Xiaomi Mi Pad review: cea mai puternică tabletă Android a momentului, cu difuzoare excelente, ecran și cameră de calitate (Video)

4.926 ori
<b>Xiaomi Mi Pad review: cea mai puternică tabletă Android a momentului, cu difuzoare excelente, ecran și cameră de calitate (Video)</b>​Xiaomi Mi Pad se află la teste la Mobilissimo.ro, după cum știți deja, iar azi a venit marele moment al publicării recenziei sale. Terminalul este o tabletă de 7.9 inch, cu procesor Nvidia Tegra K1 la interior. Acest model a fost lansat în...

​Xiaomi Mi Padse află latestela Mobilissimo.ro, după cum știți deja, iar azi a venit marele moment al publicării recenziei sale. Terminalul este o tabletă de 7.9 inch, cu procesorNvidia Tegra K1 la interior. Acest model a fost lansat în magazinele din China pe 1 iulie și a reușit să vândă 50.000 de unități în mai puțin de 4 minute.

în China tableta costă 240 de dolari în versiunea de 16 GB, iar între timp a debutat și modelul de 64 GB. Acest produs a fost cumpărat de noi prin retailerul italian Xiaomishop.it, care vinde tableta la prețul de 300 de euro, plus 14 euro taxa de livrare în Europa. Gadgetul a sosit în 8 zile după realizării comenzii și i-am realizat și un unboxing și tutorial între timp. Hai să vedem cum stăm la capitolul design.

Xiaomi Mi Pad review: cea mai puternică tabletă Android a momentului, cu difuzoare excelente, ecran și cameră de calitate (Video)

Xiaomi Mi Pad aduce cu iPad Mini că format, dar vine cu o carcasă din policarbonat glossy destul de alunecoasă. Mulți au comparat spatele acestui model cu cel al unui iPhone 5c supradimensionat, o comparație foarte justă. Tableta vine pe albastru, verde, galben, roz, alb sau gri, în funcție de versiunea pe care doriți să o cumpărați. Acest device măsoară 8.5 mm în grosime, cântărește 360 de grame, deci e cu 30 de grame mai greu decât un iPad Mini Retina.

Specificatii Xiaomi Mi Pad

în rest dimensiunile sunt similare cu cele ale unui iPad Mini Retina, iar produsul are un feeling solid și construcție de calitate. Aș spune că acest model e premium mai ales pentru un gadget cu carcasa din plastic. Marginile ecranului sunt puțin cam mari pentru standardele actuale, dar nu exagerat. în zona frontală se află camera de selfie-uri, ecranul și cele 3 butoane capacitive (mai stilate decât pe alte modele din China), plus LED-ul de notificări în zona superioară.

Designul lui Xiaomi Mi Pad

în spate descoperim camera principală, două microfoane și două difuzoare în partea inferioară, în vreme ce în zona superioară a tabletei se află un jack audio, iar jos portul microUSB folosit pentru încărcare. în dreapta regăsim butoanele de volum și butonul On/Off, care au un feedback bun și sunt ușor de folosit. în cele din urmă, în stânga se afla slotul microSD, accesibil cu ajutorul unei cheițe metalice oferite la pachet cu tableta.

Xiaomi Mi Pad review

Spatele tabletei e tratat anti amprente, dar zona frontală e magnet de amprente din păcate. Aș spune că designul e OK pentru un produs de genul, mai ales că avem parte de o construcție premium, fără defecte. Trecând la hardware, acest model aduce un display de 7.9 inch, un IPS LCD cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, densitate de 326 PPI, OGS și posibilitate de utilizare cu mănuși. La interiorul lui Mi Pad se află un procesor Nvidia Tegra K1 quad core de 2.2 GHz, un GPU Kepler cu 192 de core-uri și 2 GB RAM LPDDR3. Avem parte și de 16 sau 64 GB stocare și un slot microSD, care oferă până la 128 GB stocare extră.

Camera lui Xiaomi Mi Pad

Terminalul include o cameră de 8 megapixeli în spate, cu senzor Sony și o cameră frontală de 5 MP, iar pe partea de conectivitate avem WiFi, WiFi Direct și Bluetooth 4.0. Acest model nu vine cu GPS și folosește și accelerometru, giroscop, senzor de luminozitate, de proximitate și busolă. Bateria e o unitate Li-Ion de 6700 mAh, care pe hârtie asigura 86 de ore de playback muzical, dar la testul nostru de playback video HD cu WiFi pornit și luminozitate la 50% a atins 10 ore de playback.

