Review Motorola Xoom 2 - tabletă cu design inedit, interfață fluidă, preț puțin cam mare (Video)

Autor:  | Publicat în:  Motorola 3.032 ori
<b>Review Motorola Xoom 2 - tabletă cu design inedit, interfață fluidă, preț puțin cam mare (Video)</b>Motorola Xoom, zisa și tableta "Nexus", fiind prima de pe piața cu Honeycomb a avut parte și de un urmaș, anunțat la finalul anului trecut și pus în vânzare la începutul acestui an. Este vorba despre Motorola Xoom 2, cunoscut și sub numele de...

Motorola Xoom, zisă și tableta "Nexus", fiind prima de pe piața cu Honeycomb a avut parte și de un urmaș, anunțat la finalul anului trecut și pus în vânzare la începutul acestui an. Este vorba despre Motorola Xoom 2, cunoscut și sub numele de Droid Xyboard în Statele Unite. Tableta a fost lansată într-o variantă de 10.1 inch și una de 8.2 inch, restul dotărilor fiind similare, iar noi am avut în teste versiunea cu diagonală mai mare, mulțumită celor de la Quickmobile.ro. Retailerul vinde acest produs la prețul de 3.306 lei și aici mă refer la varianta 3G cu 32 GB memorie internă.

Terminalul este unul cu design neobișnuit, cel puțin pentru o tabletă Android... imaginați-vă un telefon Nokia X7 supradimensionat, cu colțuri rotunjite și veți avea o idee la ce mă refer. Motorola Xoom 2 este o tabletă destul de subțire și ușoară, măsurând 8.8 mm în grosime și cântărind 599 grame. Marginile sale au o textură cauciucată la prima vedere, dar acesta este de fapt plastic, care înglobează din păcate și butoanele de volum și pe cel On/Off. Spun din păcate, deoarece acestea sunt destul de greu de apăsat și găsit pe suprafața laterală prea uniformă, o meteahnă pe care dacă nu mă înșel o avea și primul Xoom, chiar dacă butoanele erau plasate altfel.

Motorola Xoom 2 spate

Motorola Xoom 2 butoane volum si on/off

în partea inferioară a tabletei găsim portul HDMI și pe cel micro USB, în vreme ce în partea din spate-sus se afla difuzoarele stereo, iar tot în spate, în mijloc se afla camera de 5 megapixeli cu bliț LED. Tableta este destul de rezistență și are un feeling plăcut în mâna utilizatorului, iar folosind-o pe vreme de viscol mi-am făcut griji pentru integritatea sa, pentru că mai apoi să aflu că device-ul beneficiază de o protecție împotriva stropirii și a prafului aplicată de către Motorola. Protecția împotriva lichidelor a fost aplicată circuitelor din interior acestui device, în cazul în care vă întrebați.

Motorola Xoom 2 - difuzoare stereo si camera cu blitz led

Motorola Xoom 2 - port HDMI si microUSB

Trecând la aspectul hardware, aflați că Xoom vine cu un display IPS LCD de 10.1 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli și protecție Gorilla Glass, plus un procesor TI OMAP dual core de 1.2 GHz, difuzoarele anterior menționate, slot microSD și variante de stocare de 16 sau 32 GB. Avem la dispoziție și 1 GB RAM, WiFi, Bluetooth 2.1, conectivitate 3G, un accelerometru, giroscop, busola, barometru, A-GPS și DLNA. Aflați că atât slotul microSD cât și cel SIM se afla ascunse în partea inferioară a tabletei, acoperite cu un capac special. Bateria terminalului este una de 7000 mAh, care oferă cam 8-9 ore de funcționare pentru acest device, deci foarte rezonabil pentru o tabletă Android.

Motorola Xoom 2 - slot SIM 3G si card microSD

Ca sistem de operare avem Honeycomb 3.2 și o promisiune că vom primi actualizarea la Android 4.0 Ice Cream Sandwich cât de curând posibil. Tind să cred că acest lucru se va întâmpla mai rapid decât ne așteptam, Motorola fiind cumpărată anul trecut de către Google și având prioritate la actualizări, astfel că prima tabletă Xoom deja a primit Android ICS că update. Trecând la aspectul multimedia, tehnologia IPS LCD își face bine treaba, oferind unghiuri bune de vizualizare, deci o experiență de playback video demnă de aprecieri. Pentru cei care au nelămuriri, în recenzia noastră video playback-ul acelui trailer pentru filmul "In Time" nu avea sunet din cauza unor probleme de codec-uri, dar cu un player din Android Market precum Qq Player se rezolvă problema.

