Review Acer Iconia Tab A200 - tabletă Tegra 2 roșie ca un Ferrari, nu la fel de rapidă (Video)

2.396 ori
<b>Review Acer Iconia Tab A200 - tabletă Tegra 2 roșie ca un Ferrari, nu la fel de rapidă (Video)</b>Trebuie să recunosc că până acum la Mobilissimo.ro nu prea am testat terminale Acer, fiind ocupați cu branduri mai proeminente pe piața tabletelor Android, cum ar fi ASUS sau Samsung. De aceea contactul cu Acer Iconia Tab A200 a fost binevenit,...

Trebuie să recunosc că până acum la Mobilissimo.ro nu prea am testat terminale Acer, fiind ocupați cu branduri mai proeminente pe piața tabletelor Android, cum ar fi ASUS sau Samsung. De aceea contactul cu Acer Iconia Tab A200 a fost binevenit, tableta fiindu-ne oferită în teste de către firmă eta2U din Timișoara. Ce ne-a plăcut și ce ne-a dezamăgit la acest model care a debutat la începutul acestui an aflați în rândurile următoare și în recenzia video de mai jos.

Avem de-a face aici cu un terminal care costă 1.699 lei, în varianta roșie cu WiFi și 8GB spațiu de stocare. Găsiți însă această tabletă și la prețul de 1.639 lei la alt retailer, în varianta gri respective 1.829 lei pentru varianta de 32 GB. Din start se remarcă suprafața cauciucată din spatele tabletei, cu rol de creștere a aderentei, dar și a rezistenței terminalului. în plus, nu avem nici o cameră în partea din spate, un alt aspect remarcat rapid. Tableta este grea și groasă, solicitând din plin încheietura mâinii utilizatorului, mai ales la utilizarea cu o singură mână.

Acer Iconia Tab A200 spate

Observăm și difuzoarele duale din partea din spate, care își fac treaba bine, plus o gamă variată de porturi, care include atât un full USB, cât și un microUSB și jack audio. Avem și un slot microSD acoperit de un capac special, sub care se ascunde și un buton pentru resetare. Din păcate nu avem și un port HDMI aici, deși ar fi fost binevenit la acest preț. Tableta dispune de o cameră frontală și de un display glossy, iar pe lângă butoanele de volum și cel On/OFF are și un buton pentru blocarea orientării ecranului.

Difuzoare Acer Iconia Tab A200

Acer Iconia Tab A200 - porturi

Acer Iconia Tab A200cântărește 700 de grame și măsoară 12.4 mm, deci aparține categoriei grele de tablete. Ecranul său este unul de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iar tableta este disponibilă la nivel internațional în variante de 8, 16 sau 32 GB, când vine vorba de memoria internă. Alte dotări includ 1 GB RAM, WiFi, Bluetooth 2.1, portul USB 2.0, camera frontală de 2 megapixeli pentru videoconvorbiri și procesorul dual core Nvidia Tegra 2 de 1 GHz. Avem la dispoziție și un GPU ULP GeForce, care și-a dovedit tăria în jocul Dead Trigger, al cărui review îl vedeți aici.

Prezentare Acer Iconia Tab A200

în fine, avem la bord și un accelerometru, giroscop, dar se pare că nu avem GPS pe această tabletă, iar ca baterie beneficiem de o unitate Li-Polymer de 3.260 mAh, care oferă cam 8 ore de funcționare. Iconia Tab A200 rulează Android 4.0.3 într-o variantă personalizată de Acer, care implică atât un lockscreen modificat, cu 4 opțiuni personalizabile în inelul de deblocare, cât și faimosul Acer Ring UI. Observați de-a lungul navigării în meniurile Home ale tabletei un mic cerc verde în partea inferioară a ecranului.

