Review Samsung Galaxy Tab 10.1 - cea mai controversată tabletă a anului impresionează prin design, nu și prin software (Video)

7.751 ori
<b>Review Samsung Galaxy Tab 10.1 - cea mai controversată tabletă a anului impresionează prin design, nu și prin software (Video)</b>Având deja în palmares recenzia majorității tabletelor Honeycomb de pe piață vă pot dezvălui în sfârșit părerea mea despre Android 3.x: OS-ul nu este nici pe departe finisat și performant. Problemele abundă și chiar la tabletele pe care...

Având deja în palmares recenzia majorității tabletelor Honeycomb de pe piață vă pot dezvălui în sfârșit părerea mea despre Android 3.x: OS-ul nu este nici pe departe finisat și performant. Problemele abundă și chiar la tabletele pe care le-am apreciat foarte mult am putut găsi "bube" cauzate de Android. Nici Samsung Galaxy Tab 10.1 nu este o excepție, dar asta nu înseamnă că nu avem aici de-a face cu o tabletă de calitate și cu un design plăcut, oferită în teste prin amabilitatea evoMAG.ro.

Galaxy Tab 10.1 este cu siguranță cea mai controversată tableta a anului, fiind târâtă prin sala de judecată de către cei de la Apple, care au obținut și o interdicție permanenta pentru acest produs în Germania. Inițial se vorbea de o interdicție în toată Europa, dar după cum vedeți, aceasta nu s-a mai produs, Samsung având câștig de cauză. Ideea că Galaxy Tab 10.1 este o clonă iPad 2 este o mare prostie, iar dacă ai văzut măcar 2 tablete în viața ta, vei știi că nu e cazul de clone aici, ci pur și simplu de o nouă tabletă Honeycomb foarte, foarte subțire și ușoară.

Samsung Galaxy Tab 10.1, o tableta subtire si usoara

și când zic asta am și cifre cu care să o susțin: grosime de 8.6 mm și greutate de 565 grame. Evident, Apple probabil că s-a speriat că odorul sau, iPad 2 are un rival mai subțire și mai ușor și i s-a părut că brusc Galaxy Tab 10.1 îl copiază... și a folosit și imagini false la tribunal pentru a-și susține creația. Trecând peste acest aspect descoperim o tabletă foarte ușor de ținut în mână și foarte compactă pentru un device cu ecran de 10.1 inchi. Acest display este un widescreen ce suportă o rezoluție de 1280 x 800 pixeli, iar dotările tabletei mai includ și 1 GB RAM, 16, 32 sau 64 GB memorie internă și un procesor Nvidia Tegra 2 dual core de 1 GHz.

Recenzie Samsung Galaxy Tab 10.1

La capitolul conectivitate, avem la dispoziție HSPA+, EDGE/GPRS, WiFI și Bluetooth 3.0. Aspectul la care Galaxy Tab 10.1 imită puțin Apple este cel al porturilor, acestea lipsind tabletei cu desăvârșire, în afară de cele câteva obligatorii: jack-ul audio și portul conector cu 30 de pini. Nici urmă de slot SD, slot microSD, port microUSB, port full USB, HDMI și alte asemenea dotări, din păcate...

Mostre foto realizate cu Samsung Galaxy Tab 10.1

Bateria de 7000 mAh a tabletei se descurcă admirabil și oferă în jur de 9 ore de funcționare pentru acest device și asta cu WiFi-ul pornit, luminozitatea la maxim și mult gaming. De la camerele lui Galaxy Tab 10.1 nu vă așteptați prea mult, deși cea din spate de 3 megapixeli teoretic suporta captura video HD 720p, iar fotografiile sunt de o calitate decentă, dar vă lăsăm pe voi să decideți dacă mostra de captură de mai jos este de calitate HD sau nu:

în partea frontală se afla o cameră de 2 megapixeli, dacă aveți chef de chat video de pe tableta. și acum a venit momentul părții problematice a lui Samsung Galaxy Tab 10.1 și anume software-ul. Inițial acest model ieșea în evidență prin interfața TouchWiz, dar cum ne aflăm în România și nu în SUA nu putem beneficia de ea și nu am putea nici dacă am modifica setările de țară, deoarece pentru o scurtă perioadă Samsung a renunțat la actualizarea software ce implementa acest UI personalizat. Motivul? El provoca bricking-ul tabletei, scădea durata de viață a bateriei și... era ireversibil. Astfel, dacă nu vă plăcea cum arată interfață, erați obligați să o suportați în continuare.

Camera spate si blitzul lui Samsung Galaxy Tab 10.1

Noi am folosit stock Honeycomb pe acest device, cu obișnuitele sale probleme precum force close la aplicația YouTube și chiar 2 semi-bricking-uri ale lui Galaxy Tab 10.1, care au făcut ca Mobilissimo să nu poată folosi tableta o zi întreagă, aceasta fiind complet blocată. După cum am spus, am avut ocazia să testez numeroase tablete Honeycomb, OS care are o uriașă problemă: gestionarea aplicațiilor în regim de multitasking. Teoretic putem vedea aplicațiile care rulează simultan, dar lucrurile stau mai prost când vrem să le închidem. Puteți încerca cu back sau Home apăsate pe ecran, dar nu veți rezolva mare lucru. și uite așa că fără un task killer tableta tot adună aplicații până ajunge la crash...

Samsung Galaxy Tab 10.1, de aproape

De remarcat la acest Galaxy Tab și prezența unui Samsung App Store, care oferă câteva aplicații interesante, precum cea de astronomie pe care o vedeti în recenzia noastră. în plus puteți descarca si melodii din Samsung Music Hub, dacă doriți.

în orice caz, hardware-ul rămâne unul de excepție pentru Galaxy Tab 10.1, la fel ca designul și dacă odată cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich dispar și problemele software, acest device va fi un hit. îl găsiți în oferta evoMAG.ro începând de la prețul de 2.199 lei, pentru versiunea WiFi de 16 GB. Pentru modelul de 32 GB WiFi veți plăti 2.699 lei, iar acestea două sunt versiuni de culoare argintie. Tot evoMAG oferă tableta și pe negru sau alb, în varianta cu 3G și WiFi, plus un bonus sub formă de husa și toate acestea la prețul de 2.499 lei.

Review Samsung Galaxy Tab 10.1:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×