Motorola Xoom 2 difuzoare stereo

Continuând în segmentul de playback, am fost plăcut impresionat de experiența audio de pe tableta, iar difuzoarele sale sunt destul de puternice în comparație cu alte modele. Totuși, nu totul este perfect, deoarece spatele tabletei vibrează atunci când volumul este dat la maxim, iar basul tinde să zbârnâie într-o melodie mai ritmata. Avem la dispoziție și posibilitatea de a face streaming, atât prin aplicația incorporata Motocast, cât și prin softul Skifta, pe care noi vi l-am prezentat în recenzie. Am instalat Skifta atât pe Motorola Xoom 2, cât și pe telefonul Samsung Galaxy Nexus și tot ce am avut de făcut a fost să conectăm ambele terminale la aceeași rețea WiFi și să pornim aplicația. Apoi am putut face browsing în galeria foto, prin clipurile video și melodiile de pe fiecare terminal și să le privim/ascultăm pe celălalt fără probleme. Să țineți minte această aplicație, mai ales pentru că Galaxy Nexus vine fără vreun soft DLNA dedicat.

Tableta poate fi folosită și cu rol de telecomandă

Mai remarc la Xoom 2 și prezența unui led infraroșu în partea superioară, astfel că tableta poate fi folosită și cu rol de telecomandă și are și o aplicație specială pentru această funcție: Dijit. Ea vă oferă o bază de date foarte variată de modele de televizoare pe care le puteți controla cu tableta. în ce privește sistemul de operare, nu pot să spun că Motorola a personalizat excesiv experienta software, în afară de lookul unor iconuri și elemente ale interfaței, precum butoanele clasice Android, Home, Back, Recent Apps, care îmi amintesc că design de cele din Ice Cream SAndwich.

Motorola Xyboard

Motorola Xoom 2 review

în rest avem câteva aplicații specifice Motorola și un bonus reprezentat de o funcție de luat notițe mereu activă în partea inferioară-dreapta a ecranului. Odată apăsată ea vă oferă trei opțiuni, printre care și Evernote și o aplicație pentru luat notițe cu foarte multe opțiuni. Ea va permite să desenați, să ștergeți ce ați scris/desenat, să faceți input de text folosind tastatura virtuală a tabletei, să copiați fotografii și multe altele. Ce am apreciat la Honeycomb pe acest device este că nu am avut probleme cu lagul și nu am avut parte de vreun Force Close la aplicațiile Android, așa cum pățeam pe Sony Tablet S, spre exemplu.

Camera Motorola Xoom 2

De la Gmail la Google Maps și de la Android Market, la YouTube, Calendar și Contacts, toate aplicațiile Google au funcționat excelent, ca și jocurile pe care le vedeți la finalul recenziei. Trecând la aspectul cameră, am avut la dispoziție un senzor de 5 megapixeli care s-a comportat rezonabil pentru o tabletă, zic eu. Iată o mostră foto și aflați că aveți la dispoziție în softul camerei câteva efecte de culoare, opțiuni pentru balansul de alb, setări de bliț și alte opțiuni de captură foto.

Mostre foto si video Motorola Xoom 2

Mai jos vedeți și o mostră video, cu mențiunea că Xoom 2 este capabil de captură 1080p și 720p la 30 fps:

Tableta dispune și de o cameră frontală de 1.3 megapixeli, pentru videoconvorbiri. în ce privește experiența de gaming, am fost mulțumit să testez un joc de karting, care și-a făcut treaba excelent, deși este doar o clonă după un joc mai vechi de PlayStation și anume Crash Team Racing. Rețineți și că puteți conecta un joystick la tableta, că de altfel și la orice altă tableta Honeycomb și asta via USB. Abia aștept să văd ce poate Xoom 2 odată ce va primi actualizarea la Ice Cream Sandwich.

și iată și marele moment al verdictului, cel în care aflați părțile pozitive și pe cele negative ale device-ului. Iată ce mi se pare bun la Motorola Xoom 2:

 • volumul ridicat al tabletei
 • interfața fluidă și fără lag
 • 32GB și conectivitate 3G
 • unghi bun de vizualizare pentru ecran
 • protecție împotriva ploii/lichidelor
 • durata bună de viață a bateriei
 • conectivitate infraroșu
 • streaming wireless eficient

și dacă mă întrebați ce nu am apreciat la cea mai nouă tableta Motorola, veți afla că este vorba despre:

 • prețul puțin cam prea piperat pentru o tabletă Android similară cu rivalii săi
 • partea din spate vibrează la volum ridicat al muzicii
 • tableta se încarcă destul de greu
 • butoanele laterale sunt greu de găsit pe partea plastificata
 • ar fi putut fi totuși lansată cu Android 4.0

Motorola Xoom 2 și-ar fi meritat poate prețul dacă se lansă vara trecută, dar în acest moment el trebuie să mai scadă puțin pentru că tableta să fie privită ca un competitor real pentru iPad 2, Samsung Galaxy Tab 10.1 sau chiar și primul Xoom, acum că are Android 4.0. Imaginați-vă numai că la prețul de 3.306 de lei puteți cumpăra aproape 6 tablete Allview cu performanțe decente... în plus ni s-a promis de către Google o tabletă Nexus de 200 de dolari pentru acest an și avem așteptări mari aici, în special de la Motorola. Nu spun că Xoom 2 nu este o tabletă bună, ba din contră, doar că nu și-a găsit cel mai bun moment pentru a intra pe piață...

Preț Motorola XOOM 2 (QuickMobile):

Review Motorola Xoom 2:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×