Huawei MatePad Pro review detaliat în română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

6.696 ori
<b>Huawei MatePad Pro review detaliat în română (Evaluare Mobilissimo)</b>Nu testam tablete prea des, dar şi când o facem avem grijă să fie un laptop killer sau iPad Pro Killer. Aşa se poziţionează Huawei MatePad Pro şi uitându-te la preţul de 2499 lei e mai avantajos decât un iPad Pro, asta e clar. De aici până la killer e o..

Introducere

Nu testam tablete prea des, dar şi când o facem avem grijă să fie un laptop killer sau iPad Pro Killer. Aşa se poziţionează Huawei MatePad Pro şi uitându-te la preţul de 2.399 lei e mai avantajos decât un iPad Pro, asta e clar. De aici până la killer e o cale lungă de parcurs şi veţi afla pe parcursul recenziei dacă îi iese acestui dispozitiv. Până una alta, are ce îi trebuie: procesor puternic Kirin 990, un corp din sticlă şi metal, inaugurează încărcarea wireless (inclusiv inversă) pe tablete şi e şi primul model cu camera selfie decupată în ecran. Display-ul are diagonală de 10.8 inch și rezoluţie generoasa. 

Am testat tableta cu un stylus şi o husă cu tastatura la pachet şi pe final am făcut chiar mirroring cu un Huawei P40 Pro. Tableta de 10.8 inch a fost anunţată în decembrie 2019, dar la noi în România a ajuns puţin mai târziu. În ce măsură e bună pentru muncă, joacă şi alte activităţi aflaţi din recenzie.

Design Huawei MatePad Pro

Subţire, ergonomica, comodă

Huawei MatePad Pro este tableta flagship cu care Huawei se prezintă pentru duelul cu Galaxy Tab S6 şi iPad Pro, poate şi Tab S7 pe viitor. Are câteva propuneri interesante şi premiere şi aş aminti aici orificiul din ecran pentru camera selfie sau spatele din sticlă.

Video-review Huawei MatePad Pro, secțiunea Design

E un panou interesant de sticlă, aparent din fibră de sticlă dacă mă iau după ce scrie pe Internet. La atingere se simte mai degrabă că plastic combinat cu metal şi are o aderentă excelentă. Nici nu atrage prea multe amprente şi grăsime. Tableta măsoară 7.2 mm în talie, are o rama din aluminiu şi zona frontală acoperită cu sticlă. Cântăreşte doar 460 grame, ceea ce o face uşoară la o diagonală de 10.8 inch. Pe lângă variantele gri/albastre şi albe există şi modele acoperite cu piele vegană pe spate, portocalie sau verde.

Ca idee, tableta e cu 10 grame mai uşoară decât iPad Pro 2020, modelul de 11 inch. Singura mea plângere la design e amplasarea butonului Power. Ar fi mai comod în stânga sus (cu tableta în landscape), decât pe lateral. Mereu sunt tentat să apăs pe butoanele de volum care sunt stânga sus, decât pe cel Power care e lateral. Poate şi acel decupaj în ecran e puţin cam mare, dar te poţi obişnui cu el rapid. Ce e sigur e că tableta e comodă şi nu mi-au obosit mâinile nici măcar după ore bune de jocuri sau filme.

Construcţia e solidă şi premium.

Display Huawei MatePad Pro

Aproape la fel de bun ca un AMOLED, impecabil pentru un LCD

Huawei MatePad Pro are un ecran IPS LCD de 10.8 inch, dar unul de calitate, aş bănui că furnizat de BOE Display. Rezoluţia e generoasă, la 2560 x 1600 pixeli şi avem şi muchii înguste, poate mai înguste decât la cele mai noi tablete Samsung şi Apple. Vestea bună e că deşi sunt aşa înguste nu veţi apăsa din greşeală pe elemente de UI.

Video-review Huawei MatePad Pro, secțiunea Display

Că experienţa de vizualizare am remarcat că avem bare negre sus şi jos la playback video, probabil pentru a masca acel decupaj în ecran în mod simetric. Nu sunt foarte late, dar sunt vizibile totuşi şi pot deranja. Poate s-a dorit şi o imagine complet dreptunghiulară şi neafectată de colţurile curbate ale panoului. În rest avem culori vii, unghiuri largi de vizualizare şi m-a mulţumit şi luminozitatea. Când am făcut poze cu tableta în plin soare de 35 de grade am distins OK ce se vedea pe display, deci nu sunt probleme nici cu contrastul.

La o privire rapidă în jocuri şi filme nu ai zice că un LCD, ci se apropie de un AMOLED. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 443 LUX. Depăşim Samsung Galaxy Tab S6 şi pe Galaxy  Tab S5e, dar suntem sub Nexus 7 2013 şi Galaxy Tab S2. Ştiu, repere vechi, dar nici noi nu prea testăm tablete aşa des. Cert e că ecranul e luminos. Setările sale includ reglaje de luminozitate, moduri de culoare, care pot fi setate pe Natural sau Color Mode, cu sub reglajele Normal sau Vivid.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei MatePad Pro 13.2950 (LUX)
  • 2.Samsung Galaxy Tab S9 FE+879 (LUX)
  • +
  • 12.Huawei MatePad Pro443 (LUX)
  • 13.Apple iPad 9.7 (2018)440 (LUX)
  • 14.Samsung Galaxy Tab S 8.4432 (LUX)
  • 15.Lenovo Yoga Tab 3 Pro429 (LUX)
  • 16.Huawei MatePad 10.4 2022428 (LUX)
  • 17.ASUS Memo Pad 7 ME572C420 (LUX)
  • 18.Samsung Galaxy Tab S4418 (LUX)
  • 19.Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G418 (LUX)
  • 20.Samsung Galaxy Tab S6416 (LUX)

Avem şi reglaje de temperatura a culorii: Default, Warm şi Cool, dar şi Eye Comfort, Ebook Mode şi Dark, pentru a vă scăpa de problemele cu ochii după ore bune de stat cu privirea în tableta pe întuneric. Un ecran de calitate.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Huawei MatePad Pro, Huawei MatePad Pro 5G8,7910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×