapta-jos a ecranului și o zonă de aplicații și widgeturi în partea dreapta-sus.

Interfata Honeycomg - Evolio Evotab 2

Pot spune că această interfață este o idee originală și câtă vreme tableta funcționează OK cu acest skin, nu văd nici o problemă cu el. Având în vedere dotările lui Evotab 2, am evitat wallpaper-ul live și widgeturile live, plus am avut la îndemână un Task Killer, pentru a evita orice blocaj sau lag și totul a funcționat la perfecție. Navigarea în meniuri e fluidă și aplicațiile rulează la o viteză rezonabilă. Puteți adăuga widgeturi variate pe ecranele Home, iar terminalul vine și cu o aplicație de revista presei, care dispune de propriul widget.

Uneori în cazul tabletelor cu preț accesibil, Android Market nu este oferit pe device, dar Evolio include această funcție pe noua sa tableta, deci avem de unde descarca aplicații fără probleme. Trecând la aspectul multimedia, difuzorul din spate al tabletei își face treaba decent, după cum se aude și în recenzia noastră video. La playback-ul video am avut curiozitatea să vedem un film full HD de pe un stick USB și acesta a arătat excelent, deci o mare bilă albă pentru Evotab 2 la capitolul playback.

Tastatura virtuala Evolio Evotab 2

în ce privește inputul, avem o tastatură virtuală destul de comodă, dar care ocupa destul de mult loc pe ecran, mai ales în format landscape. Browserul web este cel standard din Android, deci nimic special aici. Observați că tableta Evolio a luat până și ecranul de blocare de la Honeycomb, care nu funcționează totuși chiar atât de precis. Un lucru pe care l-am observat la o utilizare îndelungată a acestui gadget este că uneori ecranul touch ratează niște atingeri, deci "uita" să răspundă complet unui swipe sau altor gesturi, dar asta nu se întâmplă prea des, deci e un caz izolat.

Recenzie video Evolio Evotab 2

Nu avem vreun widget special de socializare, astfel că va trebui să ne descurcăm cu aplicațiile oficiale Twitter, Facebook și Google+ pentru Android, care nu au nici o problemă să ruleze pe acest terminal. Avem la dispoziție și suită de aplicații specifice unei tablete Android, inclusiv Calendar, Gmail, YouTube, Google Maps, toate sincronizate cu contul meu Google și afișând entry-uri din calendari, emailuri aduse la zi și o listă de contacte aflată la îndemână.

Mobilissimo pe Evolio Evotab 2

Tableta are și un accesoriu tip husa cu tastatură, care îi sporește funcționalitatea și dacă acesta vi se pare genul de accesoriu specific unei tablete ieftine, aflați că și BlackBerry PlayBook a primit recent o husa de acest gen. Per total am apreciat experiența de utilizare a acestui device și nu pot să zic că a apărut frustrarea, că am avu parte de blocaje sau de prea multe force close-uri. Rețineți totuși că trebuie să știi să administrezi resursele unui astfel de device dacă vrei maximul de la el. și acum iată și ce am apreciat și ce mi-a displăcut la Evolio Evotab 2:

Ce mi-a plăcut a fost că:

 • tableta e foarte ieftină, poate cea mai ieftină tableta cu dotări hardware bune din România
 • Evotab 2 e ușor, stă bine în mâna utilizatorului, e ușor de folosit cu o singură mână
 • e capabilă de playback full HD, chiar de e stickul USB
 • are un port full USB
 • are o interfață originală, un skin de Honeycomb aplicat peste Gingerbread
 • nu are atât de mult lag că alte device-uri similare

și ce mi-a displăcut:

 • carcasa fragilă și LED-urile care se văd la întuneric
 • lipsa de butoane de volum, GPS, 3G integrat și nu prin dongle
 • durată mare a încărcării bateriei
 • butoanele care fac zgomote și joacă
 • volumul putea fi mai bun
 • ecranul nu răspunde mereu bine la comenzi

Evolio Evotab 2 este genul de tableta pe care alegi să o cumperi gândind cu buzunarul, mai degrabă decât cu inima, cu se întâmplă la iPad și iubitorii săi. Pentru cei cu buget restrâns astfel de tablete sunt excelente, deoarece îi introduc într-un segment de device-uri care în următorii ani va domina lumea. Suntem mereu întrebați la Mobilissimo.ro ce am alege între Allview Alldro Speed și Evolio Evotab 2. Eu consider că device-urile sunt diferite, deoarece le desparte aproape 100 lei diferența din preț. Ambele sunt tablete low end, dar spațiul de stocare, fluiditatea experienței și conectica (full USB) e de partea lui Evotab 2... și evident și prețul. în final alegerea vă aparține vouă și noi vă prezentăm opțiunile, iar decizia va depinde în măsură de 70% de bugetul vostru.

Preț Evolio EvoTab 2 în magazinele online:

Review Evolio Evotab 2:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×