Review Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition - tableta olimpică ia zero medalii de la noi, vine cu probleme grave (Video)

Autor:  | Publicat în:  Acer 2.273 ori
<b>Review Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition - tableta olimpică ia zero medalii de la noi, vine cu probleme grave (Video)</b>Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition face parte din seria de gadgeturi branduită cu ocazia Olimpiadei de la Londra, ediția 2012, care începe în această săptămână. Acest terminal ne-a fost oferit în teste de către firmă din Timișoara Eta2U și...

Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition face parte din seria de gadgeturi branduită cu ocazia Olimpiadei de la Londra, ediția 2012, care începe în această săptămână. Acest terminal ne-a fost oferit în teste de către firmă din Timișoara Eta2U și dacă sunteți curioși de prețul sau, aflați că evoMAG.ro o vinde la prețul de 2.085 lei, dar în varianta standard și nu olimpică. Din start trebuie să vă spun că acest model are probleme și unele chiar grave. Hai să aflăm care sunt ele.

în primul rând veți observa că designul nu s-a schimbat aproape deloc față de tableta Acer Iconia Tab A200, ba chiar a fost înrăutățit, fiind mutat în mod inexplicabil portul microUSB în partea inferioară a tabletei, în loc de lateral. De asemenea, spatele cauciucat de la A200 a fost înlocuit pe A510 cu o zonă plastificata, care oferă un feeling de rezistență, dar nu și aceeași aderentă a cauciucului. Tableta este grea, masivă și destul de greu de ținut în mână, astfel că după 10 minute de gaming veți vrea să luați o pauză.

Spate Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition

Terminalul nu dispune de un port full USB, ceea ce consider un mare minus, dar măcar primim la pachet un adaptor USB, cu care putem atașa atât un stick USB, cât și tastaturi și un mouse. Acer Iconia Tab A510 cântărește 680 de grame și măsoară 10.2 mm în grosime, deci e departe de ideea de tableta slim. și aici apar și problemele. O privire în partea de sus a ecranului ne permite să observăm că iluminarea ecranului răzbate prin marginea acestui display de 10.1 inch, o problemă hardware neplăcută, dar sesizabila doar dacă te uiți cu atenție.

Port micro USB Acer Iconia Tab A510

Va mai spun și că Acer a retras de pe piața modelele Acer Iconia Tab A510 și A511, afirmând că au probleme hardware, dar fără a specifica detalii despre acestea. Apoi în mod bizar modelele A510 Olympic au continuat să fie produse și lansate, iar Amazon-ul și Best Buy sunt pline de clienți care se plâng de erori ale modelului olimpic. și ghiciți ce... ele sunt aceleași ca la A510 standard! La urma urmei ce separată cele două versiuni? Doar logo-ul cu inelele olimpice de pe spatele tabletei. Să vă spun teoria mea: Acer ar fi dorit să retragă toate unitățile A510, dar au avut un contract cu organizatorii Olimpiadei de la Londra și au fost obligați să pună în vânzare tabletele chiar și cu defect. Cel puțin așa cred eu... altfel nu îmi explic aceste probleme, care includ și resetări din senin, printre altele.

în fine, revenind la recenzia noastră, tableta încorporează un display de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iar la un preț de 2000 de lei aș fi dorit un ecran Full HD, dacă se poate. Alte dotări ale modelului includ difuzoare stereo, cu tehnologie Dolby Mobile, care implică și câteva setări speciale Treble și Bas în zona Settings a tabletei. Avem și 32 GB de stocare la dispoziție, 1 GB RAM, WiFi, Bluetooth 2.1, port microUSB 2.0 și o cameră de 5 megapixeli în partea din spate, cu suport pentru captura video 1080p. în partea frontală se afla o cameră de 1 megapixel.

Porturi Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition

Sub carcasa lui Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition se afla un procesor quad core Tegra 3 de 1.3 GHz, care permite rularea lui Android 4.0 ICS. în fine, tableta are și GPS, accelerometru, giroscop, busola digitală și vine în variante de culoare neagră sau argintie, dar asta nu contează, deoarece nu va cumpăra nimeni acest model cu probleme. Bateria să este o unitate Li-Ion de 9800 mAh, care asigură cam 12-13 ore de funcționare, chiar 15 în condiții optime, ceea ce este totuși un plus.

Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition - Quadrant

Aici apare și o problemă: tableta se încarcă în 8 ore sau chiar 10, ceea ce devine foarte deranjant. Trecând la zona de benchmark, am scos 2364 de puncte în Quadrant, față de cele 4600 ale lui ASUS Infinity sau cele 3700 ale lui ASUS Transformer Pad 300, ambele dotate tot cu procesor quad core Tegra 3, deci e o problemă aici. în AnTuTu am scos un foarte bun scor de 11.046, pe care îl comparăm cu cel de 11.700 al lui ASUS Transformer Pad Infinity 700, sau cel de 10.000 al lui Pad 300. în NenaMark 2 am obținut 59.9 FPS, față de cei 46 FPS ai lui Pad 300 și 34.6 FPS ai lui Infinity Pad 700, dar acesta din urmă are de mișcat mai mulți pixeli pe o rezoluție full HD, deci se justifică astfel.

Camera foto Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition

Pe zona de video și audio nu am obiecții, deoarece tableta se aude OK, are acele setări audio în plus, iar clipurile video și filmele se văd excelent. Camera a fost o surpriză plăcută, trebuie să recunosc, mai ales că nu aveam cine știe ce așteptări. Aveți mai jos o mostră foto și apoi una video. Tableta filmează 1080p și e capabilă și să realizeze panorame, dar nu vă așteptați la preta multe opțiuni foto. Camera nu are bliț, rețineți acest aspect! Mai menționez și că avem pe acest model Acer Iconia și un port HDMI pentru cei care vor să conecteze tableta la televizor de exemplu.

Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition

Interfața a fost personalizata exact ca pe Acer Iconia Tab A200, cu acel inel Acer Ring UI, care oferă acces la funcții că screenshot, galerie, volum sau browser, evident toate personalizabile. în plus avem și acea modalitate de scroll între bookmark-uri într-un mod arătos. Tot un inel deblochează și tableta, cu 4 opțiuni personalizabile la dispoziție.

Acer Ring UI - Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition

în rest primim câteva widgeturi unice și aceleași aplicații de pe Acer Iconia Tab A200, plus funcția Acer Print, cu care vă conectați la o imprimantă wireless. Avem parte de aplicația radio online Aupeo, care arata și se mișca OK, de playerul învechit Clear.fi, care pare din anii 90 și de Lumi Read, o aplicație decența de e-reading. Cam în asta constă personalizarea software a acestui model Iconia. și acum a venit momentul pentru plusuri și minusuri, deși e clar în ce direcție înclina balanța.

Iată care sunt plusurile tabletei:

 • bateria oferă aproape 15 ore de funcționare
 • interfața Ring UI arată bine
 • aplicațiile incluse sunt decente
 • camera e o surpriză plăcută

și că minusuri avem următoarele:

 • multe buguri, erori și probleme
 • rezoluție scăzută
 • nu are port full USB
 • bateria se încarcă FOARTE greu
 • ecranul are probleme
 • designul identic cu modele Iconia mai vechi
 • nu are nimic în plus față de Iconia Tab A510
 • se încălzește excesiv

Să vă explic acum și ce în constă problema principală a tabletei: se resetează din senin (se întâmplă și în video review) și face un fâsâit teribil în difuzoare, de parcă ar exploda terminalul. Dacă nici asta nu merită o notă 2 din 10 la hardware, atunci nu știu ce merită. La design tableta primește nota 6, iar la interfața și OS 7, pentru un total de 5 din 10. Verdictul este clar: nu cumpărați acest produs, cel puțin până nu se rezolvă problemele sale hardware. E păcat că un reprezentant al fenomenului Olimpic din 2012 să fie categorisit astfel, dar asta e... Pentru discuții vă așteptam în zona de comentarii, pe Forum și canalul nostru YouTube. Mulțumim Eta2u pentru tableta oferită în teste.

Review Acer Iconia Tab A510 Olympic Edition

Acer Iconia Tab A510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×