Review Allview Alldro 3 Speed - deja vu de 999 lei cu Android 4.0, cameră și difuzoare neimpresionante (Video)

Autor:  | Publicat în:  Allview 4.979 ori
<b>Review Allview Alldro 3 Speed - deja vu de 999 lei cu Android 4.0, cameră și difuzoare neimpresionante (Video)</b>Probabil vă amintiți că în urmă cu puțin timp v-am prezentat recenzia unei tablete numite Yarvik Gotab Zetta. Ei bine, acest model era de fapt o tabletă chinezească produsă de compania EKEN și rebranduita în Olanda drept Yarvik. Acum, exact...

Probabil vă amintiți că în urmă cu puțin timp v-am prezentat recenzia unei tablete numite Yarvik Gotab Zetta. Ei bine, acest model era de fapt o tabletă chinezească produsă de compania EKEN și rebranduită în Olanda drept Yarvik. Acum, exact aceeași tabletă a ajuns în România unde a fost rebranduita Allview Alldro 3 Speed. Aceasta este sora geamănă a lui Yarvik GoTab Zetta și aduce în plus doar 8 GB spațiu de stocare extra.

Allview Alldro 3 Speed costă 999 lei și dacă vreți să aflați identitatea sa reală, aflați că terminalul este cunoscut în China drept EKEN A90. Lansată în iunie, această tabletă vine cu un design identic cu al lui Yarvik GoTab Zetta, deci fără buton Home în partea frontală, cu carcasa destul de slim și margini mari în jurul ecranului. Gadgetul are un feeling solid și pare destul de rezistent, iar toate porturile și sloturile sale se afla pe aceeași parte laterală.

Porturi Allview Alldro 3 Speed

Tableta dispune de un port mini HDMI, două porturi microUSB, un Host și un Slave, jack audio, port pentru incardare, slot microSD și buton On/OFF pe aceeași parte. Acesta din urmă e prea mult adâncit în tableta astfel că trebuie să aveți unghii pentru a-l apăsa cumt rebuie. Allview Alldro 3 Speed măsoară 9.9 mm în grosime, cântărește 635 de grame și în partea de spate ni se prezintă cu o cameră de 2 megapixeli fără bliț și difuzorul audio. în partea superioară mai avem un buton Escape și butoanele de volum, care sunt multifuncționale și au și rol de taste Home și Menu. Atunci când le țineți apăsate ele își îndeplinesc rolul de butoane de volum, ceea ce mi se pare destul de deranjant.

Allview Alldro 3 Speed

Noul terminal Allview vine cu un display IPS LCD capacitiv multitouch de 9.7 inch, cu rezoluție de 1024 x 768 pixeli și aspect ratio 4:3. La interiorul acestui produs chinezesc rebranduit în România se afla un procesor Allwinner A10 Boxchip Cortex A8 de 1.2 GHz, iar ca GPU avem un Mali 400 MP 4 core, același GPU de pe Samsung Galaxy S II, deci experiența de gaming va fi decentă. Alte dotări includ 16 GB spațiu de stocare, față de cei 8 GB de pe Yarvik, plus 1 GB RAM DDR3 și slot microSD pentru până la 32 GB spațiu de stocare extra.

Allview Alldro 3 Speed

Tableta nu dispune de GPS sau Bluetooth, iar la conectivitate 3G are acces doar prin dongle. Pentru a atașa un stick USB, mouse, tastatura, dongle-uri veți folosi un adaptor care se conectează la portul microUSB al tabletei și vine la pachet cu aceasta. Allview Alldro 3 Speed suporta WiFi și are o cameră de 2 megapixeli în spate, plus una frontală VGA. Tableta suporta output video 2160p via HDMI și o gamă largă de formaturi video, de la AVI la MOV și de la MPEG la FLV și MKV. Bateria să este o unitate Li-Polymer de 3.7 V și 7800 mAh, care asigură cam 6 ore de funcționare și 260 de ore de standby.

