Review Nexus 7 2013: hit incontestabil, ecran excelent și cameră la Înălțime (Video)

6.140 ori
<b>Review Nexus 7 2013: hit incontestabil, ecran excelent și cameră la Înălțime (Video)</b>Nexus 7 a fost o tabletă foarte apreciată, fiind chiar tableta anului 2012, în viziunea redactorilor și cititorilor Mobilissimo.ro. Astfel Nexus 7 2013 venea cu o moștenire grea în spate, pe care o onorează în mod excelent. încă o dată ASUS și...

Nexus 7 a fost o tabletă foarte apreciată, fiind chiar tableta anului 2012, în viziunea redactorilor și cititorilor Mobilissimo.ro. Astfel Nexus 7 2013 venea cu o moștenire grea în spate, pe care o onorează în mod excelent. încă o dată ASUS și Google și-au unit forțele pentru a crea o tabletă, pe care o analizăm în detaliu în rândurile de mai jos.

Produsul a fost lansat în această vară și a fost primit de noi în teste de la ASUS. Tableta costă1.199 lei la eMAG.ro și vine cu Android 4.3 și un display de 7 inch. Terminalul adoptă o carcasă cu spate mat și negru, iar corpul său se remarcă printr-o calitate bună a construcției. Materialul ales este un policarbonat soft touch, iar terminalul măsoară 8.7 mm în grosime și cântărește 290 de grame, deci cu 50 de grame mai puțin decât Nexus 7.

Review Google Nexus 7 (2013)

Aceeași tabletă este cu 1.5 mm mai lungă decât Nexus 7, cu 6 mm mai îngustă și cu 1.8 mm mai subțire. Gadgetul încape în buzunarul unei jachete cu ușurință sau în buzunarul unei perechi de pantaloni mai largi. Remarcăm și marginile înguste laterale ale ecranului, mai ales acum că ASUS a tăiat câte 2.75 mm din fiecare parte laterală.

Specificatii Nexus 7 2013

Terminalul are totuși margini mari sus și jos față de ecran. Nexus 7 2013 este o tabletă cu orientare panoramică 16:10, difuzoare stereo în spate și o cameră de 5 MP în colț. în partea superioară se află un jack audio, iar jos un port microUSB. Pe dreapta regăsim butoanele de volum și Power, iar în zona frontală sus se află pentru videoconvorbiri și senzorul de lumină ambientală.

în cele din urmă LED-ul pentru notificări se află sub ecran, sub zona butonului virtual Home. în concluzie, tableta aduce un design slim și elegant, iar trecând la aspectul hardware, aici ne întâmpină un display IPS LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli, 16 milioane de culori și densitate de 323 ppi.

Recenzie Google Nexus 7 2013

Avem de-a face cu un procesor quad core Snapdragon S4 Pro de 1.5 GHz la bord, dar unul cu core-uri de nouă generație, Krait 300, care îl aduc mai aproape de Snapdragon 600 decât de un S4 Pro normal. în spate avem o cameră de 5 MP, iar în față una de 1.5 MP. Lista de dotări include și GPU Adreno 320, 16 sau 32 GB memorie internă, 2 GB RAM DDR3 RAL, NFC, GPS, BLuetooth 4.0 și WiFi dual band.

Există și o versiune LTE a acestui terminal, în cazul în care vă întrebați. După cum vă imaginați, gadgetul încorporează un accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, port microUSB cu tehnologie SlimPort și TV out, iar acest terminal oferă și suport pentru încărcare wireless Qi. în ce privește bateria, ASUS pune la dispoziție o unitate de 3950 mAh, în vreme ce Nexus 7 de anul trecut avea o baterie de 4325 mAh. Noul Nexus 7 se încarcă în 3 ore de la 0 la 100% și vine cu un consum mai scăzut în mod idle, cu 50% mai scăzut de fapt în comparație cu predecesorul său.

Asus Nexus 7 2013

La testele noastre am pierdut 12% din baterie realizând 70 de fotografii și câteva clipuri video, apoi 55% timp de 3 ore și jumătate de playback video. Restul de 33% a fost epuizat printr-o sesiune de FIFA 14 de 2 ore. în total tableta poate asigura  7 ore de playback video, fiind sub iPad Mini și sub Nexus 7 2012, care asigură 9 ore de playback video.

Totuși, veți prinde o zi de utilizare cu acest device și veți beneficia de mai multă durata de viață a bateriei în modul de web browsing decât pe modelul de anul trecut. Trecând la aspectul multimedia, tableta integrează difuzoare stereo și vine cu margini ușor curbate, care fac astfel încât sunetul difuzoarelor să nu fie acoperit atunci când plasați terminalul pe o suprafață plată. în plus, deși unele review-uri de pe web afirmă că e ușor să acoperi difuzoarele cu mâinile din greșeală, nu am pățit așa ceva atunci când am utilizat Nexus 7 2013.

Difuzoare Nexus 7 2013

Calitatea difuzoarelor e foarte bună, vocea se aude clar, iar volumul e foarte ridicat. Basul putea fi un pic mai bun, dar per total ca volum avem aici un device care depășește iPad Mini și Nexus 7. Trecând la aspectul video, terminalul pune la bătaie un ecran de 7 inch IPS LCD cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli. Culorile sunt foarte vii, dar nu suprasaturate, iar la capitolul luminozitate, ecranul este fantastic.

