Review E-Boda Supreme X80 Dual Core: preț bun, design solid, buguri și lag (Video)

6.001 ori
<b>Review E-Boda Supreme X80 Dual Core: preț bun, design solid, buguri și lag (Video)</b>V-am obișnuit la Mobilissimo.ro cu review-uri pentru tablete sub branding românesc de la Evolio sau Allview. Ei bine, astăzi intra în peisaj și E-Boda cu modelul Supreme X80 Dual Core, o tabletă de 8 inch cu un accesibil preț de 699 lei....

V-am obișnuit la Mobilissimo.ro cu review-uri pentru tablete sub branding românesc de la Evolio sau Allview. Ei bine, astăzi intra în peisaj și E-Boda cu modelul Supreme X80 Dual Core, o tabletă de 8 inch cu un accesibil preț de 699 lei. Comparațiile cu Allview TX1 Quasar sunt inevitabile, acela fiind la rândul său un model de 8 inch, dar hai să vedem dacă E-Boda Supreme X80 merită comparat cu rivalul său Allview sau nu.

în primul rând designul acestei tablete e unul solid și amintește de iPad și de o tabletă Allview Alldro mai veche. Carcasa este fabricată din aluminiu, tableta se încarcă via microUSB și vine la pachet cu o pereche de căști din material ieftin, ca și încărcătorul. Avem acea poziție stranie a butonului On/Off cu care nu ne-am obișnuit încă și pe care îl confundăm mereu cu cel Home și rețineți că nu există butoane fizice de volum pe acest device, ci doar virtuale.

E-Boda Supreme X80 Dual Core

După cum vedeți și în video review, tableta se confruntă cu lag când iese din standby după ce apăsați pe butonul On/Off. Dacă vreți dimensiuni, ei bine E-Boda Supreme X80 Dual Coremăsoară 9 mm în grosime și cântărește 430 de grame, în condițiile în care un iPad Mini cântărește 308 grame și are diagonală similară. Difuzoarele din spate arăta bine și o să vedeți că sunt și puternice. Avem și un port HDMI pe această tabletă, după cum puteți vedea în video review.

Spate E-Boda Supreme X80 Dual Core

Trecând la hardware, E-Boda Supreme X80 pune la bătaie un procesor Amlogic Dual core de 1.5 GHz și un GPU Mali quad core, plus 1 GB RAM DDR3, 8 GB memorie internă și slot microsD cu suport pentru maxim 32 GB. Ecranul de 8 inch suporta rezoluție de 1024 x 768 pixeli și este multitouch în 5 puncte. Tableta are și camere duale, de 2 MP în spate și VGA în partea frontală. Alte dotări includ un G Sensor, WiFi și o baterie de 4400 mAh, care pierde 60% din nivelul său după o oră playback video pe YouTube cu 100% luminozitate și 40 de minute de gaming. Puteți atinge cam 3-4 ore de funcționare dacă forjați tableta sau 5 ore dacă administrați chibzuit consumul.

Camera lui E-Boda Supreme X80 Dual Core

Trecând la zona audio, E-Boda X80 ne-a încântat la acest capitol, cu un volum bun, dar sub tabletele Allview, bas bun și claritate bună a vocilor și chitarelor. Volumul putea fi totuși puțin mai ridicat... Trecând la playback-ul video, aici ne-am confruntat cu unghiuri de vizualizare dezamăgitoare, dar și culori vii și o luminozitate OK, dar încă o dată sub cea oferită de o tabletă Allview. Camera e neglijabilă și e de ajuns să menționăm că suportă touch focus și că are opțiune panorama inclusă.

Recenzie E-Boda Supreme X80 Dual Core

Rezultatul capturii sale e plin de noise și trecând mai departe analizăm performanta tabletei cu ajutorul benchmark-urilor, unde am avut o surpriză plăcută. Am comparat această tabletă cu Allview Quasar și Nexus 7, cu prima pentru că au aceeași diagonală și cu Nexus 7 pentru că acest model e un etalon al tabletelor de sub 10 inch. în Quadrant, E-Boda X80 obține 4818 puncte, depășindu-l pe Allview Quasar, care obține 2600 de puncte și Nexus 7, cu 3656 puncte.

în AnTuTu am obținut 11.800 de puncte cu E-Boda X80, în vreme ce Allview Quasar a obținut 5863 puncte, iar Nexus 7 a atins 10.950 puncte. în NenaMark 2 am obținut 49.1 FPS cu tableta E-Boda, în vreme ce tableta Allview a atins 15.7 FPS, iar Nexus 7 55.8 FPS. Asta înseamnă că avem un GPU de calitate pe tableta E-Boda. în schimb în Vellamo și Browsermark am fost depășiți de rivali, astfel că Supreme X80 a obținut 893 puncte în Vellamo, iar Allview Quasar 1012 puncte, în vreme ce Nexus 7 a înregistrat 1733 puncte. și în Browsermark a fost superioară tableta Allview Quasar, cu aproximativ 500 de puncte.

Tablete E-Boda

și acum trecând la probleme mai serioase, tableta E-Boda are unele probleme cu resetări din senin, lucru care ni s-a întâmplat de cel puțin 3 ori de-a lungul testării tabletei. în plus, butonul On/Off și declanșarea sa suferă de lag, iar device-ul nu rulează chiar un OS prea nou, având parte doar de Android 4.0.3. Am aplicat un launcher peste această experiență și anume ADW, deoarece cel standard era cam lent. Printre opțiuni găsim o setare Power Saving pentru porcesor, iar în rest experiența este cea standard Android, cu multitasking-ul prin swipe și widgeturile pe care le știți deja.

Tableta vine cu Opera Mobile preinstalat și v-am arătat cum se mișca browserul și în recenzia noastră. Se observă o încadrare bună a paginii și un pinch to zoom și scroll rezonabil că viteza, dar încărcarea paginii nu e chiar atât de rapidă pe cât am fi dorit. Tastatura virtuală e comodă pe tableta și se pare că pe lângă Play Store avem acces și la 1Mobile Market, care arată ca o copie de Google Play Store, dar are și câteva aplicații interesante, deși pe majoritatea le găsiți și în magazinul oficial de aplicații de la Google.

Review E-Boda Supreme X80 Dual Core

V-am prezentat și socializarea pe Facebook și Twitter prin intermediul tabletei în recenzia video de mai jos și un pic de e-reading prin Aldiko. și acum să tragem și concluziile cu privire la acest device și să vedem aspecte pro și contra.

Iată aspectele pro:

 • difuzoare puternice, volum audio bun și claritate bună
 • preț accesibil
 • prezența portului HDMI
 • design solid
 • benchmark-uri cu rezultate bune

și aspectele negative:

 • resetări din senin
 • unghiuri slabe de vizualizare
 • probleme cu indicatorul bateriei (salturi bruște de la 75% la 30% și viceversa)
 • ușor lag
 • doar Android 4.0.3 preinstalat
 • fără butoane de volum
 • bateria putea fi un pic mai bună

îi acordăm tabletei un 8 pentru design, 7.7 pentru hardware și 7 pentru sistem de operare și interfața. Nota totală este de 7.56 din 10 și dacă tableta nu ar avea bugurile și lagul, atunci ar fi fost o opțiune solidă de achiziție, mai ales la prețul de 699 lei.

Review E-Boda Supreme X80 Dual Core

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×