Evolio Evotab Fun review - tabletă ultra accesorizată, cu garanție pe 5 ani, port HDMI, funcționare fără mult lag (Video)

6.504 ori
<b>Evolio Evotab Fun review - tabletă ultra accesorizată, cu garanție pe 5 ani, port HDMI, funcționare fără mult lag (Video)</b>A trecut ceva timp de la ultima tabletă cu branding românesc care a ajuns la Mobilissimo.ro și după ce ne-am clătit privirile cu Galaxy Note 10.1 și Nexus 7, astăzi vă prezentăm un review de tableta Evolio. E vorba despre Evotab Fun, probabil cea...

A trecut ceva timp de la ultima tabletă cu branding românesc care a ajuns la Mobilissimo.ro și după ce ne-am clătit privirile cu Galaxy Note 10.1 și Nexus 7, astăzi vă prezentăm un review de tableta Evolio. E vorba despre Evotab Fun, probabil cea mai celebră tableta de la Evolio în acest moment, prin prisma faptului că vine foarte accesorizata. Produsul costă 629 lei și vine la pachet cu încărcător de automobil, cradle pentru automobil cu ventuza pentru parbriz și obișnuitele cabluri și încărcătorul.

Evotab Fun dispune de o garanție pe 5 ani și se pare că la un moment dat a fost parte dintr-o ofertă specială pe eMAG.ro, dacă ne luăm după comentariile de pe site-ul retailerului. Oferta implica un preț de 550 lei. Trecând la design, aflați că nu e primul nostru contact cu tableta, pe care am pus mâna cu luni în urmă, atunci când nu avea nici măcar nume oficial. Tableta oferă o parte din spate cu textură soft touch, care confera un feeling elegant terminalului. Noul Evotab stă bine în mâna utilizatorului, dar și în cradle-ul sau special pentru masina, pe care l-am testat după cum se vede și în clipul de mai jos.

Spate Evolio Evotab Fun

Printre porturile tabletei se numără și un mini USB, HDMI, jack audio și avem la dispoziție și un slot microSD. Tableta cântărește 330 de grame și maoara 9.5 mm în grosime. Avem parte și de o cameră frontală de 2 megapixeli și de o serie de butoane, precum cele de volum, cel Escape și cel On/Off, toate în partea superioară a tabletei. în partea din spate se afla 3 mici grile curbate pentru difuzor și per total lookul tabletei este unul plăcut. Trecând la dotări ahrdware, Evotab Fun oferă un procesor Boxchip A10 de 1 GHz, cu GPU Mali de 400 MHz. Mai avem la dispoziție și 1 GB RAM DDR3, 8 GB memorie flash, slot microSD cu suport pentru carduri de până la 32 GB, iar ecranul este de 7 inch și suporta o rezoluție de 800 x 480 pixeli.

Butoane Evolio Evotab Fun

Porturi si conectori Evolio Evotab Fun

Ca OS avem Android 4.0 ICS fără personalizări din partea Evolio. La bordul tabletei se mai află și un receptor GPS High Vision HV5820 și un transmițător FM cu frecvențe de operare între 88 și 92 MHz. Aceste din urmă două aspecte au fost testate de noi în două clipuri video separate. Transmitatorul FM are o aplicatie speciala si implica utilizarea incarcatorului auto ca antenna si setarea frecventei casetofonului de masina pe frecventa din aplicatia de pe tableta.

Aceeasi tableta oferă conectivitate WiFi și e capabilă și de 3G, dar doar cu dongle atașat la portul mini USB. Sub carcasa noului Evotab se afla o baterie Li-Ion de 3000 mAh, care asigură cam 5-6 ore de funcționare.

