Samsung Galaxy Tab S5e Review în Română (Introducere, Design, Display)

957 ori
<b>Samsung Galaxy Tab S5e Review în Română</b>Orice serie de produse are o viaţă ciclică şi dacă în 2014 tabletele începeau să decadă, acum suntem într-o uşoară ascensiune. Samsung a sesiza asta şi a lansat în 2019 parcă mai multe tablete că niciodată. În special modele accesibile Tab A, dar..

Introducere

Orice serie de produse are o viaţă ciclică şi dacă în 2014 tabletele începeau să decadă, acum suntem într-o uşoară ascensiune. Samsung a sesiza asta şi a lansat în 2019 parcă mai multe tablete că niciodată. În special modele accesibile Tab A, dar a încercat marea cu degetul şi cu un high midrange, Samsung Galaxy Tab S5e. Acesta a fost un fel de aperitiv care a ţinut piaţa ocupată câteva luni până a venit Tab S6.

Tableta re procesor Snapdragon 670, destul RAM şi în mare cam acelaşi ecran ca Tab S6, ceea ce nu e puţin lucru. A debutat în primăvara acestui an şi e cel mai subţire terminal testat de noi în ultimul deceniu cred, cu o talie de 5.5 mm. Costă în jur de 2.000 de lei pe piaţa locală, dacă nu chiar mai puţin, că tot au început Black Friday-urile timpurii. Are 4 difuzoare şi noi am avut varianta 4G LTE la test. Hai să vedem ce a ieşit...

Design Samsung Galaxy Tab S5e

Ergonomic şi în portret şi în landscape

Samsung Galaxy Tab S5e este una dintre puţinele tablet de 10.5 inch de pe piaţa care se poate manevra super uşor cu o singură mână. Nu de alta, dar este incredibil de uşoară şi subţire. Măsoară doar 5.5 mm în talie şi cântăreşte 400 de grame, fiind cu 20 de grame mai uşoară decât Tab S6.

Video-review Samsung Galaxy Tab S5e, secțiunea design

Are un corp fabricat din metal, cu abordarea unibody şi în ciuda taliei nu pare chiar fragilă. Se simte premium la atingere, ca un "capac de laptop" ceva mai răsărit şi nu, nici în 2019 tot nu îmi plac decupajele pentru antene din spate, sus şi jos. Butoanele sunt comode şi tableta e uşor şi comod de folosit şi în portret şi în landscape. Puteţi citi ceva pe ea ore întregi şi să o ţineţi cu o mâna fără să vă obosească degetele.

Puteţi să vă jucaţi ore întregi sau să priviţi Netflix în landscape, iarăşi fără probleme. Are muchii rezonabil de groase, cât să nu fie inestetice, dar şi cât să ai unde pune degetele şi să nu intri peste ecran cu "cârnăciorii". Ce nu am apreciat aici a fost integrarea cititorului de amprente într-un buton Power adâncit, care nu e chiar comod de apăsat pe o talie aşa subţire.

Samsung Galaxy Tab S5e e comod pentru oricine, chiar şi cineva venit din lumea iPad-ului.

Display Samsung Galaxy Tab S5e

Experienţa de flagship pe tableta midrange

Samsung Galaxy Tab S6 şi Tab S5e au în mare cam acelaşi ecran. E un Super AMOLED de 10.5 inch, cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli. Are aspect 16:10 şi se pretează la consumul de video şi jocuri, dar nu sta rău nici la browsing, e-reading sau socializare.

Video-review Samsung Galaxy Tab S5e, secțiunea display

Experienţa mea de vizualizare cu acest terminal a implicat citire şi vizionare de filme chiar şi în bătaia soarelui, cu un contrast OK. Culorile sunt vii spre foarte vii, unghiurile de vizualizare sunt largi şi imaginea clară şi bine luminată. Parcă negrul nu a fost aşa adânc ca la alte OLED-uri, dar poate mi se pare mare. La testele noastre clasice, am avut aranjament de pixeli RGB Stripes atipic, cu pixel roşu şi verde la fiecare pixel dublu alungit şi albastru.

Am atins 415 LUX la testul cu luxmetrul, depăşind modele ca Samsung Galaxy Tab A 9.7, dar şi pe Lenovo Yoga Book. Am rămas sub Galaxy Tab S2 şi Tab S4, dar nu cu mult. Ca idee Nexus 7 era mai luminos în 2013, cu 500 LUX. Setările ecranului sunt generoase, incluzând reglaje AMOLED Cinema, AMOLED Photo, o opţiune Default şi una Adaptive.

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 10.Samsung Galaxy Tab S5e415 (LUX)
 • 11.Apple iPad mini 2412 (LUX)
 • 12.Samsung Galaxy Tab A 9.7402 (LUX)
 • 13.Cube iWork 10396 (LUX)
 • 14.ASUS Transformer Pad TF103C391 (LUX)
 • 15.Chuwi Hi13385 (LUX)
 • 16.Lenovo Yoga Book (Android)375 (LUX)
 • 17.Samsung Galaxy Note Pro 12.2371 (LUX)
 • 18.Acer Aspire Switch 12 S360 (LUX)

Putem şi regla temperatura culorii ecranului cu un slider RGB şi avem şi opţiuni legaţi de Night Mode, font, zoom şi gesturi. Nu cred că poţi cere mai multe la ecranul unei tablete midrange.

 • 12
Samsung Galaxy Tab S5e
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×