Bateria lui Xiaomi Mi Pad

Asta înseamnă că tableta stă bine la capitolul baterie, de vreme ce un iPad Mini Retina atinge tot 10 ore de playback, iar un LG G Pad 8.3 doar 7 ore și 40 de minute. încărcarea bateriei durează 2 ore și jumătate, deci mai bine decât cele 3 ore și 40 de minute din cazul lui iPad Mini Retina. în zona de setări avem și 3 opțiuni de utilizare a bateriei: High Performance, Balanced și Battery Save, fiecare cu o gestionare diferită a consumului.

Xiaomi Mi Pad review: cea mai puternică tabletă Android a momentului, cu difuzoare excelente, ecran și cameră de calitate (Video)

în ce privește acustică, avem parte de difuzoare duale și de un player MIUI minimalist care oferă acces la un magazin de muzică Baidu. Difuzoarele au un volum ridicat, sunet clar și bas foarte bun, iar personal mi se pare că volumul e mai ridicat decât în cazul unui iPad Mini sau Mini Retina. Nu avem egalizator la dispoziție, iar Mi Pad e cu siguranță în top 3 tablete că acustică. Apreciem și vocile calde în melodii și per total sunetul este excelent pe acest model.

Am folosit și decibelmetrul și am atins 83.3 dbA În față și 84.2 dbA În spatele terminalului

Am folosit și decibelmetrul și am atins 83.3 dbA în față și 84.2 dbA în spatele terminalului, iar ca termen de comparație un LG G3 atinge 87 dbA. Trecând la aspectul video, terminalul vine cu un display IPS LCD de 7.9 inch, cu rezoluție de 2048 x 1536 pixeli, iar playerul video inclus în MIUI este minimalist și oferă acces la un Store de conținuturi ca și playerul audio. Ecranul afișează culori vii și oferă unghiuri largi de vizualizare. Luminozitatea sa este destul de ridicată, iar claritatea este deosebită. Acest display folosește tehnologie OGS și pixeli RGB Stripe, iar el se comportă OK în bătaia soarelui, neavând probleme în astfel de condiții.

Luminozitate display Xiaomi Mi Pad

Am atins 310 unități lux la testul cu luxmetrul, fiind sub cele 500 de unități ale lui Nexus 7 2013 și sub cele 412 ale lui iPad Mini Retina, dar peste cele 260 lux ale lui LG G Pad 8.3. Per total ecranul ar putea fi mai luminos, dar nu veți simți această lipsă prea mult la utilizarea de zi cu zi. Să vedem ce ne rezervă camera de 8 megapixeli de pe device, care vine cu senzor Sony, în vreme ce camera frontală pentru selfie-uri e o unitate de 5 MP cu deschidere F/2.0.

Camera lui Xiaomi Mi Pad

Interfața camerei e minimalista, chiar mai mult decât pe iPad, opțiunile fiind foarte limitate. Fotografierea se realizează rapid, dar durează ceva până putem focaliza cum trebuie. Printre opțiuni se număra un shortcut către camera frontală, audio on/off și 4 opțiuni pentru înlăturarea imperfecțiunilor faciale. Lista de efecte pe care le puteți aplica imaginii este lungă și include Mono, Vivid, Fisheye, Sketch, Mosaiv și multe altele.

Cum fotografiaza Xiaomi Mi Pad

Camera e capabilă de zoom 4X, iar ambele camere pot captura video Full HD la 30 FPS. Fotografiile sunt clare, au balans de alb bun, sunt luminoase și avem parte de detectare facială rapidă. Culorile sunt realiste, dar se înregistrează uneori din senin pierdere de focalizare, la fotografiere. Calitatea imaginilor e apropiată de cea a unui iPad Mini și Mini Retina, poate cu un mic plus pentru detalii la zoom, deoarece e totuși vorba de o cameră de 8 MP și nu 5 MP.

La captura video am fost cam dezamăgit, deoarece deși filmează în format MP4, Xiaomi Mi Pad nu oferă o imagine prea clară și scade mult calitatea la zoom. Focalizarea se pierde și aici și captura video e un aspect unde clar acest model e sub rivalii săi, precum Nexus 7 2013 sau iPad Mini Retina. în schimb am fost mulțumit de captură cu camera frontală, deci puteți face selfie-uri OK. în ce privește editarea, vă stau la dispoziție obișnuitele opțiuni crop, rotate, fisheye, doodle, red eye, sharpen, contrast, saturation și alte câteva.
​

Xiaomi Mi Pad atinge 45.7 grade Celsius

Tableta atinge o temperatură de 45.7 grade Celsius, deci tinde să se supraîncălzească puțin la jocurile solicitante. Browserul lui Mi Pad este rapid, iar tastatura virtuală este comodă, iar acum hai să vedem cum stăm cu benchmark-urile. Am comparat acest model cu iPad Mini Retina și al său CPU 64 bit, dar și cu un octa core celebru, de pe Samsung Galaxy Note Pro 12.2, Exynos 5 Octa.