Acer Iconia Tab A200 - meniu personalizat

Ei bine apăsând acel cerc se va deschide o interfață circulară, punând la dispoziție funcții că screenshot, modificarea volumului, galerie, lista de bookmark-uri și motorul de căutare. și aceste opțiuni sunt în mod evident personalizabile. Un lucru bun este că Acer Ring nu încetinește experiența de utilizare a tablete, dar sincer să fiu acesta este mai degrabă un artificiu decât o funcție utilă. Trecând printre widgeturi și ferestre multiple simți totuși puțin lag la această tabletă, dar dacă vorbim despre performanță, să lăsăm benchmark-urile să vorbească.

în Quadrant Acer A200 a scos 1907 puncte, față de cele 1800 ale lui Motorola Xoom 2 și cele 2647 puncte ale lui Samsung Galaxy Tab 2 10.1. și asta în vreme ce saltul de la Tegra 2 la Tegra 3 se simte pe ASUS Transformer Pad 300, care a scos 3600 de puncte în Quadrant. Trecând la Vellamo, în acest benchmark tableta a scos 1290 de puncte, deci peste Xoom 2, cu ale sale 1000 de puncte și peste Galaxy Tab 2 10.1, cu ale sale 914 puncte. Interesant este că nici de Transformer Pad 300 nu a fost departe tableta Acer, modelul ASUS scoțând 1320 de puncte.

Acer Iconia Tab A200 - Quadrant

în fine, în NenaMark 2 am înregistrat 25.7 fps pe Acer Iconia Tab 200, peste Xoom 2 cu 19 fps și Galaxy Tab 2 10.1 cu 18.6 fps, deci gaming-ul de calitate era garantat. Apoi a urmat testarea experienței multimedia, cu playback audio și video. Difuzoarele se aud bine, rezonabil ca volum, iar claritatea este OK, în vreme ce playback-ul video arata și el destul de bine, câtă vreme nu sunteți în bătaia soarelui cu acest ecran glossy. în rest, știți deja la ce să vă așteptați de la Android 4.0.3 pe o tabletă de 10 inch, fie că e vorba de zona de multitasking, zona de setări din partea dreaptă jos (cu setări speciale pentru Acer Ring) sau zona de aplicații/widgeturi accesată din partea dreaptă sus.

Recenzie Acer Iconia Tab A200

Ce scoate în evidență acest device este colecția de widgeturi unice Acer, cum ar fi cel pentru ceas și vreme să cel de socializare. Acer a inclus pe tableta și câteva aplicații interesante precum Clear Fi, un player video/foto/audio cu interfața învechită și care permite accesarea colecției multimedia de pe terminal. în plus avem și file managerul Astro la dispoziție, Lumi Read cu rol de magazin de cărți digitale și e-reader și Social Jogger drept funcție de socializare. Social Jogger integrează Twitter și Facebook și permite navigarea între statusuri prin rotirea unui slider semicircular din partea dreaptă a ecranului.

Mi-a plăcut mai mult aplicația Aupeo, un player radio care vă oferă muzica în funcție de starea de spirit și are o interfață compactă și plăcută. și acum să dăm și un verdict pentru această tabletă dual core Tegra 2.

La capitolul plusuri avem următoarele:

 • Android 4.0 disponibil pe acest terminal, care inițial a fost anunțat cu Honeycomb
 • Acer Ring arata destul de interesant și e ceva original în rândul tabletelor din ziua de azi
 • multe aplicații noi/interesante la pachet cu tableta
 • port USB 2.0
 • calitate audio și video rezonabilă
 • aderenta foarte bună și rezistența la contacte dure, datorită suprafeței cauciucate

și că minusuri am găsit aceste aspecte:

 • lipsa de port HDMI
 • tableta e grea, groasă și incomodă
 • pentru o tabletă dual core Iconia Tab A200 e destul de scumpă
 • tableta are lag uneori după o utilizare intensă
 • viața bateriei nu e impresionantă
 • lipsa camerei principale

Pentru design tableta primește nota 8 din 10, pentru hardware 6 și un 7 pentru OS și UI. Nota totală este de 7 din 10 și mulțumim eta2U pentru tableta oferită în teste. Vă așteptam cu feedback pe forum și comentarii pe YouTube pe canalul Mobilissimo.ro.

Review Acer Iconia Tab A200

Acer Iconia Tab A200
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×