Review Nokia X7 - de la Symbian Anna la jocuri HD și Îmbunătățiri modeste (Video)

Autor:  | Publicat în:  Nokia 3.431 ori
<b>Review Nokia X7 - de la Symbian Anna la jocuri HD și Îmbunătățiri modeste (Video)</b>De la Nokia X7 aveam așteptări foarte mari încă de când acest model a fost scăpat pe web într-un clip ce îl înfățișa rulând jocul NFS Shift în 2010. Zvonurile afirmau că terminalul va avea un output audio impresionant, cu 150% mai ridicat...

De la Nokia X7 aveam așteptări foarte mari încă de când acest model a fost scăpat pe web într-un clip ce îl înfățișa rulând jocul NFS Shift în 2010. Zvonurile afirmau că terminalul va avea un output audio impresionant, cu 150% mai ridicat decât Nokia X6. Fascinați de cele 4 (aparente) difuzoare din colțurile ale, am scos din cutie acest model aici și acum a venit momentul recenziei finale. Ce am descoperit pe telefonul oferit în teste de evoMAG.ro aflați în următoarele rânduri.

în primul rând Nokia a făcut o treabă bună la capitolul design, deși ideea ca partea superioară și inferioară a lui X7 să îl facă să semene cu un romb ar putea să nu fie apreciată de mulți. în plus, partea sa rotunjită din spate aduce destul de mult cu designul lui Samsung Omnia 7. Așteptând cu nerăbdare să vedem cele 4 difuzoare din colțuri în acțiune, am fost șocat să aflu că de fapt doar cele două grile de jos ascund difuzoare, în vreme ce colțurile superioare sunt doar de dragul ornamentului.

Review Nokia X7

Apoi a venit contactul cu Symbian Anna, iconurile sale mai mari și rotunjite și... cam atât. E drept, OS-ul se blochează mai rar și este mai fluid decât Symbian 3, dar lagul poate apărea, căci avem totuși la dispoziție doar un procesor de 680 MHz (ARM11) și am experimentat blocaje mai ales când aveam multe aplicații deschise.

O impresie bună mi-a făcut ecranul de 4 inchi al acestui terminal, cu rezoluție de 360 x 640 pixeli și protecție Gorilla Glass. Filmele și jocurile HD se văd foarte bine pe acest display și aștept cu nerăbdare ca Nokia să upgradeze și rezoluția terminalelor sale. Ce a mai fost implementat nou pe Symbian Anna? Ei bine, mult dorita tastatură QWERTY în format portrait este acum disponibilă, împreună cu un web browser mai eficient și cu mai multe opțiuni.

Din păcate același browser web rămâne învechit, iar aplicația YouTube este de fapt doar un link către acesta și nu un software separat. Am fi dorit totuși pe Nokia X7 mai mult decât 256 MB RAM și 1 GB ROM, dar măcar telefonul a venit la pachet cu un card microSD de 8 GB, care a găzduit fără probleme jocurile HD testate.

în ce privește camera, am avut la dispoziție un senzor de 8 megapixeli cu focus fix, bliț dual LED, geotagging și suport pentru captura video 720p la 25 fps. Din păcate fotografiile rezultate nu se ridică la înălțimea celor realizate cu Nokia E7 sau Nokia N8. și asta deoarece unele fotografii făcute în penumbra tind să fie acoperite cu un strat de alb. Găsiți pe pagina noastră de Facebook o galerie cu numeroase fotografii realizate cu X7 și o mostră foto mai jos.

Mostre foto Nokia X7

în ce privește captura video, clipul de mai jos vorbește de la sine și la acest capitol am fost mulțumit de potențialul lui X7.

Bateria telefonul vă va oferi 6 ore și 30 de minute de convorbiri 2G și este un Li-Ion de 1200 mAh. Menționez și că partea metalică din spatele telefonului se încinge destul de rău după câteva zeci de minute de utilizare intensă a telefonului. Per total, Nokia X7 nu este un telefon perfect, dar el își respectă scopul și segmentul căruia i se adresează: terminal multimedia pentru divertisment adresat tinerilor.

îl găsiți la evoMAG la prețul de 1.942 lei dacă v-am trezit interesul.

Review Nokia X7:

Nokia X7-00
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×