Allview E3 Jump Review (Introducere, Design, Display)

3.678 ori
<b>Allview E3 Jump Review</b>A trecut ceva vreme de la ultimul telefon rugged testat la Mobilissimo.ro şi chiar îmi frecam mâinile să mă mai pot juca cu un smartphone pe care să nu îl manevrez cu mănuşi. Allview E3 Jump e modelul rezistent pe care îl testam în următoarele rânduri..

Introducere

A trecut ceva vreme de la ultimul telefon ultra-rezistent testat la Mobilissimo.ro şi chiar îmi frecam mâinile să mă mai pot juca cu un smartphone pe care să nu îl manevrez cu mănuşi. Allview E3 Jump e modelul rezistent pe care îl testăm în acum, iar el debuta la final de octombrie, drept primul model rugged de la Allview. Sosea împreună cu Allview M9 Jump şi ambele inaugurau acest segment de produs pentru firma braşoveană.

Allview E3 Jump vă este şi oferit la concurs cu această ocazie şi aflaţi că terminalul costă 999 lei, are dotări entry level şi se remarcă prin rezistenţa la apă, praf şi şocuri. Este un model single SIM, ideal pentru cei care muncesc în condiţii dure, pasionaţii de drumeţii şi cei care scapă des telefonul pe jos. El va supravieţui mediilor umede, pline de praf, dar şi traseelor lungi prin Carpaţii noştri cei de toate zilele.

Hai să vedem ce poate acest mic "tanc"!

Design Allview E3 Jump

Trece prin apă, praf şi şocuri fără vreo problemă

Allview E3 Jump e genul de telefon care are voie să fie masiv, chiar şi la o diagonală de 4.5 inch, pentru că face parte din segmentul rugged (ultra-rezistent). Este un telefon dur, ce face faţă intemperiilor şi care poate fi scufundat în lichide, să reziste la medii pline de praf şi nisip şi chiar să aibă parte de şocuri dure.

Ca atare e ranforsat cu o carcasă pe bază de policarbonat cu inserţii din cauciuc şi măsoară 13 mm în talie. Cântăreşte 188 de grame şi cu siguranţă nu va câştiga vreun concurs de frumuseţe, deşi poate că sunt unii cumpărători ce apreciază lookul masiv şi industrial. Capacul spate e fixat în 8 puncte, dispărând astfel riscul de dezasamblare atunci când se înregistrează şocuri puternice, precum cel al scăpării pe asfalt.

Certificat IP67, acest smartphone poate fi scufundat până la o adâncime de 1 metru în apă şi timp de 30 de minute. Tastele sale fizice pot fi folosite sub apă şi puteţi face şi fotografii subacvatice. Ecranul are protecţie Gorilla Glass 3, iar o menţiune importantă aici e legată de faptul că butoanele fizice nu au chiar cel mai bun feedback din lume, din cauza protecţiilor multiple ale telefonului.

Slot-urile sunt acoperite cu un capac foarte greu de înlăturat, chiar şi cu unghii lungi. Allview E3 Jump e un telefon masiv şi butucănos, dar unul care nu va fi tratat cu mănuşi niciodată, cum facem cu 99% dintre smartphone-uri şi asta ne scapă de o grijă.

Display Allview E3 Jump

Ecran mic, nu foarte luminos, nememorabil

Allview E3 Jump este un telefon "nu mare la stat", cel puţin ca ecran, deşi corpul său e mai degrabă masiv, dar asta din motive de rezistenţă la elemente. Acel mic ecran IPS LCD de 4.5 inch propune o modestă rezoluţie de 854 x 480 pixeli şi e disecat mai jos.

Ecranul lui Allview E3 Jump vazut prin microscop

Are protecţie Gorilla Glass 3 şi pentru a testa acest panou am folosit aplicaţia Gallery sau Photos, pentru că nu avem player video preinstalat. Experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate cam scăzută, dar şi culori vii, unghiuri de vizualizare destul de largi şi un contrast cam slab. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins maxim 235 LUX.

Luminozitate ecran Allview E3 Jump

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 309.LG G Flex246 (LUX)
 • 310.Huawei Y7 Prime (2018)246 (LUX)
 • 311.Allview E3 Jump235 (LUX)
 • 312.HTC Desire 10 Lifestyle232 (LUX)
 • 313.iHunt Titan P6000 Power220 (LUX)
 • 314.Sony Xperia E4217 (LUX)
 • 315.iHunt Like 4U206 (LUX)
 • 316.Coolpad Modena204 (LUX)
 • 317.UTOK Q5 GT204 (LUX)

Rezultatul nu ne mulţumeşte şi e bun mai degrabă pentru vizionat filme în casă, decât pentru a te bate cu ursul în pădure, activitate spre care pare mai degrabă orientat acest model. Îl depăşim măcar pe Xperia E4 şi pe Coolpad Modena, dar ne încadrăm sub Allview A5 Smiley şi Karbonn Sparkle V. Setările pentru display sunt pe bază de moduri Miravision, că Standard, Vivid şi User, acesta din urmă aducând reglaje pentru contrast, saturare, luminozitate, claritate şi temperatura culorii, plus Dynamic Contrast.

Reglăm şi mărimea fontului din Settings şi per total aş fi dorit parcă mai multă luminozitate.

 • 1234
Allview E3 Jump8,2610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×