Din păcate bateria se încarcă foarte greu și va fi nevoie uneori de peste 3-4 ore pentru încărcare full. Terminalul rulează Android 4.0.3 ICS fără vreo personalizare din partea Allview. Hai să vedem cum stăm la capitolul benchmark-uri. Allview Alldro 3 Speed scoate 1685 de puncte în Quadrant, aproape de cele 1748 ale lui Yarvik GoTab Zetta, dar mult sub cele 2600 ale lui Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Amintesc de această tabletă deoarece ea costă doar cu 200-300 mai mult decât Allview Alldro 3 Speed și servește drept punct de referință.

în fine, tableta Allview de față îl depășește pe Motorola Xoom 2 8.2 în Quadrant, deoarece tableta americană scoate doar 1663 puncte. Trecând la benchmark-ul AnTuTu, aici tableta Allview obține 2959 puncte, față de cele 2956 ale lui Yarvik și cele 5000 ale lui Samsung Galaxy Tab 2 7.0. Xoom 2 8.2 e tot inferior, cu doar 2862 puncte. în NenaMark 2 am atins 22 FPS, exact ca Yarvik și destul de aproape de cei 26 FPS ai lui Galaxy Tab 2 7.0, dar peste cei 19 FPS ai lui Xoom 2 8.2.

în benchmark-ul Vellamo Allview Alldro 3 Speed nu sta prea bine, obținând 672 de puncte, față de cele 1000+ ale lui Xoom 2 și Galaxy Tab 2 7.0. Am realizat și un test multimedia al tabletei, cu playback video, audio și camera analizate. La playback-ul video nimic de obiectat, poate pe seama luminozității, care ar fi putut fi mai mare totuși. Unghiurile de vizualizare sunt decente, iar calitatea și claritatea sunt OK. în ce privește playback-ul audio, volumul este de apreciat, dar și nu modul în care se aude muzica. Parcă îi lipsește basul și parcă ai asculta într-o sală mare toate melodiile, în mod bizar.

recenzie Allview Alldro 3 Speed

Camera de 2 megapixeli nici nu merită menționată, având o interfață cu lag și nedescurcandu-se deloc atât în condiții low light, cât și la lumina zilei. Toate fotografiile încercate de noi au ieșit cu mult zgomot și grainy. Aflați că tableta vine la pachet cu Bitdefenfer Mobile Security trial pe 90 de zile, suporta Google Play Store (menționăm asta deoarece unele modele ieftine nu îl suportă) și v-am prezentat în recenzie și browserul sau web și tastatura virtuală QWERTY. Aceasta din urmă este comodă de utilizat, în vreme ce browserul își face treaba acceptabil dar nu este vreun Chrome for Android asta e sigur.

Allview Alldro 3 Speed Mobilissimo

Hai să vedem și ce plusuri și minusuri are tableta. Iată ce plusuri i-am găsit acestui model Allview de 9.7 inch:

 • prezența portului HDMI, ieșire 2160p
 • două porturi microUSB plus adaptor
 • Android 4.0.3 ICS cu multitasking și UI plăcut
 • volum audio bun, dar calitate nu prea
 • multe formaturi media suportate, video arată bine
 • designul destul de slim

și la aspecte negative enumeram:

 • durata de viață prea scurtă a bateriei (6 ore) și încărcarea prea lungă
 • camera neglijabilă
 • luminozitatea scăzută a ecranului
 • prețul în comparație cu concurența (mai puneți 200 lei și luați un Galaxy Tab 2 7.0)
 • lipsa de personalizări software
 • butoanele de volum multifuncționale

Per total Allview Alldro 3 Speed primește nota 6 pentru design, 7 pentru hardware și 7 pentru sistem de operare și interfața, pentru un total de 6.66, exact ca modelul Yarvik GoTab Zetta - poate cu un plus pentru cei 16 GB de spațiu? Mulțumim Allview pentru că ne-a oferit tableta în teste și așteptam acum și noile telefoane Alldro lansate recent. Vă așteptam cu feedback pe Forum, canalul YouTube și Mobilissimo.ro în special cu privire la această tabletă de 999 lei.

Review Allview Alldro 3 Speed

Allview Alldro 3 Speed
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×