Google Nexus 7 atinge peste 500 de unități LUX pe alb

El atinge peste 500 de unități LUX pe alb, ceea ce înseamnă că aceasta e tableta cea mai luminoasă pe care am testat-o în acest an, dacă nu mă înșel. Pe negru atingem între zero și 1 lux, ceea ce e din nou foarte bine. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, iar terminalul e ușor și plăcut de utilizat în bătaia soarelui, având și un contrast foarte bun. Textul se vede foarte bine pe acest ecran și nici nu e nevoie de zoom pentru asta.

Display Nexus 7 2013

Per total pot spune că acesta este cel mai bun display de pe o tabletă Android în acest moment. Nici camera nu trebuie neglijată, o unitate de 5 megapixeli, cu autofocus, captura video 1080p la 30 FPS și detectare facială. Aceeași cameră vine cu interfața tipică Android, de la Android 4.2 în sus. Printre opțiunile camerei se număra expunerea, localizarea, Photo Sphere, care funcționează decent, în ciuda micilor lipsuri din imagine. Avem și o numărătoare inversă pentru fotografiere, setări de balans de alb, moduri scenă, panoramă și trebuie să aflați că această cameră e o surpriză plăcută.

Camera lui Nexus 7 2013​

Culorile fotografiilor sunt naturale, luminozitatea este bună, iar rezoluția maximă este de 2592 x 1944. Camera vine cu touch focus, dar regretăm lipsa unor opțiuni că HDR și ISO aici. Pe partea de video avem o autofocalizare ușor ciudată și fișiere cu bitrate de 12 Mbps ca rezultat al capturii. Trăgând linie, nici la camera nu stăm rău deloc, după cum se vede și în mostrele de pe YouTube.

Mostre foto Nexus 7 2013

Avem și o editare nativă în Android, acum cu mai multe opțiuni, filtre și setări ca oricând. Browserul acestui device este Chrome, care funcționează rapid și care ne-a oferit ocazia să vedem în acțiune și o tastatură virtuală comodă. în privința benchmark-urilor, am decis să comparăm Nexus 7 2013 cu Nexus 7 de anul trecut și cu Samsung Galaxy Note 8.0, de dragul alternării procesoarelor.

Google Nexus 7 2013 Benchmarks

Nexus 7 2013 obține 4758 puncte în Quadrant, peste cele 3656 ale lui Nexus 7, dar sub cele 6900 ale lui Galaxy Note 8.0. Totuși în unele dintre celelalte benchmark-uri triumfa noul model, cu 20.056 puncte în AnTuTu, față de cele 10.900 ale lui Nexus 7 și cele 17.700 ale lui Galaxy Note 8.0. în NenaMark 2.0 am atins 58.6 FPS, peste cele 55.8 FPS de pe Nexus 7, dar sub cele 60 FPS ale lui Note 8.0, cu mențiunea că acest device are diagonală mai mică și rezoluție la rândul său mai mică.

în Vellamo am obținut un scor de 1593 puncte, sub cele 1733 ale lui Nexus 7 de anul trecut și sub cele 2100 ale lui Note 8.0. Cel mai relevant benchmark, 3DMark indică foarte clar superioritatea lui Nexus 7 2013, cu 7165 puncte în comparație cu 3255 și 3134, cât au celelalte modele. în cele din urmă obținem  2095 puncte în BrowserMark 2.0.

Review Nexus 7 2013

în ce privește temperatura, terminalul atinge 32 de grade în zona din spate, după o oră de jucat FIFA 14, ceea ce nu e rău deloc. Pe partea de software avem Android 4.3 Jelly Bean, care aduce printre altele restricții pentru profiluri multiple de utilizator pe același device.

în plus, Android 4.3 mai vine cu suport Open GL 3.0, Bluetooth Smart și LE, autocomplete în dial pad, un mod WiFi Scan only, suport pentru rezoluții 4K și un Photo Sphere mai bun. Tot acest release aduce și fstrim, care rezolva problemele cu controllerul memoriei eMmc, care vedea memoria drept scrisă mereu, chiar și când ștergeam date.

Pret Nexus 7 2013

Lista de aplicații preinstalate pe terminal e cea clasică, cu Currents, Drive, Google Earth, Google+ și aplicațiile asociate, Gmail, Keep și Maps. în plus, suita Play se afla la posturi, cu Play Books, Play Games și Play Music. și acum a venit mult așteptatul moment al concluziilor.

Nexus 7 2013 are următoarele aspecte Pro:

 • calitate audio foarte bună, volum ridicat
 • ecran superb, foarte luminos
 • nici urmă de lag
 • actualizări rapide pentru Android
 • baterie cu durata lungă de viață în mod idle și browsing web
 • design atractiv, margini înguste al ecranului
 • preț rezonabil
 • camera destul de bună
 • îmbunătățire clară față de Nexus 7

și aspectele Contra:

 • marginile de jos/sus ale ecranului
 • fără slot microSD
 • mai puține ore de playback video decât pe Nexus 7
 • nu are destul bas în cazul difuzoarelor
 • fără HDR și ISO la cameră
 • spatele e ușor de murdărit

Observați că defectele sunt minuscule spre inexistente la acest terminal și ele țin mai degrabă de detalii minore. Astfel, se justifică notele mari ale lui Nexus 7 2013, care includ un 9.3 pentru design, 9.5 pentru hardware și un 9.8 pentru OS și UI, cu mențiunea că aici se pierd 0.2 puncte pentru că nu îmi place ideea celor două bare dropdown implementată de pe vremea lui Android 4.2.

Nota finală este de 9.53 din 10 pentru acest produs, care e un must buy, dacă vreți cea mai bună tableta de 7 inch de pe piața din România.

PREȚURI ACTUALIZATE:

Review Google Nexus 7 (2013)

ASUS Google Nexus 7 (2013)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×