Iată rezultatele:

 Xiaomi Mi Pad 7.9Note Pro 12.2iPad Mini Retina
AnTuTu3935334074-
NenaMark 259.6 FPS59.9 FPS-
Vellamo29771794-
3DMark253211278414629
GFXBench47.7 FPS22.9 FPS26 FPS
SunSpider594531425
SpeedTest22/6 Mbps24/25 Mbps19 Mbps

​

Aș spune că în mare acest model cu CPU Tegra K1 își depășește rivalii, dar din păcate unele benchmark-uri celebre nu funcționează pe acest model (Quadrant, BrowserMark, GeekBench 3 sau SpeedTest.net). Acesta este un alt dezavantaj al tabletei, care din cauza procesorului Tegra K1 nu acceptă unele aplicații și jocuri. Spre exemplu Modern Combat 5 nu poate fi instalat pe device.

Recenzie Xiaomi Mi Pad

Am testat și alte aspecte ale performanței sale, aflând că acest model se închide în 15 secunde și bootează în 29 de secunde, cu 9 secunde mai mult decât iPad Mini Retina. Ca OS avem Android 4.4.2 cu MIUI v5 aplicat peste și o interfață curata și bine organizată. Nu există zona separată pentru aplicații, ci homescreen-uri separate pentru widgeturi și aplicații. Din păcate widgeturile third party au tendința să nu meargă pe acest terminal.

Faceți swipe în sus pentru deblocare și pinch în homescreen pentru a integra pe ecran diferite toggle-uri și shortcut-uri către setări, sau pentru a schimba wallpaper-urile și efectele. Zona Dock include aplicațiile de bază, dar poate fi personalizată cu altele și folderele se creează cu drag and drop al unei aplicații peste alta. Zona dropdown de sus aduce notificările și cu un swipe lateral și zona de quick settings, cu toggle-uri pentru opțiuni de conectivitate și un shortcut pentru screenshot.

Xiaomi Mi Pad review

Zona de Setări e curată și deloc îmbâcsită, chiar mai light decât pe iPad aș putea spune. Un aspect interesant printre setări e opțiunea de a afișa viteza conexiunii pe ecran, sau layouturile diferite pentru zona de notificări. Putem atribui și roluri noi butoanelor capacitive, astfel că o apăsare lungă de buton back în lockscreen poate înseamnă deschiderea aplicației Camera de exemplu. De asemenea o apăsare lungă a lui Back într-o aplicație o poate închide pe aceasta.

Xiaomi Mi Pad review Mobilissimo.ro

Nu vă așteptați la o listă prea bogată de aplicații preinstalate, ea incluzând doar calendarul, o aplicație Notes de bază, dar și magazine Games și Market, în limba chineză. Tot legat de limba chineză, am remarcat că anumite zone ale interfaței sunt și în engleză și în chineză, sau într-o engleză slab tradusă din chineză. Lista de aplicații mai include Micloud, Calculator și Explorer. Avem și un tutorial pentru voi cu privire la instalarea lui Google Play și a aplicațiilor Google pe device, deoarece ele nu sunt preinstalate.

Xiaomi Mi Pad - Play Store

Tableta nu are lag, dar mai pierde către un frame în interfață. O puteți customiza cum am făcut noi cu Nova Launcher cu noul look Android L. Hai să vedem și concluziile legate de acest terminal.

Iată aspectele Pro:

 • 10 ore de baterie
 • calitate bună a fotografiilor realizate cu camera
 • preț atractiv
 • acustică foarte bună
 • hardware puternic
 • ecran de calitate
 • cameră bună pentru selfie-uri

și cele Contra:

 • filmare slabă
 • alunecoasă
 • greu de găsit/cumpărat
 • MIUI nu e atractiv
 • supraîncălzire
 • magnet de amprente în zona frontală

îi acordăm lui Xiaomi Mi Pad nota 9.1 din 10 pentru design, un 10 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI, plus o notă de 10 pentru preț. Media notelor este de 9.52 din 10, ceea ce face din acest model tableta anului 2014 până acum, cel puțin în segmentul Android. în total am cheltuit pe acest model 1342 prin Xiaomishop.it, cu tot cu livrarea până la ușă. La un asemenea preț, tableta e de nerefuzat, dar cum am afirmat și la final de review, eu sunt genul de utilizator care prefera iPad-ul, pentru ecranul puțin mai bun, cameră mai bună, aplicațiile și jocurile mai bine optimizate și designul mai plăcut la atingere.

Dacă vreți neapărat Android și customizare, atunci Xiaomi Mi Pad e alegerea perfectă.

Xiaomi Mi Pad review
 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×