Recenzie Evolio Evotab Fun

Evotab Fun e capabilă de playback video Full HD și vă prezentăm un clip de acest gen în recenzia video. Tableta suporta formaturi precum MKV, AVI și MP4, iar ca documente/cărți avem PDF, EPUB și TXT. De remarcat și faptul că backlighting-ul tabletei răzbate ușor din marginea acestui device, un aspect ușor neplăcut, care face că produsul să nu pară unul calitativ. în ce privește performanță, nu am avut parte decât de puțin lag și probleme de funcționare deloc, iar pe zona de benchmark-uri am comparat tableta Evolio cu Evotab 2, predecesorul său, cu Allview Alldro 2 Speed HD și cu Alldro 3 Speed.

Evolio Evotab Fun

în Quadrant Evolio Evotab Fun obține 1508 puncte, față de cele 1897 ale lui Evotab 2, de cele 2288 puncte ale lui Alldro 2 Speed HD și 1685 ale lui Alldro 3 Speed, deci nu pot să zic că stăm prea bine. în AnTuTu lucrurile arată mai bine, nouă tableta obținând 3207 puncte, în vreme ce rivalii Allview scot sub 3000 de puncte. în NenaMark 2 își spun cuvântul GPU-ul și rezoluția și obținem 32.8 FPS, față de cei 22.7 FPS la Evotab 2, 22.2 FPS la Allview Alldro 2 Speed HD și 22 FPS la Alldro 3 Speed. în fine, în Vellamo obținem 850 de puncte, sub Evotab 2, care scoate 930 de puncte și peste Alldro 3 Speed, care a scos doar 672 puncte.

Android 4.0 ne pune la dispoziție obișnuită zona de multitasking din partea stângă jos, pe bază de swipe și Setările/Notificările din partea dreaptă jos. Tastatura virtuală e comodă, iar viteza browserului este decentă, dar nu mai mult de atât. Testând playback-ul audio am fost mulțumit de volumul difuzorului, dar la maxim acesta face tableta să vibreze. și basul sună bine și melodiile se aud OK. în ce privește playback-ul video, aici am de obiectat în privința unghiurilor de vizualizare și a luminozității, ambele aspecte la care tableta suferă.

Evolio Evotab Fun suport de masina, incarcator si GPS Mireo

La pachet cu tableta primim și Evobook, cu rol de reader pentru cărți digitale și magazin de cărți, plus Kingsoft Office, care se ocupă de partea de productivitate. Impresia totală este că această tabletă își face treaba foarte bine, având în vedere prețul sau și așteptările pe care le presupune acest. Pentru GPS am testat soluția Mireo, care a găsit destul de greu satelitul necesar, dar după ce a făcut-o s-a comportat destul de bine. Schimbările de ruta și direcție sunt acceptate destul de ușor și lista de străzi și puncte de reper este destul de amplă. Mi-a plăcut și funcția care detectează distanța față de benzinării sau alte puncte de interes.

și acum momentul verdictului, care prespune argumente pro și contra pentru achiziția tabletei. Iată argumentele Pro:

 • accesorii auto care vin cu tableta și ușurință de utilizare că GPS
 • transmițător FM, care folosește încărcătorul auto ca antena
 • Android 4.0 la bord că OS
 • pret accesibil
 • designul plăcut, elegant, carcasa soft touch în spate
 • difuzor bun în partea din spate
 • multe formaturi suportate
 • port HDMI la dispoziție

și aspecte contra:

 • ușor lag la trecerea între aplicații
 • unghiuri de vizualizare dezamăgitoare
 • bateria nu rezista prea mult
 • probleme cu ecranul (backlighting lateral)
 • tableta vibrează când ascultați muzică la maxim

Notă pentru design a lui Evotab Fun este de 8 din 10 și tot 8 din 10 primește și pentru hardware și sistem de operare și interfața. Media este de 8 și aceasta este și nota finală pentru tableta brandului românesc Evolio. Ne-au cucerit în special funcția de navigare, transmițătorul FM, designul plăcut, portul HDMI și prețul.

Review Evolio Evotab Fun
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×