Teclast x98 Plus II Review (Introducere, Design, Display)

2.108 ori
<b>Teclast x98 Plus II Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia tabletei Teclast X98 Plus II, model dual boot cu preţ accesibil şi diagonală de 9.7 inch. Terminalul vine cu Android şi Windows 10, are un design metalic şi procesor Intel Cherry Trail, însoţit de 4 GB RAM, 64 GB stocare

Introducere

Ne extindem mereu aria de acoperire, azi, cu un produs din gama Teclast, de această dată tableta Teclast X98 Plus II. Nu ştiu dacă ştiţi, dar brandul Teclast e foarte prolific în China, fiind unul dintre cele mai mari când vine vorba de terminale mobile. Teclast X98 Plus II este o tabletă dual boot, cu Android 5.1 şi Windows 10 la bord, iar pe ea o găsiţi la Gearbest.com, la preţul de 164.99 dolari.

Vine cu procesor Intel Cherry Trail şi ecran de 9.7 inch şi e un produs menit pentru consumul de video la interior, pentru e-reading şi ceva gaming casual. E un model accesibil, care face unele compromisuri şi adoptă formatul familiar al unei clone clasice de iPad din primele generaţii. Să vedem dacă şi livrează.

Design Teclast X98 Plus II

Format de iPad clasic, textura interesantă în spate

Teclast X98 Plus II aderă la ultra popularul trend de a imita un iPad clasic de 9.7 inch, doar că e mult mai greu decât un astfel de device. Terminalul măsoară 8 mm în grosime, cântăreşte 568 grame (100 grame mai greu decât un iPad Air 1), deşi are aceeaşi diagonală ca şi acel model.

În spate avem o placă din metal mat, din aluminiu, cu o textură interesantă, parcă de nisip. Aderența e bună, butoanele răspund bine la apăsare, iar construcţia e destul de solidă. Zona frontală atrage amprente, zgârieturi şi grăsime, din păcate şi e şi foarte reflectivă. Teclast X98 Plus II se simte comod în mâini şi în poală, când vizionăm filme şi nu îşi arată greutatea.

Nu avem conectori speciali pentru tastatură, iar colţurile acestui model sunt rotunjite, ca şi marginile, foarte uşor rotunjite. Un design rezonabil pentru acest preţ.

Display Teclast X98 Plus II

Cel mai slab luminat ecran de până acum

Nu ne place să consemnăm recorduri negative, dar când aparatele noastre de test o arată, nu avem ce face. Teclast X98 Plus II e tableta cu cel mai luminos ecran testat VREODATĂ la Mobilissimo.ro... într-un univers în care toate lucrurile sunt invers.

RGB Stripes

De fapt e cel mai slab luminat ecran, deşi la utilizarea de zi cu zi nu ai zice totuşi. Panoul este un IPS LCD de 9.7 inch, cu atingere în 10 puncte şi rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli. Densitatea este de 264 ppi, iar pe Android am folosit Gallery că player media pentru a savura clipurile video. Experienţa vizuală a implicat culori OK, luminozitate aparent rezonabilă dacă e beznă în cameră şi cam atât.

Luminozitate ecran Teclast X98 Plus II

Unghiurile de vizualizare sunt largi, dar ecranul e şi foarte reflectiv şi magnet de grăsime. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar testul cu luxmetrul a arătat o valoare de 119 LUX, cea mai scăzută măsurată de noi vreodată la Mobilissimo.ro. E un rezultat nepermis de mic şi sub precedente recorduri negative, ca Chuwi Vi8 Plus sau Allview Viva H7 Life.

Test Luminozitate ecran

 • 1.ASUS Google Nexus 7 (2013)508 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy Tab S2 9.7460 (LUX)
 • +
 • 38.Evolio Quattro 3G204 (LUX)
 • 39.Allview Viva H7S201 (LUX)
 • 40.Allview Viva H7 Life201 (LUX)
 • 41.Asus Transformer Book T100TA187 (LUX)
 • 42.Allview Viva D8180 (LUX)
 • 43.Teclast TbooK 16 Pro172 (LUX)
 • 44.Chuwi Vi8153 (LUX)
 • 45.Chuwi Vi8 Plus142 (LUX)
 • 46.Teclast X98 Plus II119 (LUX)

Am remarcat şi că uneori senzorii touch nu răspund chiar ideal la apăsări, din păcate. Setările sunt cele clasice, legate de luminozitate şi font şi avem şi Intel Smart Video, pentru clipuri mai smooth ca playback. Indiferent de preţ, aşa o luminozitate e intolerabilă.

 • 1234
Teclast X98 Plus II7,4410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×